Perllongar la dolçor

La Unió Esportiva Olot disposa de l’oportunitat aquest diumenge (16:30h) d’enllaçar dues victòries consecutives per primer cop en la temporada. Rep el que, segons com, podria ser un rival directe com el CF Badalona, que fa set partits que no guanya i que compta amb ex-Olot com Marcel Serramitja, Sergio Maestre o Robert Simón. Raúl Garrido, sense Micaló però amb Aspar, reclama l’escalf de l’afició per superar amb l’èxit un moment crucial del curs. 

Diuen que el més difícil no és arribar, sinó mantenir-se. Per tant, el més difícil no és guanyar, sinó tornar a guanyar, parafrasejant al mític Luís Aragonés. La victòria a Sabadell ha estat un reforç anímic de dimensions considerables per un triple motiu; trencar la sequera a domicili, fer saltar la banca en un escenari de prestigi i escurçar la distància, numèrica i psicològica, respecte la permanència. Sempre des de la humilitat i la prudència, el conjunt de Garrido mostra símptomes de recuperació que calen estendre’s en el temps per donar-los credibilitat. Ser o no ser de Segona B, aquesta és la qüestió.

El rival d’aquesta jornada és el CF Badalona, un dels catalans més habituals de la Segona B (14 temporades consecutives). Un històric de casa nostra que ha sabut reinventar-se amb un model ben definit de la mà de Manolo González. A la classificació, els badalonins ocupen la 14a posició, a cinc punts del descens directe que precisament marca l’Olot. Curiosament, els màxims golejadors són dos vells coneguts del públic olotí; el cellerenc Marcel Serramitja, que porta cinc dianes i Sergi Maestre, pivot defensiu que ja n’ha marcat tres. El rapídissim Robert Simón és l’altre ex-Olot d’una plantilla que destaca per l’ofici amb els Moyano, Robusté, Toni Lao i el veterà Morales sota pals. Ofensivament, el CF Badalona compta amb jugadors ràpids i profunds com Kevin Lacruz, Adri Rivas o Rubén Sánchez.

El duel, corresponent a la jornada 22 del campionat, es disputarà diumenge a les 16:30h a l’Estadi Municipal. Garrido recupera Lluís Aspar, al qual encara li falta ritme de competició, però té fora de combat a Lluís Micaló, amb molèsties musculars. És l’hora de l’afició, és el moment de fer sentir als jugadors que el número 12 està al seu costat, que junts remem més fort i que la salvació és cosa de tots. No hi ha excuses, és dia d’omplir el camp, de cridar, de vibrar, de sentir i de fabricar tres punts de forma conjunta. Som una pinya, una gran família i ara, només hi faltes TU!

La prèvia de Raúl Garrido

“La victòria t’ofereix la possibilitat de corregir errors amb més tranquil·litat. És una satisfacció tremenda, et treus un pes de sobre després de tant de temps sense guanyar fora de casa. Ho necessitàvem, són ratxes que es van trencant i ajuden a tenir més confiança. El CF Badalona és un rival molt perillós que ve amb necessitats, ja que travessa una dinàmica negativa. Vindran a deixar-s’hi la vida i haurem de fer-ho quasi perfecte per guanyar el partit. Cal mostrar respecte i precaució, hem de ser nosaltres mateixos i creure’ns que aquest partit és fonamental. Nacho González és dels millors tècnis de Segona B, un entreanador competitiu que sap treure bons resultats i el màxim rendimetn dels seus homes. Si som capaços de guanyar, donarem un altre passet i podem involucrar un altre rival en la lluita”.

Precedents

El CF Badalona ha visitat amb freqüència l’Estadi Municipal al llarg de la història de la Unió Esportiva Olot. Hem trobat fins a 25 precedents entre els dos equips a la Garrotxa amb uns registres globals marcats per la igualtat: 9 victòries olotines, 7 empats i 9 triomfs badalonins. De fet, aquest equilibri es mostra en els últims dos duels a la terra dels volcans, que han acabat amb repartiment de punts (1-1 de la temporada 2015-16 i 3-3 de la temporada 2014-15). La darrera victòria garrotxina a casa l’hem rescatat del curs 2013-14, amb una diana in-extremis del figuerenc Xavi Ferrón (1-0).

Baixes: Micaló, Yeray i Moha (lesió).

Foto: Sandra Díaz

 

 

 

Leave a Reply