Punts per fer l’agost

La Unió Esportiva Olot inaugura el curs a l’Estadi Municipal (demà, 20h) amb la visita del CE Sabadell, un històric a mans de Seligrat i amb l’experiència de Felipe Sanchón, Migue o Àngel Martínez. Posse espera aprofitar la inèrcia d’Alacant per quedar-se amb la primera victòria i començar a edificar el Fortí Olotí. Yeray Sabariego, un ex-arlequinat, podria entrar en una llista on també podria aparèixer Uri Santos, ja recuperat de la lesió. 

Ha arribat el dia. Patint calor i suant la cansalada arriba el retorn a l’Estadi de la categoria de bronze. Això de la Tercera ha estat un vist i no vist, en part gràcies a l’empenta d’una afició que ha respost quan pintaven bastos. I demà és el dia de tornar a treure la samarreta vermella i d’afinar la gola per viure més moments màgics a Segona B. Estem a una categoria que queda a un pas del futbol professional, ho sap la ciutat  i ho sent la comarca, amb la il·lusió i la gràcia que comporta veure desfilar els Mallorca, Elx o Hércules, del qual vam esgarrapar un valuós punt en el primer assalt. La vida segueix igual; Marc Mas va començar com va acabar, endreçant-les a la xarxa, i el grup imposa un llistó defensiu altíssim i una cohesió admirable. I així, en aquesta divisió, el got es veu més ple.

El rival d’aquest dissabte és el CE Sabadell, un històric del futbol català. 14 temporades a Primera Divisió i 43 temporades a Segona A no mereixen cap més qualificatiu. L’entitat arlequinada ha viscut un estiu força mogut a nivell institucional i esportiu. A la banqueta ha arribat Toni Seligrat, que ha dissenyat una plantilla de gran nivell on sobresurten els noms de Felipe Sanchón (Girona FC), que també havia interessat a l’Olot, Migue (Cádiz CF), Marc Martínez (UE Llagostera) o l’últim en arribar, el gironí Àngel Martínez, que es podria enfrontar al seu germà Jose. Revolució total a la Nova Creu Alta per tornar a engrescar la massa social i aspirar a objectius més ambiciosos. En el primer partit de lliga, el conjunt sabadellenc va empatar sense gols davant de l’Elche CF, un altre dels gegants de la lliga. Seligrat tindrà les baixes de Sergi Pastells i Gai Assulin, mentre que Martín Posse recupera Uri Santos i ja pot utilitzar el migcampista Yeray Sabariego, precisament un ex-arlequinat.

El partit es jugarà demà dissabte a les 20h a l’Estadi Municipal. El canvi de dia respon el fet que dimecres juguem la primera ronda de la Copa del Rei a Xàtiva (20.30h) i caldrà viatjar el dimarts. Us esperem demà al camp, futbol d’estiu i competitiu, quines ganes en teníem… Animem tots junts, ara ja valen els tres punts. JO SOC DE L’OLOT!

La prèvia de Martín Posse

“La idea és fer bo el punt d’Alacant i anar guanyant en confiança. Estic molt content amb el treball de l’equip, tothom vol sumar i tots remem en la mateixa direcció. Això que fa els entrenaments sigui amb ritme, intensitat i qualitat. Som conscients que el Sabadell ha format un gran equip, jugadors amb experiència a la categoria i un bloc molt competitiu. És un equip sòlid que costa agafar desprevingut, té bones transicions amb verticalitat i mobilitat. Hem de trobar la forma de fer mal al rival a través de la nostra identitat i forma de jugar. Tant de bo puguem seduir a l’afició amb el nostre joc, que es senti identificada i ens animi com en temporades anteriors. Confio que estiguin al costat de l’equip, volem contagiar-los i que puguem ser cada dia més gent”.

Precedents

Revisant l’arxiu històric, només hem rescatat un duel entre UEO i CE Sabadell a l’Estadi Municipal. Es tracta d’un 4 d’octubre del curs 2015-16, també a Segona B, en un partit que va acabar en empat (1-1). Àlex Cortell va avançar els vallesans al minut 9, però Sana N’Diaye va igualar les forces abans del descans en un enfrontament en el qual els de casa van merèixer més. La visita del filial (Sabadell B) en la campanya passada a Tercera Divisió es va saldar amb golejada (5-0).

Baixes: Dembo (lesió)

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply