La nostra lliga no permet distraccions

Aparcada momentàniament l’eufòria de la Copa del Rei, la Unió Esportiva Olot prioritza el campionat de lliga amb la visita del Deportivo Aragón aquest diumenge a l’Estadi Municipal (18h). Els garrotxins volen rematar una setmana memorable de Festes del Tura amb el primer triomf contra un rival directe a la part baixa de la classificació. Yeray i Nacho Pérez seran dubte per molèsties musculars, mentre que Micaló ja està plenament recuperat. 

No són urgències, però ja ens comencen a caldre resultats, punts i escalar posicions. A tothom li agrada la Copa del Rei, passar de rondes, guanyar a la pròrroga i esperar sortejos amb la il·lusió d’un nen en la nit de Reis. Però el que ens dóna de menjar és la lliga, la constància i el dia a dia. Un punt en tres jornades és una contribució més aviat discreta per aspirar a la tranquil·litat que es desitja en la competició domèstica. I en un grup tan potent com aquest, el que es relaxa o es despista a les primeres de canvi ja ha begut oli. Per tant, els tres punts esdevenen cabdals per, d’una banda, reafirmar els ínputs positius de la Copa i de l’altra, per escampar la boira de la zona vermella.

El rival d’aquest diumenge és el Deportivo Aragón, que és el mateix que el Real Zaragoza B. El conjunt de César Laínez, ex-jugador professional, es va proclamar campió del grup aragonès de Tercera Divisió i va aconseguir pujar després de superar el Calahorra en la promoció d’ascens. El filial aragonès, que ha perdut futbolistes importants però n’ha pujat alguns de prometedors del juvenil, ha incorporat homes com Rubén López “Rubio” (Hospitalet), Albert Torras (Almudévar), Maxi Rosales (Villareal B) o Ahmed Belhadji (Cornellà). L’arrencada, però, no ha estat la desitjada i els aragonesos es troben amb un punt a la classificació, situació calcada a la UEO. Acumulen dues derrotes (0-2 contra el Mestalla i 0-4 contra l’Elche) i un empat a Lleida (1-1).

El partit, corresponent a la quarta jornada del campionat, es disputarà diumenge a les 18h a l’Estadi Municipal, just abans que comencin els focs artificials per clausurar les Festes del Tura d’enguany. Una traca final que esperem que vingui acompanyada d’una altra victòria local al Fortí Olotí. Després de les copes i de la festa, ara cal centrar-se, ara s’ha de posar seny, ara toca la nostra lliga. Els herois de la Copa es mereixen un camp ple. TOTS A L’ESTADI!

La prèvia de Martín Posse

“L’equip està tranquil perquè treballa bé i els resultats no concorden amb el joc que venim desplegant. L’alegria de la Copa ens ve molt bé per agafar ànims i afrontar els propers partits de lliga amb una altra cara. El Deportivo Aragón és un equip jove i perillós, té tècnica i velocitat per complicar-te la vida. Hem d’estar molt posats i centrats, sabem que no serà fàcil i ens hem de recuperar físicament, ja que serà un partit on s’haurà de còrrer molt”. 

Precedents

Només hem trobat un parell de sortides del Zaragoza B a La Garrotxa; la primera, en la temporada 1986-87, es va saldar amb triomf olotí per 3-1 amb gols de Manel Pagès, Jordà i Félix. El segon enfrontament és més recent, en la temporada 2014-15, amb victòria olotina per la mínima gràcies als gols de David Corominas i David López (2-1). Kilian Grant, precisament un ex-Olot, va anotar la diana visitant.

Baixes: Dembo (lesió)

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply