Punt i seguit (UE OLOT 1-1 UE Cornellà)

La Unió Esportiva Olot suma el primer punt de la temporada en un exercici de caràcter i capacitat de superior digne de l’homenatjat Roger Vidal. Els de Raúl Garrido, més dominadors i amb més arribades que el Cornellà, s’han sobreposat al gol de Goldar a pilota aturada i han pogut igualar el matx. Marc Mas, després d’una acció brillant de Guzmán, ha deixat les taules en el marcador. Un empat d’alt valor davant d’un rival sòlid i poderós defensivament i amb l’ajuda de més de 1.100 espectadors. Diumenge que ve, derbi a Montilivi contra el CF Peralada.

La tarda ha començat amb un emotiu homenatge a Roger Vidal i segurament els jugadors s’han encomanat de l’esperit i l’entrega del ja ex-futbolista garrotxí per aixecar un escenari que s’havia posat un xic pelut. La primera meitat ha estat més aviat tàctica i amb poques oportunitats. El fet de ser el primer enfrontament de lliga s’ha evidenciat sobretot en el ritme, la precisió i l’espurna de les accions dels dos equips. No obstant, ha estat l’Olot qui hi ha posat més interès i més d’algun ensurt a la porteria del jove Ramon. Les dues més clares, a càrrec dels dos carrilers en el dia d’avui. Primer Guzmán, endinsant-se cap a dins l’àrea per la dreta i definint amb poc angle a les mans del porter. I després Alfredo, amb un míssil amb cama esquerra que Ramón ha desviat amb bons reflexes. Els de Xavi Calm s’han limitat a defensar amb rigor i fer un bon replegament, menció especial per a la feina fosca del ripollès Pep Caballé, capità i ànima del Cornellà. L’únic tir ha estat sobre la botzina del descans amb un llançament de falta de Leo Ramírez que no ha sortit gaire lluny del travesser de Ginard.

A la segona meitat, els del Baix Llobregat han estirat línies i han augmentat la pressió en camp contrari. Això ha fet que s’acostessin més a l’àrea olotina però sense massa ocasions de pes. De fet, en l’única que han tingut l’han enviat directament al fons de la xarxa. Falta lateral i rematada incontestable de Goldar per obrir forat en el marcador (61′). Ha estat un bon mastegot, perquè negar-ho, però aquest Olot no estava disposat a rendir-se, i menys en el dia de Roger Vidal, l’exemple més clar de la persistència i constància garrotxina. Garrido ha fet debutar Marc Nierga en lliga amb la samarreta vermella i el punta olotí no ha decebut a les expectatives. I és que pràcticament en la primera que ha tocat l’ha estavellat directament al travesser. Els olotins han fet molt mal amb centrades i jugades profundes des de les dues ales, i d’aquí ha sorgit la diana de l’empat. Cavalcada de Guzmán, que arriba a línia de fons i envia una centrada precisa per a Marc Mas, que remata amb el cap al primer pal i l’enfonsa a la xarxa (77′). Quedava temps fins i tot per intentar guanyar el partit i el Cornellà estava tocat davant l’allau de l’Olot, revifat animicament amb una grada que ha tornat a donar el seu cop de mà habitual. I hem estat a punt de cantar victòria amb un cop de cap de Barnils, ja en temps afegit, que no ha pogut dirigir bé cap a la porteria. L’heroi de la salvació, situat de davanter centre en els últims minuts, ha tingut l’última opció d’un matx que ha finalitzat amb repartiment de punts. Un empat que cal valorar, i més davant d’un Cornellà que el curs passat va disputar el play-off i disposa d’un entramat defensiu amb ben poques fissures. Tot plegat, en una tarda d’ovació eterna a Roger Vidal, llegenda i història viva del club que avui s’ha acomiadat sobre la gespa. I ho han vist més de 1.100 espectadors, una xifra considerable per un diumenge calorós d’agost. La lliga comença amb punt, l’equip es posa a punt i ara vol passar del singular al plural. Ho intentarem a Montilivi, el proper diumenge a les 19h, en el derbi gironí contra el CF Peralada. SOM-HI!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Ginard, Alfredo (Blázquez, 86′), Carles Mas, Barnils, Alan Baró, Jordi Masó, Xumetra (Jose, 90′), Héctor (c), Marc Mas, Guzmán i Pedro (Marc Nierga, 65′)

UE Cornellà: Ramon, Pere, Ricard (Jorge, 82′), Goldar, Borja, Fall, Agus, Pep Caballé (c), Eloy, Leo (Héctor Camps, 84′) i Juan (Jaume, 72′). 

Gols: 0-1, Goldar (61′), 1-1, Marc Mas (77′).

Àrbitre: Antonio Monter Solans. Ha amonestat Barnils i Alfredo (UEO) i Pere, Fall, Agus i Juan (Cornellà). 

Incidències: partit corresponent a la primera jornada de lliga amb la presència de 1.108 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. En la prèvia s’ha fet un merescut homenatge a Roger Vidal, futbolista garrotxí que penja les botes després de 291 partits al club i que ha rebut la insígnia de plata en reconeixement a la seva trajectòria.

Fotos: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply