Obstacles insalvables (UE Llagostera 1-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot s’adapta perfectament al context i competeix de meravella en un derbi gironí condicionat per les decisions arbitrals, que acaben decantant la balança. El col·legiat ha expulsat Xumetra amb vermella directa a la primera part, a Arnau Comas per dues grogues i ha obviat un penal a Kilian Grant. Per acabar d’adobar, la UE Llagostera ha marcat en temps afegit amb un gol de Sascha que ve precedit d’una posició antireglamentària. Esforç heroic i titànic dels nostres futbolistes tot i les adversitats que ens han privat de puntuar. Dijous vinent, Copa del Rei a Tarragona. 

Un altre derbi amb polèmica, un déjà vu de fa dues temporades. La UEO ha realitzat un partit més que digne al Gironès, adaptant-se a les necessitats que requeria a l’escenari, però ha rebut una altra gerra d’aigua freda que l’ha privat de puntuar en temps de descompte. Primera part seriosa i sense fissures dels olotins, molt concentrats defensivament i pràctics en zones ofensives, buscant la referència àrea de Joel Arimany i la mobilitat de Peque i Jordi Xumetra. Precisament l’empordanès seria un dels protagonistes, ja que ha estat expulsat amb vermella directa per tallar un contraatac dels locals. Una decisió molt rigorosa just abans del descans que ens ha condicionat durant la resta de minuts. Pel que fa a les oportunitats, un parell per banda. El central Lucas Viale, amb un cop de cap i un llançament directe de falta, ha tingut les opcions dels llagosterencs, mentre que un xut rebotat d’Héctor i un tir amb la puntera d’Arimany han estat els intents olotins.

Tot i la inferioritat numèrica, els olotins han mostrat una versió molt valenta i competitiva a la represa, intentant pressionar la zona de creació del Llagostera i generant perill en les transicions. Els d’Oriol Alsina s’han estavellat amb el mur defensiu de la UEO i les bones intervencions de Marc Vito, que s’estrenava sota pals en substitució de Pol Ballesté. Maynau, Diego i Sascha han disposat d’oportunitats que han estat avortades pel porter terrassenc. A l’altre costat, un tir potent de Joel i sobretot una jugada d’Héctor Simón que ha salvat Marcos en última instància. En els últims minuts, Kuku també ha perdonat en un contraatac abans que fos expulsat Arnau Comas per doble targeta groga. En canvi, l’àrbitre no ha vist un possible penal a Kilian Grant (que ha entrat per Peque) a l’àrea gironina. Hem competit amb onze, amb deu, amb nou i fins on ens han deixat, ja que en temps de descompte ha marcat el Llagostera en una altra acció polèmica (92′). Sascha ha caçat la pilota i ha afusellat Vito després d’una sèrie de rebots en una jugada precedida de fora de joc. Aquest, però, no ha estat xiulat i l’Olot ha marxat de buit i ple d’indignació del Municipal de Llagostera. Ràbia, impotència i frustració, agafeu la paraula que volgueu per definir com se’ns queda el cos després de donar-ho absolutament tot sobre el camp. I també des de fora, amb el més d’un centenar d’olotins que ens han animat de forma incansable des de la banda. No hi podem fer res, només canalitzar aquest sentiment en positiu de cara a la propera cita, un partit molt il·lusionat de Copa del Rei al camp del Nàstic de Tarragona. No ens rendirem, ningú ens podrà frenar. Seguim amb més força!

FITXA TÈCNICA

UE Llagostera: Marcos, Aimar (Dalmau, 68′), Lucas Viale, Sascha, Sergio Cortés, Maynau, Crespo (Kuku, 45′), David G., Diego, Magallán i Nahuel (Yeray, 93′). 

UE OLOT: Marc Vito, Carles Mas, Comas, Masó, Héctor (c) (Jose, 86′), Joel Arimany (Natalio, 81′), Aspar, Alan Baró, Peque (Kilian 66′), Xumetra i Vivi.

Gols: 1-0, Sascha (92′).

Àrbitre: Sergio Pérez Muley. Ha amonestat a Diego i Aimar (Llagostera) i Héctor (UEO). Ha expulsat a Xumetra amb vermella directa (39′) i Arnau Comas per dos TG (92′). 

Incidències: partit corresponent a la 17a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 700 espectadors al Municipal de Llagostera, un centenar d’aquests procedents de La Garrotxa.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply