Brots vermells (CE Sabadell 1-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot assalta la Nova Creu Alta i aconsegueix la primera victòria fora de casa de la temporada davant del Sabadell. Els gols pràcticament seguits de Blázquez i Toril, novament amb la testa, han posat en avantatge als de Garrido a la represa. Felipe, amb una genialitat, ha retallat distàncies per uns arlequinats que també han gaudit de les seves opcions. Una victòria per mantenir la fe i la confiança en la fita de la salvació, que es torna a apropar abans de rebre el Badalona a l’Estadi. 

Era el dia. Els resultats de la jornada no havien acompanyat gaire i ens deixaven entre l’espasa i la paret just abans de començar el partit. Però aquest grup és fort, està unit i sobretot té un gen competitiu i guanyador que creix setmana rera setmana. I per justícia divina, després de les grans actuacions a domicili, avui tocava emportar-se els tres punts, encara que fos de forma menys lluida i visible que en altres compromisos. L’entrada a l’enfrontament ha estat la desitjada amb control i amb perill a servei de cantonada. Barnils, en dues ocasions, ha fet gala de les habilitats aèries per fer lluir Roberto, com també Guzmán amb una centrada xut. Però els locals, a només tres punts del play-off, no estaven disposats a fer concessions i també s’han estirat cap a l’àrea olotina. Ha despertat el Sabadell de la mà de Guillemenot i sobretot Josu, que ha fet intervenir Sant Ginard amb un guant determinant. El domini de la UEO ha anat de més a menys en benefici d’un Sabadell cada vegada més autoritari. Felipe Sanchón, un malson amb la seva mobilitat, hauria pogut marcar davant la sortida de Ginard. Abans del descans, Alfredo ha xutat massa centrat en una altra bona acció d’Ivan Guzmán, que ha signat un partidàs a la Nova Creu Alta.

Moltes arribades, detalls de qualitat, lluita al centre del camp, però faltaven els gols, faltava la salsa del futbol… i han arribat tots en tromba a la represa. De carriler a carriler han forjat el primer dels garrotxins; jugada per l’esquerra de Guzmán, la penja al segon pal, controla amb tranquil·litat Albert Blázquez i la col·loca amb delicadesa de forma creuada, ben lluny de l’abast del porter (52′). Aparició oportuna del de Besalú per trencar el gel i estrenar-se aquest curs. I pràcticament encara celebrant el primer gol, Toril ens ha recordat qui és el rei de les alçades per situar el 2-0. Servei de cantonada precís d’Héctor Simón i el mallorquí, en ple idil·li amb el gol i les rematades de cap, l’ha enfonsat al fons de la xarxa per deixar un pèl més glaçat el Temple arlequinat (57′). No obstant, els de Seligrat no s’han rendit i tres minuts després, Felipe Sanchón ens ha delectat amb una autèntica obra d’art que ha escombrat les terranyines de l’escaire (60′). Semblava que la truita es tornava a capgirar, que apareixien els fantasmes del passat, que l’Olot no seria capaç d’aguantar el marcador favorable… Res de res. Seguretat i fermesa en defensa i ofici i saber estar del mig del camp en endavant per anar esgarrapant segons preciosos. I això que l’embranzida del Sabadell ha estat notòria, penjant pilotes per tots costats per aconseguir l’empat a dos. Ha tocat patir, com no, amb perill sabadellenc dins l’àrea que Ginard i la resta de jugadors, amb sang freda i molt coratge, han aconseguit minimitzar. I a dalt, debut interessant de Marc Cosme i bones conduccions de Marc Mas i Pedro per guanyar temps i assegurar la victòria. És la primera a fora de casa, la tercera de la temporada, que reforça la idea del Raúl Garrido i el treball diari dels nostres futbolistes. La permanència és a quatre punts, el play-out és a dos i diumenge rebem el CF Badalona amb la intenció que aquest triomf no sigui flor d’un dia. Perquè hi ha brots vermells a l’Olot i ens heu d’ajudar a fer-los créixer. No és un diumenge qualsevol, avui el futbol ens ha tornat el que li veníem donant. Enhorabona, UEO!

FITXA TÈCNICA

CE Sabadell: Roberto, Òscar Rubio, Migue (c), Dani Gómez, Aleix Coch, Àngel, Pedro Capó (Víctor, 82′), Josu (Mario, 75′), Felipe, Marc Martínez i Guillemenot (Migue Garcia, 61′).

UE OLOT: Ginard, Jose (c), Carles, Barnils, Guzmán, Masó, Blázquez (Roger Vidal, 87′), Héctor, Marc Mas, Alfredo (Pedro, 54′) i Toril (Marc Cosme, 67′)

Gols: 0-1, Blázquez (52′), 0-2, Toril (57′), 1-2, Felipe (60′).

Àrbitre: Alexis Pulido Santana. Ha amonestat Guillemenot, Migue Garcia i Angel Martínez (Sabadell) i Toril, Guzmán i Carles Mas (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 21 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.695 espectadors a la Nova Creu Alta de Sabadell.

Fotos: Sandra Díaz

Leave a Reply