Ginard convida a una altra ronda (Olímpic 1-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot supera la primera ronda de la Copa del Rei gràcies a l’encert des de la tanda de penals, amb aturada decisiva del porter mallorquí. Marc Mas, ben d’hora, ha avançat als de Posse, que han estat neutralitzats per l’Olímpic a la represa. Al final, sang freda des dels onze metres i bitllet per a la següent eliminatòria, la setmana que ve contra el CD Alcoyano. Abans, però, diumenge tocarà anar a Badalona a buscar la primera victòria en lliga.

Els partits de copa són així; màgics, imprevisibles, surrealistes i per sort en aquest cas, amb final feliç en la “loteria” dels penals. I això que les coses s’han iniciat de la manera somiada amb la diana de Marc Mas, que ha caçat una pilota dividida després de l’esforç de Micaló i Pedro en una centrada de Blázquez (6’). Diana matinera del killer silenc, que tornava a veure porteria després de mullar al Rico Pérez. La primera part ha estat força igualada i amb estones de control dels dos equips. Guzmán, Barnils i el mateix Mas haurien pogut ampliar l’avantatge, mentre que a l’altre costat, Xavi Ginard ha respost bé a una acció de Carrascosa. Abans del descans, gol anul·lat a Pedro del Campo per una posició de fora de joc més de dubtosa, ja que el figuerenc trencava la defensa des del darrere. A destacar el debut de Yeray Sabariego en la posició de pivot defensiu i el retorn a l’onze de Kike Sánchez després de la seva pubàlgia.

A la represa, els xativins hi han posat més empenta per intentar igualar el matx. Convé recordar que el conjunt de Jero López va quedar campió del grup valencià de Tercera i es va quedar a les portes de l’ascens en l’última eliminatòria. En una jugada entre rebots, Carrascosa ha posat el peu per situar la igualada (49’). Pocs minuts després, cavalcada de Marc Mas per l’ala esquerra, s’interna a l’àrea i Juanjo Duco el fa caure provocant el penal. El porter local, Paco, ha endevinat les intencions del selvatà amb una estirada de mèrit. Tram final dels noranta minuts amb nervis, imprecisions i tot obert amb dos equips que volien guanyar però sobretot no perdre. Aquí ha tornat a emergir Ginard, decisiu per rebutjar un xut escorat de Tobías. Les aparicions elèctriques d’Alfredo han sacsejat els darrers minuts, amb una UEO amb ganes de finiquitar el matx i evitar la pròrroga. En els minuts extra, el porter mallorquí ha tornat a realitzar una bona intervenció abans que Barnils ho provés des de molt lluny per fer lluir Paco. Una rosqueta de Javi Boix ha estat a punt de significar el 2-1, mentre que Uri Santos gairebé culmina amb gol una gran acció personal.

En la tanda de penals, Ginard s’ha vestit d’heroi per aturar el llançament de Tobías. Dels nostres, ni Pedro ni Héctor ni Barnils ni Alfredo ni Marc Mas han fallat. El de Sils s’ha refet de penal errat a la segona part i ha anotat el xut decisiu per segellar el pas a la segona ronda. Un segon assalt en el qual rebrem el CD Alcoyano la setmana que ve (encara per determinar, dimecres o dijous). Abans hi ha lliga, amb un desplaçament al camp del Badalona. Tot i el desgast físic i psicològic de la Copa, amb el viatge afegit, els de Posse sortiran a buscar els primers tres punts a domicili. De moment, bevem la primera copa a la vostra salut!

 FITXA TÈCNICA

CD Olímpic: Paco, Escobar, Momparler, Pepín, Berna (Hugo, 45’), Duco, Juanjo, Yeray, Javi Boix, Colau (Tobias, 67’) i Carrascosa (Trujillo, 55’).

UE OLOT: Ginard, Micaló, Barnils, Blázquez, Carles Mas, Yeray (Roger, 60’), Guzmán (Alfredo, 76’), Héctor, Marc Mas, Pedro i Kike (Uri Santos, 87’)

Gols: 0-1, Marc Mas (6’), 1-1, Colau (49’).

Penals: Trujillo (1-0), Pedro (1-1), Yeray (2-1), Héctor (2-2), Tobías (2-2), Barnils (2-3), Juanjo (3-3), Alfredo (3-4), Javi Boix (4-4) i Marc Mas (4-5).

Àrbitre: Mohamed Massat. Va amonestar Tobías i Pepín (Olímpic)

Incidències: partit corresponent a la primera ronda de la Copa del Rei amb la presència d’uns 750 espectadors a La Murta de Xàtiva.

Fotos: Paula Climent

Leave a Reply