Allunyar el perill a Morvedre

La Unió Esportiva Olot visita aquest diumenge (12h) el camp de l’Atlético Saguntino amb la voluntat de seguir puntuant i establir un marge de seguretat respecte la zona calenta. Al davant, una de les revelacions de la temporada que es troba a només quatre punts del play-off i ja és a semis de la Copa Federació, que va guanyar el curs passat. Iván Guzmán, per sanció, és l’única baixa per als de Raúl Garrido, que marxen demà a primera hora de la tarda cap a Morvedre. 

Fugir de les places de descens sempre és un alleugeriment, sobretot a nivell mental. L’equip ha demostrat que és capaç de rebre cops (Eivissa) i d’aixecar-se immediatament (Balears), mostrant una fermesa i convicció envejables en les seves idees. Els números parlen per sí sols; 14 de 21 punts en aquesta segona volta i 4 victòries en els últims 6 partits. El que està clar és que no es pot viure del passat i que, com que veníem de passar-les tan magres, ara cal donar una empenta extra per respirar còmodament. Fet i fotut, només dos punts ens separen encara de l’abisme i això vol dir que ens podem relaxar ni un sol minut. I més veient com apreten els altres gironins implicats en la causa.

El rival d’aquesta jornada és l’Atlético Saguntino, equip que ens porta bons records perquè va ser el primer a qui vam guanyar en l’era Posse (2-0), però que ara no tindrà res a veure amb aquell moment. Un conjunt sòlid, solvent i sense fissures, capaç de flirtejar seriosament amb la promoció (ara és vuitè, a quatre punts) i d’avançar fins a semifinals de la Copa Federació (dimecres van eliminar el Plasencia), títol que es va emportar el curs anterior. David Gutiérrez “Guti” disposa d’un bloc experimentat amb els Escudero (ex-Olot), Jorge Julià, Adrià Granell o David Fas. El màxim golejador és Nuha Marong, el punta que va donar l’ascens del Llagostera a Segona A, i que acumula 8 dianes a Sagunt. Poca broma amb els valencians, que han tombat equips com Lleida i Alcoià a casa i s’han carregat Hércules i Cornellà a domicili.

Raúl Garrido tindrà la baixa sensible d’Iván Guzmán, que compleix cicle de targetes, més les ja conegudes de Yeray, Moha i Bastida. Qui té molts números de tornar a la llista és Lluís Micaló, superada la lesió muscular al soli. El partit, correponent a la jornada 27, es disputarà aquest diumenge a les 12 del migdia al Nou Camp de Morvedre i en directe per Ràdio Olot Esports. Un escenari petit i de gespa artificial on buscarem una victòria que ens allunyin del perill i que ens permetin perllongar la trajectòria ascendent. L’expedició sortirà demà dissabte a les 15h amb autocar cap a Sagunt, on farà nit abans de la cita. Som-hi UEO! Necessitem els punts i cal rascar d’on sigui!

La prèvia de Raúl Garrido

“Haver guanyat l’últim partit ens ha donat molta confiança i il·lusió. Veure’t en aquesta posició és molt bo, veníem de molt avall, tot és molt bonic però hem de ser conscients que tenim un partit molt difícil. Tenim la missió de ser forts i entendre que és un rival molt complicat. Sento que aquest grup té molta maduresa per haver sortit de situacions tan complicades. Ara tenim la il·lusió de donar un salt que ens ajudi a estar una mica més tranquils. L’Atlético Saguntino serà un rival molt complicat, el conec molt bé. La temporada passada va ser campió de la Copa Federació i no va patir a la lliga. I aquest any està lluitant pel play-off, això té un mèrit és immens. És un equip molt competitiu, sap el que vol i ho fa bé, treu molt profit de les seves virtuts. Ens trobarem un camp reduït de gespa artificial força gastada, el bot i els controls seran més imprevisibles i ens haurem d’adaptar a aquests circumstàncies. Estarem molt atents per corregir les situacions que no vam fer bé a Santa Eulàlia”.

Precedents

Curiosiament, al llarg de la nostra història només hem jugat una vegada a Sagunt però no va ser contra l’Atlético Saguntino sinó contra l’altre equip de la ciutat, el Club Deportivo Acero. Va ser en la temporada 1978-79 en un partit en la qual els locals es van imposar per 2-1. En canvi, a Olot la victòria es va quedar a casa amb un resultat de 3-0. Són unes dades que ens cedeix molt amablement en Pep Solés, president de l’Associació d’Ex-jugadors de l’Olot.

Baixes: Guzmán (sanció), Yeray, Moha, Bastida (lesió)

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply