Gotes d’esperança (UE OLOT 1-1 Hércules CF)

La Unió Esportiva Olot recorre a l’èpica per salvar un punt davant de l’Hércules d’Alacant, que s’havia avançat ben entrada la represa amb gol de Moha. Un fantàstic cop de cap de Toril sota la pluja manté intacta la confiança i premia l’esforç dels de Raúl Garrido, que s’han tornat a buidar per plantar cara a un dels favorits al play-off. Un punt més a prop de la promoció de descens abans de visitar, diumenge que ve, la Nova Creu Alta de Sabadell.

Era l’Hércules, no ho oblidem. Un gegant de la categoria, un autèntic transatlàntic del futbol estatal que, malgrat no viure el seu millor moment, disposa d’un potencial innegable en tots els sentits. I al davant, un Olot treballador, convençut i tossut, amb ganes d’omplir el sarró de més punts per a fer front a la meta desitjada. La primera meitat ha estat equilibrada, primerament amb domini dels alacantins i després amb més possessió dels olotins. Juanjo Nieto, amb una espectacular volea a la sortida d’un còrner, ha estat el primer en embrutar els guants de Sant Ginard. La tarda era grisa, freda i passada per aigua, uns condicionats que ens han dut a un matx de lluita, de brega, d’aquells d’abans. Les arribades més destacades de l’Olot les ha capitalitzat Ivan Guzmán, avui ocupant el carril dret, que ho ha intentat amb un parell de xuts. La mobilitat d’Uri Santos i Marc Mas, associant-se amb Nacho Pérez, ha estat un maldecap constants per a l’experta defensa visitant. Al descans, tot per decidir i amb la percepció que passarien moltes coses a la represa.

L’inici de la segona meitat ha estat certament esperançador. Els de Garrido han tancat l’Hércules al seu camp, gaudint més de la pilota i enllaçant bones accions combinatives. Una centrada de Bigas al segon pal l’ha rematat Uri Santos, un pèl desviada. També el capi Jose Martínez, avui especialment actiu ofensivament, s’ha animat amb una mitja volta. Els primers minuts de la represa eren vermells i la pluja ja feia acte de presència de forma notòria. Després d’uns instants de canvis a les dues bandes, ha arribat el gol de l’Hércules. Una jugada ben trenada que ha acabat amb una centrada rasa i precisa que ha empalat Moha, que precisament feia dos minuts que havia ingressat sobre la gespa (71′). Aquest clatellot no ha fet trontollar les idees i el coratge dels olotins, que tenien clar que tant si com no s’havia de puntuar. Deixant-s’hi l’ànima, però també amb criteri i profunditat, els garrotxins han accelerat el ritme. Marc Mas ha disparat des de la frontal, avisant de la guerra que donaríem fins al final. Ha entrat Toril per Nacho, substitució que esdevindria decisiva. I és que, en temps afegit, el mallorquí s’ha elevat per sobre de tothom per rematar com els àngels amb la testa (92′). Paraigües a l’aire per celebrar un puntàs davant de tot un Hércules d’Alacant. Una jornada en la qual retallem un punt respecte la promoció de descens, que marca el Balears, mentre que la salvació es situa ara a sis punts. Seguirem treballant per escurçar aquests marges el proper diumenge al camp del CE Sabadell. Aquest Olot és del morro fort!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Barnils (Pedro, 81′), Bigas, Masó, Guzmán, Héctor, Marc Mas, Uri (Alfredo, 70′) i Nacho Pérez (Toril, 74′).

Hércules CF: Falcón, Juanjo, Connor, Pol Bueso, Samuel (c), Pepelu, Salinas, Navarrete, Óscar Díaz (Tari, 61′), Juli (Gaspar, 83′) i Jose Fran (Moha, 68′). 

Gols: 0-1, Moha (71′), 1-1, Toril (92′).

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez. Ha amonestat Guzmán i Navarrete, Pepelu, Connor i Moha (Hércules).

Incidències: partit corresponent a la 20a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 510 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Avui hem tingut la visita dels tres equips del Club Atletisme Garrotxa, vinculat a la UEO, i també hem guardat un emotiu minut de silenci en memòria de Kevin Páez, ex-jugador del futbol base del club que ens ha deixat recentment. 

Foto: Isaac Morchón-UE Olot

Leave a Reply