Posar aigua al vi

Un gran reserva. La Unió Esportiva Olot viatja fins a l’Alt Penedès (diumenge, 12.30h) amb el propòsit d’aguantar el liderat i deixar tocat un altre perseguidor immediat, el FC Vilafranca. Temporada excepcional del bloc d’Ivan Moreno, que disposa d’autèntiques fletxes a la contra com Oribe, Josu o Aday. Calderé, que tornarà a sortir amb un onze ofensiu, té la baixa d’Uri Santos, lesionat, i el dubte de Blázquez en una matinal també de color vermell amb l’autocar de seguidors garrotxins.

De “coco” en “coco”. Entrem al mes de desembre després d’haver resistit les escomeses del Peralada, únic equip que ha sucat fins ara al fortí olotí, i després de sumar el primer empat de la temporada. Anecdòtic, si més no, en les dades d’un equip que s’ha enfilat fins a la quarantena de punts, cuinant a foc lent una promoció d’ascens que esdevé la nostra gran meta. Com també ho és del Vilafranca, la propera pedra del camí, que voldrà comprovar la fiabilitat lluny de la Garrotxa d’uns jugadors que ja s’han agradat al Narcís Sala, han madurat a Palamós i s’han embrutat a la Jonquera.

Es miri com es miri, el curs del FC Vilafranca és per treure’s el barret. L’última pota del triumvirat es nega a despenjar-se de la voracitat competitiva dels dos primers classificats. Fins a 11 victòries han sumat els penedesencs, que tenen en el talentós Víctor Oribe el seu jugador franquícia. El mitjapunta ha anotat 7 gols, els mateixos que Aday. L’incombustible Santi Triguero i Josu són altres elements a controlar d’un conjunt que sap dominar i que també viu com ningú dels contraatacs. I a la defensa un garrotxí, David Fontanils, consolidant-se com un central de nivell a la categoria.

Tots disponibles al conjunt local, mentre que Ramon Calderé té la baixa d’última hora d’Uri Santos (esquinç al lligament intern lateral intern del genoll dret) i el dubte d’Albert Blázquez, amb una microruptura al bessó, i tornarà a apostar per un estil eminentment ofensiu, marca de la casa. El partit es disputarà diumenge a les 12:30h (en directe per La Xarxa, Olot Televisió i Ràdio Olot) al Municipal de Vilafranca. Els nostres futbolistes no estaran sols ja que, com ve sent habitual, un autobús d’aficionats els donarà ànims i escalfor des la grada. Si ens llevem ben d’hora, ben d’hora… podem tornar a vèncer a domicili. SOM-HI OLOT!  Amb esperit volcànic!

La prèvia de Calderé

“Serà un altre partit molt atractiu i amb expectació mediàtica, això és bo pel món del futbol. Veurem les prestacions de l’equip fora de casa contra un gran rival. El Vilafranca té un atac rapídissim, jugadors molt interessants que et poden fer mal a l’espai. Comptem amb homes de gran qualitat com Oribe, Aday o Josu que surten molt bé al contraatac. Crec que lluitaran fins al final per quedar primers o segons, és un molt bon equip i ho tenen molt clar. El partit del Peralada em va ensenyar moltes coses de cara al futur. La vida és un risc, s’ha de ser atrevit. La proposta tornarà a ser ofensiva perquè és el senyal d’identitat d’aquest equip, potser amb una mica més d’equilibri tàctic”.

Precedents

Fins a 26 precedents hem trobat entre Vilafranca i Olot al Penedès. Les estadístiques es decanten per als de casa amb 14 triomfs, 6 empats i 6 victòries de la UEO. L’última visita, temporada 2012-13, va acabar amb golejada visitant (1-4) gràcies a les dianes d’Uri Santos, Carlos Martínez, Roger Vidal i Raúl Rodríguez.

Baixes: Uri Santos (lesió).

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply