Ser o no ser

La Unió Esportiva Olot afronta un partit de màxima transcendència davant l’Olímpic de Xàtiva (diumenge, 17h), un rival directíssim a la classificació. Tot el que no sigui una victòria dificultaria les possibilitats de permanència dels homes de Castillejo, que recupera Uri Santos i Sergio Ortiz per a la gran cita. L’Estadi pren la paraula i cada soci podrà convidar un acompanyant per transformar-se en el jugador número 12 i escalfar l’ambient al camp.

No hi ha marge d’error. Per diverses circumstàncies i una manca de fortuna considerable en innombrables partits, el panorama s’ha anat complicant i ara sí que és indispensable sumar els tres punts davant l’Olímpic. El conjunt xativí, que dirigeix Raúl Garrido, ha agafat una mica d’aire després de la victòria contra l’Hospitalet, tot i que encara ocupa la plaça de promoció de descens amb 32 punts, tres punts per sobre de la UEO. Jornada 32, sinònim del tren de la salvació, que hi hem de pujar com sigui i entrar en la lluita dels conjunts que viuen al llindar del precipici. Diuen que l’experiència és un grau i d’això en va sobrats a la Murta, caçant bons elements d’Huracán com Luismi Loro, Javi Navarro o Granell i mantenint l’ofici de Mendoza, Rifaterra o Pepín.

El tècnic Santi Castillejo recupera Uri Santos, una peça ofensiva important per la seva lluita i coratge, i també Sergio Ortiz, que ja ha oblidat la lesió muscular que l’ha apartat uns mesos del terreny de joc. És l’hora de parlar sobre el camp però també a la grada, moment perquè l’Estadi es senti important i demostri la seva voluntat de quedar-se a Segona B. Per tal d’incentivar l’afluència de públic i que hi hagi l’ambient de les grans ocasions, hem llançat una promoció en la qual cada soci pot portar un amic de franc a la zona de general. És gairebé imperatiu que el triomf es quedi a la Garrotxa i els nostres seguidors ens han de donar un plus que requereix una situació tan difícil com aquesta per empènyer els futbolistes cap a l’objectiu. Hem gaudit, hem vibrat i ara ens toca patir, el futbol és com la vida mateixa. Però patirem junts i esperem que sigui amb un final feliç. Donem-ho tot, ho tenim a l’abast! Creiem-s’ho!

La prèvia de Castillejo

“Encarem el partit amb tots els jugadors disponibles i tenim l’esperança de guanyar, és una final, la primera de les que tenim a casa. Els jugadors estan més posats que mai, senten responsabilitat estan conscienciats del que ens juguem. No podem deixar cap minut a la deriva, necessitem estar al cent per cent els 90 minuts per guanyar el partit. L’Olímpic és un equip veterà que sap al que juga i que té tres mitjapuntes de gran categoria (Granell, Luismi Loro i Cifo). Les seves virtuts són la pilota parada i les segones jugades, serà un rival difícil que ha canviat la seva forma de jugar amb futbolistes d’Huracán que ha reforçat l’equip. Vindrà aquí per no perdre i si pot, intentar rematar-nos”.

 Precedents

Els dos precedents contra l’Olímpic a la capital de la Garrotxa ens deixen sensacions contraposades. En el primer any de l’Olot a Segona B, victòria sobre la campana amb gol de cap d’Uri Santos (1-0). En canvi, en la temporada passada, els de la Costera es van endur els tres punts en la recta final del partit (0-2). En el duel de la primera volta, l’Olot va arrencar un empat de la Murta amb gols de Diego i Perea (2-2).

Baixes: cap.

Convocatòria: per confirmar.

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply