Deixem-ho enllestit

Primera oportunitat d’arribar als 45 punts per a la Unió Esportiva Olot en el duel contra l’Atlètic Balears (diumenge, 12h). Les ganes d’obtenir un triomf a casa després de gairebé dos mesos i la gran actuació oferta a Badalona són indicis favorables davant un conjunt mallorquí més necessitat de punts. Germán Sánchez, que compleix cicle de targetes, serà l’única baixa en la plantilla olotina . 

A casa, toca diumenge de resurrecció. En plena Setmana Santa, és el moment per enterrar aquest viacrucis que pateix l’Olot en els partits a l’Estadi Municipal, on de fet, ha merescut molt més que les últimes tres derrotes. La falta de punteria ha penalitzat massa, tot i que els 4 gols anotats a Badalona demostren que el problema només era puntual. La qualitat d’homes com Carlos, Coro o Robert Simón és indiscutible i les nombroses ocasions de les quals disposem fan pensar que els gols tornaran a arribar, també al Municipal. Un matí important per assolir els 45 punts, un registre que et dóna la hipotètica salvació matemàtica, i per gaudir sense tanta pressió en aquesta recta final del campionat. A sobre, la victòria del Cornellà ahir contra l’Hospi (2-0) afegeix més transcendència als tres punts en joc. És clau guanyar, a més, perquè l’Atlètic Balears és un rival directe (15è amb 38 punts, 4 menys que els olotins) i vindrà a la Garrotxa amb la voluntat de puntuar com sigui per escapar de l’amenaça del descens. En el partit de la primera volta ja ens van guanyar a Son Malferit (2-0) i, tot i que no passen per una bona ratxa, vénen després de carregar-se a tot un Lleida Esportiu (1-0). El central andalús, Germán Sánchez, haurà de complicar cicle de targetes i Canal o Argi es postulen com a relleus a l’eix de la defensa. Qui tornarà és el lateral Calavera després del partit de sanció. Tot plegat esperant una bona afluència de públic a l’hora del vermut per poder dedicar-los una victòria que massa temps que resisteix, i no serà perquè els nostres jugadors no n’hagin fet mèrits. Diumenge no fallaran, us hi esperem!

Precedents: L’únic precedent entre Olot i Atlètic Balears a terres garrotxines és el partit de la temporada passada que va acabar amb victòria local (1-0) gràcies al gol de Carlos Martínez en temps de descompte. Per cert, el conjunt balearico era aleshores el líder de la classificació del Grup 3.

La prèvia de Rodri: “És el partit més immediat i per això és el més important, com més punts aconseguim més tranquil·litat tindrem. Tenim el pensament de tornar a guanyar a casa, on no hem pogut tenir l’efectivitat que hem tingut a fora, tot i que juguem molt similar i estem creant les mateixes ocasions de gol. L’Atlètic Balears ha millorat molt amb el nou entrenador, està molt ben posat i ordenat sobre el camp i tenen bona possessió de la pilota. Hem de seguir igual independentment del posicionament, la intenció futbolística és la clau. Hem d’intentar que el públic es senti orgullós de nosaltres en quant a entrega i pressió, que vegi un Olot amb ganes de guanyar a casa després dels últims resultats, que crec que han estat injustos”.

Baixes: Germán (sanció)

Convocatòria: per confirmar

Foto: Coro, després de marcar un gol a l’Estadi // Adán Príncep