Visita per cicatritzar ferides

Després de tres empats consecutius i una setmana neta per treballar, la Unió Esportiva Olot viatja a Palma de Mallorca per enfrontar-se a l’Atlètic Balears (diumenge, 12h). Malgrat que encara no ha guanyat a Son Malferit, el conjunt d’Armando de la Morena és sisè amb nou punts i s’entreveu com un dels candidats a la zona noble. Martín Posse, amb algunes baixes sensibles, completarà la llista amb dos juvenils per trencar la maledicció a les Illes en una matinal especial per a Xavi Ginard. 

Tornem a agafar l’avió. En aquest cas no per anar a Múrcia sinó per aterrar al camp de Son Malferit, feu d’un Atlètic Balears que sempre és un dels blocs punters d’aquesta Segona B. El propòsit de la UEO, com el de l’avió que sortirà demà al migdia direcció Palma, és aixecar el vol després de tres empats consecutius i aconseguir una estabilitat necessària per enlairar-se a la meitat de la taula. No es pot negar l’esforç i la serenor de l’equip, que competeix a bon nivell però es veu penalitzat per gols in-extremis o per accions desafortunades.

El rival d’aquest diumenge és el CD Atlétic Balears, un conjunt que en les últimes temporades sempre s’ha situat en la part alta de la taula. Una plantilla de molta qualitat que, tot i perdre homes com Vich, Jurado o Esteban, s’ha reforçat amb atacants de nivell com Gerard Oliva (Badalona), autor ja de quatre dianes, o Óscar Rico (Mérida). A tot això, l’equip d’Armando de la Morena ha retingut futbolistes experimentats com Fullana, Xisco Hernández, Biel Guasp o el porter Aulestia. És cert que a casa no ha guanyat (dos empats i una derrota), com també que a fora s’ha mostrat letal (dos triomfs i un empat a Elx). Nou punts i sisena posició per uns balearicos que ja truquen la porta del play-off.

El partit, corresponent a la setena jornada del campionat, es jugarà diumenge a les 12 del migdia a Son Malferit en directe per Ràdio Olot Esports, el compte de twitter del club (@UEO1921) i el web de l’Atlétic Balears L’expedició olotina surt demà al migdia amb baixes destacades com les de Carles Mas per sanció o el porter Moha (esquinç al canell), Guzmán i Yeray per lesió muscular. Això ha obligat a Posse a convocar dos juvenils, el porter Guillem Sacrest, que ja va entrar contra la Peña Deportiva, i prometedor central Lluís Aspar. Tot plegat, en un duel especial per a Xavi Ginard, porter mallorquí de la UEO que torna al que va ser casa seva durant tres temporades. Esperem, aquest cop, que Sant Ginard torni a fer de les seves i ens doni més punts, que bona falta ens fan. Aquest diumenge, 1 d’octubre, volem botar d’alegria i reafirmar la nostra identitat. Doneu-nos un vot de confiança!

La prèvia de Martín Posse

“Sabem que serà complicat, l’Atlètic Balears és un equip sòlid, amb experiència i que sap al que juga. Fora de casa sempre hem donat la cara, hem estat a l’alçada dels rivals. És cert que no han tret bons resultats a casa, però s’han enfrontat contra rivals de la part alta i han competit realment bé. Els resultats no són una referència per a nosaltres. Hem de competir forts i organitzats en defensa, aprofitar les oportunitats i amb la intenció de saber el que hem de fer en cada moment. Anem a mort amb la nostra proposta, sempre hi ha variants i coses a modificar, però estem convençuts del que hem de fer. L’acumulació de minuts ens ha fet baixar el nivell físic però aquesta setmana ens ha anat bé per treballar bé i descansar per arribar frescos i ràpids”.

Precedents

Maledicció de la UEO a les Illes Balears, on encara no ha estat capaç de guanyar-hi cap partit. Fa dues temporades (2015-16), els de Rodri van arrencar un empat de Son Malferit amb gol de Perea (1-1). En els dos cursos anteriors (2014-15 i 2013-14), dues derrotes amb idèntic marcador (2-0 i 2-0), la primera en l’antic camp de Magaluf.

Baixes: Carles Mas (sanció) i Moha, Yeray, Guzmán i Dembo (lesió)

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply