Una duana per fer diana

Després de l’empat agredolç de Sabadell, la Unió Esportiva Olot rep aquest Divendres Sant (17h) a La Jonquera amb el propòsit de cremar una etapa més cap al títol de lliga. La defensa és la gran virtut dels fronterers, tercer equip menys golejat però amenaçats per la zona vermella i els descensos compensats. Roger Vidal i Kike, baixes sensibles per a Calderé abans del duel decisiu de Peralada. 

L’ensopegada al camp del Sabadell B i la desfeta del Peralada a Castelldefels són un toc d’atenció i evidencien que en en la recta final de competició són tant o més perillosos els rivals de baix que els de dalt. Es juguen diverses lligues dins la mateixa lliga i tothom lluita a mort per assolir els seus objectius. El de l’Olot, resguardat ja dins del play-off, és el campionat i ara mateix, avantatja en tres punts al segon classificat. Un partit de distància i en queden cinc, amb enfrontament directe pel mig. Però centrem-nos en el de la Jonquera i en la paciència que caldrà per desllorigar el mur fronterer.

I és que el rival d’aquest Divendres Sant és un debutant a la Tercera Divisió; la UE La Jonquera, un municipi de poc més de 3.000 habitants que està competint amb dignitat i orgull a la categoria. Ocupa la 17a posició de la taula amb 32 punts, un lloc que no el faria baixar directament però que podria veure’s afectat pels descensos compensats. Té l’honor de ser el tercer equip menys golejat (27) per darrere Peralada i Terrassa. Ha patit moviments en les darreres setmanes; Enzo Galli, el segon entrenador, ha agafat el relleu d’Àxel Vizuete, També s’ha mogut la plantilla amb l’arribada dels davanters Aleix Feixas i Jorge Calvo “Toledo”, que s’uneixen als Brice, Pons, Marc Vilà o Henry. La il·lusió d’un poble que vol demostrar que no estan aquí per casualitat.

Joan Pujol és l’única baixa dels de l’Alt Empordà, mentre que Calderé té l’absència important de Roger Vidal, que compleix cicle de targetes, i de Kike Sánchez, acabant de fer net de la pubàlgia. Aquest duel gironí, que tancarà la jornada 34 de la competició domèstica, es disputarà demà divendres a les 5 de la tarda a l’Estadi Municipal. Els que no facin l’escapada i els que sentin els colors de veritat tenen una cita al Fortí Olotí. Últims cartutxos pel campionat, darreres passes cap a la meta… La processó pel títol s’atura a la Garrotxa, viu-la amb nosaltres. MIREM AMUNT!

La prèvia de Calderé

“Em preocupa una mica la manca d’efectivitat dels últims partits, demano als jugadors que tinguin més concentració per aprofitar les ocasions, necessitem més gols dels davanters i dels extrems. Només vull un punt més que el Peralada al final del campionat, si guanyem tots els partits serem campions. Els equips de baix s’estan jugant la categoria i donen molta guerra, serà un final de lliga molt emocionant amb una il·lusió increïble. Tinc un gran respecte per a la Jonquera, sobretot a nivell defensiu. Hi hagut canvi d’entrenador i també alguns fitxatges. Tenen un jugador com Joan Pons que marca les diferències. Fan un replegament molt ràpid i intensiu, amb Enzo Galli intenten combinar i jugar més a futbol. Demà es juguen la permanència, serà complicat”.

Precedents

Un arxiu ben buit de precedents. Només hem rescatat una única visita de la Jonquera a l’Estadi Municipal. Va ser a Primera Regional en la temporada 2007-08 amb victòria clara dels olotins (4-1). En aquell equip ja hi jugaven Abel Solé i Roger Vidal, capitans de la plantilla actual. En la primera volta d’aquesta temporada, triomf per la mínima de l’Olot a Les Forques amb gol de Marc Mas (0-1).

Baixes: Kike Sánchez (lesió) i Roger Vidal (sanció).

Foto: Quim Puig-L’Esportiu

Leave a Reply