Difícil de digerir (Peña Deportiva 1-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot encaixa la primera derrota de l’any al camp de la Peña Deportiva, que ha desequilibrat la balança en una rematada aïllada de Chechu en la recta final. Els de Garrido han controlat el partit i han disposat de les opcions més interessants, sobretot a peus de Guzmán i Marc Mas, però han sortit amb les mans buides de l’illa d’Eivissa. Els olotins queden a la plaça de promoció de descens abans de rebre un altre rival directe, l’Atlètic Balears, en un duel transcendental per a les aspiracions de salvació. 

Una derrota dolorosa. L’Olot ha caigut per la mínima en un partit de molta lluita i poques arribades que s’ha decidit en els últims minuts. Després d’una arrencada intensa dels locals, que han practicat el seu estil habitual de joc directe, els garrotxins s’han tret la son de les orelles i han començat a tenir a la pilota i a jugar en camp contrari. Amb un Guzmán molt actiu per banda esquerra, hem minimitzat els recursos del rival i hem sovintejat l’àrea d’Imanol. Bon treball de desgast de Toril i Cosme en la punta d’atac, que s’han barallat amb tothom i han lluitat totes i cadascuna de les pilotes. La millor ocasió d’aquest primer temps l’ha creada Ivan Guzmán, que ha disparat al pal des de la frontal. Imanol ha desviat lleugerament i ha evitat el primer gol dels olotins. Per part eivissenca, poc cabal ofensiu en els primers 45 minuts, a excepció d’un xut molt desviat de Pepe i un parell de faltes laterals que no han trobat cap destinatari.

A la segona meitat, els de Raúl Garrido han continuat amb la mentalitat de generar joc a través del domini de la pilota i han buscat més profunditat en atac. Marc Mas ha tingut una ocasió claríssima després de l’assistència de Blázquez en contraac. El selvatà, amb el bot irregular de la gespa artificial, l’ha enviat als núvols quan ho tenia tot a favor per obrir la llauna. Un segon acte amb polèmica inclosa, ja que Toril ha estat empentat dins l’àrea quan es disposava a fer la rematada, però l’àrbitre no ha volgut saber-ne res. En els últims minuts, el matx s’ha obert i han sorgit més aproximacions als dos costats. Garrido hi ha introduït més verticalitat amb Alfredo i Xumetra, però no hem trobat el camí adequat per generar més perill. En canvi, els de Dani Mori han avisat amb una acció d’Erik Polanco que ha rebutjat Ginard, molt ben situat. Górriz, el punta de referència dels balears, també ha fet lluir el porter mallorquí just abans del gol. Centrada lateral des del vèrtex de l’àrea que ha rematat de cap el central Chechu, incoporat a l’atac (82′). Una diana que no feia justícia el que es veia sobre el terreny de joc, en el qual l’Olot estava ben ordenat i tocant amb criteri per intentar puntuar. Hem buscat l’empat fins al xiulet de l’àrbitre però avui no era el dia ni de l’encert ni de les jugades combinades. Tornem de l’illa amb una derrota que no esperàvem i que ens obliga a cercar la reacció contra l’Atlètic Balears. Diumenge vinent, nova prova de foc a casa contra un rival directíssim en la qual necessitarem l’escalf i l’energia de la nostra afició. Ningú va dir que fos fàcil, és més, hem fet una part del més difícil. Ara estem en promoció de descens, a un punt de la salvació, i això vol dir que encara haurem de suar moltíssim per obtenir el propòsit desitjat. Cap dubte, cap debilitat. Cap enlaire, Olot! Queda molta lliga!

FITXA TÊCNICA

Peña Deportiva: Imanol, Marcos, Chechu, Pau Cendrós, Pau Pomar (c), Marc de Val, Erik (Rosa, 66′), Rueda, Salinas (Guille Andrés), Pepe i Górriz (Fran Nuñez, 89′).

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Masó, Guzmán, Roger, Blázquez (Uri Santos, 83′), Héctor, Marc Mas (Alfredo, 74′), Toril (Xumetra, 66′) i Marc Cosme.

Gols: 1-0, Chechu (82′).

Ârbitre: Iván Muñoz Pérez. Ha amonestat Rueda (Peña) i Guzmán, Roger Vidal i Blázquez (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 25a jornada del campionat de lliga de Segona B amb la presència d’uns 300 espectadors al Camp Municipal d’Esports de Santa Eulàlia del Riu.

 

Leave a Reply