Paraules majors (UE OLOT 3-0 Atlético Levante)

Exhibició de pólvora i contundència de la Unió Esportiva Olot, que ha sabut madurar el partit davant de l’Atlético Levante per dinamitar-ho en una segona meitat de traca i mocador. Jordi Xumetra, amb un doblet, i Álvaro Salinas han estat els autors d’una victòria convincent que ens catapulta ben a prop de les posicions de privilegi. Vuitena jornada seguida sense perdre i el millor homenatge a Joan Mirángels, soci número 1 del club que ens ha deixat aquesta setmana. Propera sortida, el Rico Pérez d’Alacant.

Tres punts d’or que són un tresor. La UEO ha superat aquesta tarda el filial del Levante, demostrant que es troba en un moment molt dolç de forma i que, ara sí, el joc i la generositat de l’equip es reflecteix clarament en el marcador. Primera meitat de domini olotí i bona circulació de pilota fins a tres quarts de camp, on no trobàvem la fórmula per finalitzar amb èxit les accions. Soler i Vivi, que tornava a la titularitat després de moltes jornades, ho han provat des de lluny abans que Ballesté salvés els mobles en una jugada molt perillosa del filial granota. Molt actius Soler i Chavarria pels carrils, associant-se de meravella amb Héctor i amb un Pedro en estat de gràcia. Al descans, la sensació era de control però també de prudència i sobretot d’intentar prémer l’accelerador per posar la por al cos als de Luis García Tevenet.

La tornada dels vestidors ha reactivat els olotins, que han signat una de les millors segones parts que es recorden, si més no a nivell de contundència ofensiva. La verticalitat de Xumetra i Salinas ha fet estralls en la defensa valenciana, començant per la primera diana de l’empordanès. S’associa Pedro amb Xumi, es desdobla Chavarria però Xumetra aposta per la jugada personal i amb un tir molt col·locat pot batre a Cárdenas (51′). Una fuetada psicològica just iniciar la represa que ha deixat tocats els joves visitants, que també han notat la pressió del més d’un miler d’aficionats que vibraven a l’Estadi Municipal. No n’hi havia prou i calia incrementar la renda, així que Soler ha cavalcat fins a la ratlla de fons, s’ha aturat i ha servit la bola al primer pal per Salinas, que l’ha acariciat fins al fons de la xarxa (56′). Definició subtil de l’alacantí, que amb bones actuacions agafa galons i continuïtat en l’atac de l’Olot. L’afició s’ho passava pipa amb l’espectacle atacant dels de Raúl Garrido, que tenien més gana i Xumetra ha perdonat el tercer en una volea potentíssima. Han entrat Joel Arimany, Natalio i un Peque que ha regalat un caramel a la bala de l’Estartit per clavar l’estocada (77′). Doblet de Xumi, que ha marxat ovacionat, i el seu tercer en la lliga. El mateix Peque hauria pogut firmar el quart però Cárdenas li ha tret amb una bona intervenció. L’Atlético Levante ha intentat retallar distàncies però ha estat a base de centrades laterals i xuts llunyans sense conseqüències per un Ballesté que ha tornat a deixar la porteria a zero. I tres punts més. I ja en són 21, que és mitja salvació. I ja és de nou punts el marge amb el descens directe. I ja són només tres punts els que ens separen dels quatre primers. I ja són vuit setmanes sense perdre amb tres victòries i cinc empats. Números per treure pit i orgull d’aquesta UEO. I de gaudir com nens petits, com els del CEIP Castanyer que ens han visitat aquesta tarda i com hauria gaudit en Joan Miràngels, soci número 1 que ens ha deixat recentment i que avui l’hem acomiadat amb un bonic record. Proper desplaçament, diumenge que ve al camp de l’Hércules d’Alacant. Hi anirem amb la mateixa ambició! Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Comas, Héctor (c) (Joel Arimany, 81′), Pedro, Soler, Alan Baró, Xumetra (Natalio, 78′), Chavarria, Salinas (Peque, 67′) i Vivi.

Atlético Levante: Cárdenas, Pereira, Cantero (Christian, 67′), Arturo (c), Nacho (Ferni, 67′), Ontiveros, Rubén, Eliseo, Bernal, Chuma i Blesa

Gols: 1-0, Xumetra (51′), 2-0, Salinas (56′), 3-0, Xumetra (77′).

Àrbitre: Alejandro Lucena Perdomo. Ha amonestat Comas, Soler, Salinas i Vivi (UEO) i Cantero i Arturo (Atlético Levante).

Incidències: partit corresponent a la jornada 14 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.016 espectadors. Avui ens han visitat els alumnes del CEIP Castanyer de Sant Joan Les Fonts i s’ha guardat un emotiu minut de silenci en memòria de Joan Miràngels Estudis, soci número 1 de la Unió Esportiva Olot que ens ha deixat aquesta setmana. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply