Sumant esforços (Vilafranca 1-1 UE OLOT)

Enfrontament intens, equilibrat i de tu a tu entre Vilafranca i Unió Esportiva Olot que ha finalitzat amb repartiment de punts força just. Marc Mas, amb el seu 16è gol, ens ha avançat ben d’hora però Víctor Oribe ha empatat en la jugada posterior. Un botí valuós en un escenari exigent, el que suposa la desena jornada sense conèixer la derrota, ara coliderant la taula. Diumenge que ve, nova sortida a Castelldefels.

Tenia tota la pinta de ser una veritable prova de foc i el cert és que ha estat un duel d’un gran desgast i d’una intensitat màxima, propi de dos equips que es troben al capdamunt de la classificació. L’Olot ha sortit ben plantat sobre el terreny de joc i amb les idees ben clares, buscant les pessigolles a l’esquena de la defensa. I ben aviat ha sonat la flauta; la condueix Roger Vidal al centre del camp, habilita Marc Mas amb una brillant assistència i el killer que la remata creuada, lluny de l’abast de Kilian (13′). El 16è gol del davanter de Sils, que manté el seu idil·li amb la xarxa. La llàstima és que l’alegria ha durat poc ja que Víctor Oribe, un altre fora de sèrie, s’ha internat dins l’àrea i ha definit amb potència amb la seva cama esquerra (14′). Després d’aquesta bogeria inicial, el partit ha entrat en una fase més tàctica i travada, en la qual els dos equips han competit de poder a poder en cada pilota i les interrupcions i les faltes en els contactes han agafat protagonisme. Els locals han fet valer el seu poder aeri en un parell de rematades de David Fontanils, defensa garrotxí instal·lat al Penedès des de fa unes temporades.

A la represa s’ha mantingut el ritme i la lluita en cada acció i això ha provocat que es veiessin poques arribades clares a les dues àrees; els dos equips desitjaven guanyar però sobretot prioritzaven no encaixar cap gol més. Blázquez, amb un tir directe, ha estat el que més s’ha acostat a la porteria vilafranquina. A l’altra banda, Ginard només ha hagut d’aparèixer en pilotes penjades a l’olla o en intents llunyans d’Oribe, sens dubte el més destacats del conjunt d’Ivan Moreno. Calderé hi ha posat Kike i Alfredo per sacsejar una mica el panorama però no hem acabat de trobar la profunditat necessària per donar un ensurt a l’àrea rival. També ha entrat Abel Solé, el gran capità, que precisament avui ha igualat Martí Gratacós com a jugador amb més partits a la història del club (419). Un dia històric per un emblema de la UEO, que el proper diumenge pot convertir-se en un autèntica llegenda de l’esport català. Un punt ben treballat el que ens enduem de Vilafranca, mantenint a ratlla el tercer classificat i coliderant la taula amb el Peralada. El cinquè, ara el Palamós, queda 14 punts per sota, un coixí notable. Agraïts també per la mobilització de l’afició, que s’ha tornat a fer notar a domicili; avui eren més de 40 seguidors de La Grada UE Olot els que han estat al nostre costat. I la setmana que ve visitem el Castelldefels, que avui ha guanyat al Cerdanyola. Que no es relaxi ningú, cal seguir activats i atents per allargar la ratxa positiva (8 victòries i 2 empats). HI TORNAREM!

FITXA TÈCNICA

FC Vilafranca: Kilian, Fontanils, Castillo, Medina, Víctor Oribe (c), Josu, Óscar (Jordi Oribe, 79′), Aday (Triguero, 83′), Via, Guzmán i Durán.

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Escudero, Blázquez, Roger, Marc Mas, Èric Vilanova (Kike, 60′), Héctor Simón, Micaló, Dembo (Abel, 75′) i Sergio (Alfredo, 88′).

Gols: 0-1, Marc Mas (13′), 1-1, Víctor Oribe (14′).

Àrbitre: Sergi Carrero Romera. Ha amonestat Medina, Oribe, Josu i Aday (Vilafranca) i Roger i Escudero (UEO), aquest últim es perdrà el proper partit.

Incidències: partit corresponent a la 17a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de la Tercera Divisió amb la presència d’uns 600 espectadors al Municipal de Vilafranca, una quarantena arribats des de la Garrotxa.

Foto: Jordi Mestres (Futbol Catalunya)

Leave a Reply