Un test per pujar nota a Sant Adrià

Després de buscar i no trobar la punteria contra el Cornellà, l’Olot visita demà la Ciutat Esportiva Dani Jarque (18h) amb l’objectiu de pescar al camp del quart classificat, un Espanyol B més madur que està realitzant una magnífica temporada. Emparats per l’alè d’una Grada ben mobilitzada, els garrotxins intentaran donar un altre ensurt a domicili per fer un pas de gegant a la classificació. 

Ha començat la segona volta, arriba l’hora de la veritat. Com sol passar en els campionats de lliga, els dos primers mesos de l’any s’entreveuen determinants per assenyalar les fites per les quals lluitaran els equips. I ara per ara, la Unió Esportiva Olot té una fantàstica oportunitat per enganxar-se al gruix de conjunts de la zona mitja-alta i deixar-se de preocupar per la permanència, resguardada amb quatre punts de marge. La consigna està clara però les necessitats de tots els equips, tant per dalt com per baix, obliguen a fer un sobreesforç. A priori, el camp de l’Espanyol B es presenta com un dels més complicats del grup, però també ho era el del Lleida. Un filial, dirigit per un tècnic expert en la matèria com Lluís Planagumà, que s’ha reforçat amb jugadors més contrastats per garantir l’equilibri ideal, el que l’està portant a recol·lectar excel·lents resultats transformats en una posició de play-off (quart amb 33 punts). Rodri té el dubte d’Uri Santos i ja no podrà comptar més amb Sergio Maestre ni amb David Márquez, que han rescindit el seu contracte amb el club de mutu acord.

La prèvia de Rodri: “L’Espanyol B competeix com un equip veterà, tenen qualitat, són forts i potents. Eliminen gent en conducció i són forts en el cos a cos. A darrere són rocosos i durs de combatre. Ens hem plantejat construir-nos des de la defensa, ser seriosos i difícils de batre com sempre havia estat l’Olot, i ara estem intentant millorar la part ofensiva. L’única obligació que tenim és que tothom reconegui el seu equip, està clar que sempre volem guanyar, però no ens podem permetre que es perdin les arrels, la idea de joc i la intenció futbolística del club”.

Precedents: el partit del curs passat a la Ciutat Esportiva dels blanc-i-blaus va acabar amb empat (1-1). En la campanya del retorn a 3a Divisió amb Nitus Santos (2011-12) també es va empatar 1-1 al camp de l’Espanyol B amb un gran gol d’Edile. Després ens hem de remuntar al 1992, quan l’Espanyol va comprar el Cristinenc com a filial i es va imposar per 3-0. Aquella temporada l’Olot baixaria de 3a Divisió a 1a Catalana.

Marea vermella a Sant Adrià. La crida del club durant la setmana ha fet efecte i prop d’uns 150 aficionats de la UEO seran a la Dani Jarque per donar suport a l’equip, repetint el desplaçament massiu del curs passat. Els seguidors, molts d’ells de la Grada UE Olot, han aprofitant els busos gratuïts que ha ofert el club i, més els qui viatgin en cotxes particulars, faran sarau i ajudaran als nostres jugadors des de la graderia.

Convocatòria: per confirmar

Baixes: cap

Foto: Héctor Simon disputant una pilota dividida en el partit de la primera volta. // Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply