De cop i volta

La Unió Esportiva Olot s’enfronta aquest diumenge (16:30h) a la Pobla de Mafumet, l’últim rival que ha estat capaç de superar-lo, ara fa gairebé quatre mesos. Comptes pendents entre dos vells coneguts de Segona B que travessen dinàmiques positives; els de Martín Posse porten nou partits sense perdre i esgoten opcions d’enganxar-se al tren capdavanter. Calderé els té tots a punt per un matx ben atractiu a l’Estadi. 

Amb esperit de revenja. La desfeta de la primera volta al municipi pobletà va marcar un abans i un després en la trajectòria de la UEO. El filial del Nàstic va ser clarament superior i en vam aprendre la lliçó. Tan és així que des d’aquell 2 d’octubre, els olotins han encadenat 12 victòries i 6 empats, a punt de completar una volta sencera invictes. Uns registres que ens han enfilat al capdamunt de la taula amb un cert marge respecte la resta de candidats. L’últim empat a Vilatenim avisa que encara hi ha un munt d’obstacles pel camí.

El rival és el CF Pobla de Mafumet, club que torna a Tercera després del descens de Segona B. Com passa en la majoria de filials, els tarragonins han patit una renovació profunda a la plantilla amb 12 cares noves i una mitjana d’edat que no supera els 20 anys. Destaquen els ex-Olot Àlex Campos i “Ruxi Bonet” o els empordanesos Roger Brugué i Pol Valentín. Tots ells, dirigits per l’argentí Martín Posse, que compleix el seu tercer curs amb l’objectiu de formar jugadors i practicar un futbol de toc i posició. Una Pobla que entrava, a priori, en la majoria de travesses per disputar el play-off. De moment, el trobem a la sisena posició amb 35 punts, a 8 punts de la zona de privilegi. Hi són a temps.

Sergi Gestí, operat al genoll, és l’única baixa dels visitants. En canvi, Calderé té tota la plantilla a la seva disposició després de moltes jornades. El partit serà diumenge a dos quarts de cinc de la tarda. El Fortí Olotí segueix invicte (30 punts de 36) i no és moment per fer concessions, és per això que demanem l’empenta de l’afició per solucionar amb èxit aquest nou repte. Ja ho vau fer, i amb nota, a Vilatenim. Sabem que respondreu, sabeu que no fallarem. MIREM AMUNT!

La prèvia de Calderé

“És maco tenir tenir un al·licient nou cada setmana. Diumenge ve un gran rival, un equip que està en forma i que no ha perdut en aquesta segona volta. En el partit de la primera volta ens van passar per sobre i vam aprendre de la derrota. A més, encara tenen possibilitats de fer play-off, serà un partit vital per ells. Aquest camp els hi va perfecte, són un equip jove i ràpid. A mi m’agrada el futbol estètic i tenir la pilota, però no oblidem les dues àrees, els fonaments finals, que és on ens hem d’imposar. Defensivament vam estar millor a Figueres, però ara hem de recuperar les prestacions en atac. Per les característiques del partit i del rival podria haver-hi canvis a l’onze perquè hi ha jugadors que es mereixen tenir més minuts”. 

Precedents

No ens porta gaire bons records l’última visita pobletana a la Garrotxa. Va ser el curs passat, a Segona B, amb un gol de falta in-extremis dels visitants en el tram final de lliga (1-1). Els altres dos precedents a casa són més positius; la temporada 2011-12, victòria per 2-1 (gols de Granell i Serra), i el curs 2012-12, golejada per 5-1 (tres de Carlos, Uri i Roger).

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply