El Nadal més vermell (UE OLOT 1-0 Barça B)

La Unió Esportiva Olot diu adéu al 2019 per la porta gran amb una victòria molt treballada contra del FC Barcelona B. Els de Raúl Garrido han estat intensos, sòlids i valents i s’han avançat amb una fuetada d’Héctor Simón des de fora l’àrea. A la represa ha tocat resistir i defensar-se davant del talent del filial blaugrana, que ha enviat dues pilotes al pal. Un premi a la fidelitat dels 1.429 espectadors que han vibrat a l’Estadi Municipal i el centenar que ens han acompanyat al dinar de la Sala Torín. Propera cita, el 5 de gener a Andorra.

Una festa abans de festes. Després del desenllaç cruel del derbi gironí i del desgast físic i emocional de la Copa del Rei, la UEO s’ha recuperat d’una manera espectacular per fabricar una última alegria abans de l’aturada nadalenca. Primera meitat molt destacable dels olotins, asfixiant la sortida del Barça B amb una pressió ben alta. Tal com es preveia en la prèvia, el duel ha estat una batalla aferrissada per aconseguir la pilota i la possessió, trets distintius dels dos equips. Poc abans de la mitja hora ha arribat l’únic gol del partit, obra d’Héctor Simón amb un altre dels seus llançaments característics des de la frontal. Centrada de Pep Chavarria, l’acompanya Soler per al timó empordanès, que la col·loca molt a prop del pal esquerre de Peña (26′). Oberta la llauna, calia gestionar la situació i intentar avortar la reacció dels visitants. Els de Garcia Pimienta, però, han estavellat un tir a la fusta en una acció de Collado, avui més actiu que no pas Riqui Puig, superat per un excels Pedro del Campo. Abans del descans, Carles Mas també s’ha animat amb un míssil des de la distància que ha sortit per sobre el travesser. Mitja part d’un duel bonic, entretingut i d’una factura tècnica elevada.

A la segona, el Barça B ha fet un pas endavant, conscient que si volia buscar l’empat havia d’imposar més ritme i perill a l’àrea de Ballesté. Enmig del domini blaugrana, Héctor ha cargolat de forma excel·lent una falta lateral que a punt ha estat de sorprendre el porter visitant. També Kilian Grant, avui fent de referència, ha disposat d’una rematada de cap que s’ha escapat per pocs centímetres. A l’altre costat, defensa inexpugnable i sacrifici col·lectiu per desbaratar les envestides dels blaugranes, que han donat dos bons ensurts en temps afegit. Primer Collado, que ha disparat al travesser, i després Araujo, incrustat a l’atac en la recta final, amb una rematada a boca de canó. Just abans, Héctor havia tingut el segon executant amb la puntera una maniobra dins l’àrea. El descompte de quatre minuts s’ha fet etern però ens ha permès assaborir un triomf de molts quirats. No cada dia es guanya el Barça B, que a més portava deu jornades sense perdre, ni amb aquesta personalitat i estil futbolístic que tant ens enorgulleix. I amb una ciutat i una afició al darrere, avui indispensables des de la prèvia (un centenar al dinar popular de La Grada a la Sala Torín) fins a l’Estadi Municipal amb quasi 1.500 cors bategant a favor del vermell. Perquè el Nadal és vermell i això ningú ens ho traurà. Marxem de vacances amb un somriure d’orella a orella. 25 punts, més lluny del descens i més a prop de somnis que desitgem atrapar en la segona volta. Abans, però, quedarà la sortida a Andorra el diumenge 5 de gener. Gràcies a tots per una tarda de futbol, fidelitat i felicitat. Bones festes nadalenques a tota la família olotina. I agafeu-vos fort pel 2020!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas (Eloi, 72′), Masó, Héctor (c), Pedro, Soler, (Viv, 70′), Aspar, Alan Baró, Peque, Chavarria i Kilian (Joel Arimany, 83′). 

FC Barcelona B: Peña, Morer (Mingueza, 83′), Guillem Jaime (Abel, Ruiz, 88′), Riqui Puig, Collado, Monchu (c), Hiroki, Araujo, Akieme, Reis i Chumi.

Gols: 1-0, Héctor (26′).

Àrbitre: Francisco Javier Fernández Vidal. Ha amonestat a Soler (UEO) i Monchu (FCB).

Incidències: partit corresponent a la jornada 18 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.429 espectadors a l’Estadi Municipal. En la prèvia s’ha fet un reconeixement a Olot Meats, principal patrocinador del futbol base, i també hem rebut els alumnes de l’escola Les Escomes de Sant Jaume de Llierca. Abans de començar s’ha guardat un minut de silenci en memòria de dos socis que ens han deixat recentment, Fermí Marcillo Batlle i Ramón Sacrest Güell.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply