Un líder de cap a peus (Júpiter 0-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot recupera la primera posició a la Verneda oferint seriositat defensiva i un joc pràctic i intel·ligent. Una diana d’estratègia de Jose Martínez ha servit per aconseguir la victòria davant d’un Júpiter que ha lluitat sense èxit. És la 14a jornada sense perdre dels de Calderé, que la setmana que ve rebran el Santfeliuenc amb les baixes de Sergio Álvarez, sancionat, i Micaló, que avui s’ha lesionat muscularment.

El primer desplaçament de l’any s’entreveia duríssim tenint en compte les dimensions de la Verneda i les urgències del rival per sortir de la zona baixa. L’Olot, però, ha sortit ben concentrat i sabent el que calia fer en tot moment. Dominant els tempos, sense fissures, amb ofici, experiència i una rocositat en defensa que va en augment en aquesta segona volta. En la primera meitat hem controlat la pilota amb un joc fluid i arribant amb certa facilitat a l’àrea; Héctor, Marc Mas i Blázquez han estat els primers en voler obrir la llauna. També ha tingut les seves Sergio Álvarez, primer amb un xut i després amb una rematada de cap que ha obligat a intervenir el porter Andrés. El setge, però, s’havia de plasmar en el marcador i d’això se n’ha encarregat Jose Martínez… i la pissara de Marc Cabestany. Servei de còrner d’Héctor Simon, moviments assajats dins l’àrea i rematada majestuosa del gironí, picant a terra, com manen els cànons (34′). Segon gol olotí del 2017 i segon d’un defensa, curiosament. Abans del descans encara ens hem acostat una altra vegada en una opció de Sergio, avortada per Andrés. Tot plegat, amb un sistema de 3-5-2 amb Bigas i Blázquez de carrilers i Uri Santos per darrere els dos puntes com a la Jonquera.

A la represa, el Júpiter ha fet una pas endavant i ha intensificat la pressió a camp contrari. D’ocasions clares, però, comptades. Una rosca de Prat i més tard un tir de Roger han estat el bagatge dels grisgrana que, això sí, ho fiaven tot al joc directe i cercant perill a pilota aturada. Els olotins han tingut oportunitats de sobre per finiquitar el partit; en recordem una d’Escudero, una mitja xilena de Mas i la més destacada, una canonada de Sergio al travesser. No han entrat i ha tocat guarnir-se amb la granota de treball per aturar els impulsos del Júpiter, més amb el cor que amb el cap. L’expulsió d’Èric Blasco per dues grogues també ha aplanat el camí dels garrotxins. Calderé hi ha posat Èric i Abel per tenir més control i els tres punts han volat cap a la Garrotxa. Una matinal rodona ja que el Peralada ha perdut al Nou Sardenya i ens ha cedit el liderat. A més, marxem a +10 del tercer, el Vilafranca, i seguim a +15 del cinquè. L’única nota negativa és la lesió muscular de Lluís Micaló, pendents del diagnòstic dels serveis mèdics. Qui tampoc no hi serà contra el Santfeliuenc és Sergio Álvarez, que ha vist la cinquena groga. Amb el triomf contra el Júpiter són ja 14 jornades seguides invictes (10 victòries i 4 empats). Números per estar satisfets, estadístiques per seguir engreixant. Ara no podem parar! Queda molt i diumenge comptem amb vosaltres a l’Estadi!

FITXA TÈCNICA

CE Júpiter: Andrés, Pep, Roger, Adri (Abou, 45′), Sergi (Dani, 86′), Rafa, Èric, Javi, Óscar, Prat i Ruchi (Àngel, 67′).

UE OLOT: Ginard, Jose, Blázquez (Èric Vilanova, 74′), Escudero, Bigas, Sergio Álvarez, Héctor (Abel, 89′), Roger, Uri (Dembo, 70′), Marc Mas i Micaló. 

Gols: 0-1, Jose Martínez (33′)

Àrbitre: Gerard Castellet Julià. Del Júpiter ha amonestat Adri, Sergi, Javi i Oscar i ha expulsat Èric per dues grogues. A l’Olot, ha amonestat Ginard, Escudero, Roger i Sergio Álvarez.

Incidències: partit corresponent a la 21a jornada del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió amb la presència d’uns 500 espectadors al camp de la Verneda.

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply