Sense regles que ens prohibeixin ser qui som

La Unió Esportiva Olot afronta un repte de grans dimensions amb la sortida al Miniestadi (demà, 18:30, Barça TV). Els de Raúl Garrido, sense Marc Cosme i amb el dubte de Jose, buscaran mantenir el traç immaculat a domicili i refer-se de la patacada de l’últim partit. Al davant, un filial blaugrana farcit de joves prometedors i cada vegada més adaptat a la categoria. Més d’un centenar d’aficionats olotins, repartits en dos autocars i cotxes particulars, donaran energia i força des de la grada. 

L’OLOT: Després de l’ensopegada contra el València Mestalla, és l’hora de recuperar l’essència i les virtuts que ens van permetre salvar la categoria i començar amb tan d’impuls aquesta temporada. En aquestes alçades, la posició a la classificació és anecdòtica, però el cert és que tots haguéssim signat tenir 8 punts a la sisena jornada. Hem obert una petita escletxa però la lliga continua i aquesta Segona B demana regularitat i equilibri per estalviar-se patiments. El Mini és una bona prova de foc per valorar el moment dels homes de Raúl Garrido, un altre filial tocador que voldrà remenar les cireres. La UEO, però, ha de demostrar que s’està fent un nom a Segona B a còpia d’intensitat i valentia. Optimitzant recursos i adaptant-se a la situació que requereix partit, sense oblidar el bon tracte de la pilota. Conquerir Barcelona per completar el tercer servei a domicili, aquest és el gran l’objectiu. Jose Martínez, amb molèsties musculars, serà dubte fins a últim moment mentre que Marc Cosme, amb un esquinç al turmell, ha quedat descartat.

EL RIVAL: No descobrirem ara la magnitud d’un filial com el del FC Barcelona. Un equip que ve d’un descens i que ha renovat a fons la plantilla, apostant per la joventut i per la gent de casa. García Pimienta ha donat continuïtat a una fornada de juvenils que arriba trepitjant fort a la categoria. Estem parlant dels Riqui Puig, Miranda, Abel Ruiz, Collado o Oriol Busquets. Hi posa un punt més d’experiència l’amerenc Ferran Sarsanedas, escollit com a capità, Rafa Mújica, que l’any passat es va foguejar a Cornellà, o les aparicions del talentós Carles Aleñá, a cavall del primer equip. L’arrencada dels blaugrana ha estat irregular i de menys a més, amb el bon gust de boca que deixa la golejada a Cuenca (0-3). Això sí, l’assignatura pendent d’aquest Barça B és guanyar a casa (0-1 amb l’Ejea i 0-0 amb el Peralada). El Mini pot ser una arma de doble tall; una pressió afegida per als més joves o una oportunitat per exhibir-se i intentar seduir Ernesto Valverde.

EL PROTAGONISTA: La Marea Vermella. Els aficionats olotins ompliran gairebé dos autocars, més els que vinguin en cotxes particulars pel seu compte, i faran sentir la seva veu al Miniestadi. Una de les mobilitzacions més importants dels últims anys per donar suport a l’equip i tenyir d’esperit volcànic la capital barcelonina.

LA DADA: Cap gol encaixat a domicili. Màxima rendibilitat i porteria a zero en els dos desplaçaments de la UEO en aquesta temporada. Dos partits i dues victòries per la mínima; triomf a Montilivi contra el CF Peralada amb gol d’Héctor Simón (0-1) i victòria al camp del Conquense amb la diana in-extremis de Marc Nierga (0-1).

BAIXES: Marc Cosme (lesió).

QUAN JUGUEM? Dissabte a les 18:30h al Miniestadi de Barcelona en la sisena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. Podeu seguir el partit escoltant Ràdio Olot Esports i en directe per Barça TV.

La prèvia de Raúl Garrido

“La setmana ha estat molt profitosa, hem tret moltes conclusions positives analitzant el partit. del Mestalla, ens valdrà per adonar-nos per créixer davant de l’adversitat. La nostra identitat és anar a buscar els partits sense especular, podem jugar més replegats però sempre hem de ser valents i intensos. Per guanyar al Mini has de ser un equip molt complet, hem d’entendre que haurem de defensar bé davant d’un equip molt tècnic i amb molt de talent. El Barça B és un filial que ve de descendir, ha patit moltes moltes altes i baixes. Han passat un període d’adaptació i ara estan en bon moment, ens esperem un rival molt dur. Hem de ser agressius sense pilota i tenir una intenció clara d’atacar. Hem guanyat els dos partits fora de casa, això és positiu i pot servir perquè els rivals ens tinguin més respecte. Hi anem amb confiança i il·lusió, conscients del que hem de fer per guanyar, vull recuperar les sensacions i l’essència del joc. Hem d’estar contents amb aquest inici de lliga però sobretot ser conscients d’on estem i contra qui juguem. Hem de ser realistes i no parlar d’expectatives que no es poden donar. Hem de tenir un equilibri per situar-nos en la nostra realitat”.  

Precedents

Cinc visites al Miniestadi (en l’era recent) contra el filial del FC Barcelona i es continua resistint la victòria. En la primera, durant el curs 1989-90, els olotins hi van treure un empat (1-1). En la segona sortida (1990-91), derrota per la mínima de l’Olot tot i hi avançar-se (2-1). Un any després, l’aleshores Barça C va golejar els garrotxins (6-0) i en la 1993-94 els locals també es van imposar amb contundència. En la més recent, de la temporada 2015-16, els tres punts també es van quedar a casa (2-0).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

 

 

Leave a Reply