La porta dels somnis

La Unió Esportiva Olot s’acomiada d’un any esperançador amb la visita aquest dissabte (16:30h, Footters) del CD Teruel, el tercer rival aragonès consecutiu. Raúl Garrido, que té l’única baixa de Blázquez per sanció, demana concentració i ambició davant del repte de signar la millor primera volta de la història del club. Els de Dani Aso, l’equip menys golejador i un dels més golejats, arriben després de tres derrotes seguides però amb un joc ofensiu i moltes urgències per sortir del pou. 

L’OLOT: Diem adéu al 2018 i potser preferiríem que no s’acabés mai. 365 dies amb una salvació taquicàrdica i una arrencada del nou curs prometedora i valenta. És com si la temporada fos un any natural i ara estiguéssim vivint la segona volta amb Garrido i Kevin Martínez. Certament, els números de la segona volta del curs passat (28) no estan tan lluny dels registres actuals (23), a falta de dos partits per finalitzar la primera. Però aquí som més de lletres que de xifres, i les vibracions que ens deixa aquest bloc ens conviden a somiar. Primer de tot, a somiar en establir un marge còmode respecte les posicions de descens, el propòsit essencial i primordial. I després, a somiar en mantenir la consistència i competitivitat, hàbits que ens poden catapultar a una dimensió desconeguda. I per somiar, com no, ens cal eixamplar la base. Perquè la revolució olotina la farem entre tots i els socis, que aquest dissabte podran portar un convidat de franc, tenen un paper clau per omplir l’Estadi. Abans del Nadal, el tió i aquestes dates assenyalades, vine a compartir la teva passió per la UEO!

EL RIVAL: El CD Teruel, club fundat l’any 1954, competeix per sisena temporada a Segona B. Campió de la Tercera Divisió aragonesa, els de la Pinilla van ascendir a la categoria de bronze per la via ràpida després de superar el Cádiz B en la ronda dels campions. Aquesta temporada, el club ha confiat en el mateix entrenador, Dani Aso, i ha donat continuïtat a bona part de la plantilla. Alguns dels reforços destacats són Juan Camilo (Watford), Jamelli (Tarazona), Juan Mera (Racing de Ferrol) o Fede Bikoro (Lorca) i la resta procedents de l’Almudévar, filial del SD Huesca. El màxim golejador fins al moment és Cristian Dieste, autor de quatre gols. Es tracta de l’equip menys golejador del grup (11) i el segon més golejat (23). Actualment viu un moment delicat ja que encadena tres derrotes consecutives i cinc partits sense guanyar. Només ha obtingut una victòria a domicili, però d’aquelles que es recorden, al Rico Pérez d’Alacant davant de l’Hércules (0-2).

EL PROTAGONISTA: Raúl Garrido. És l’home del canvi, el protagonista d’un any 2018 que recordarem tota la nostra vida. Un any que vam començar ressorgint del pou de la Segona B i que al mes de maig es va culminar amb una salvació miraculosa amb el gol de Barnils en temps de descompte. Un any per retornar la il·lusió a la ciutat d’Olot i per creure que no hi ha res impossible. Un any que ha continuat amb un primer tram de temporada esperançador i ben lluny de patiments i angoixes. És l’any de Raúl Garrido i Kevin Martínez, líders de la revolució.

LA DADA: Marcar primer, sinònim de victòria. Segons dades de Vintage Stats, els olotins encapçalen el rànquing d’equips que han guanyat tots els partits en els quals s’han avançat en el marcador. Ho han fet en 5 ocasions, que suposen 15 punts dels 23 que ha obtingut la UEO.

BAIXES: Albert Blázquez (sanció).

QUAN JUGUEM? Dissabte a les 16:30h a l’Estadi Municipal d’Olot en la 18a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B en directe per la plataforma de pagament Footters. Promoció especial per als socis de la UEO, que podran portar un acompanyant de forma totalment gratuïta.

 

La prèvia de Raúl Garrido

“Una victòria seria fonamental i ens permetria somiar en coses boniques, ens donaria la possibilitat de mirar-ho tot amb més optimisme. Vull que se’ns recordi per les coses que hem fet, és molt motivant el repte de fer la millor primera volta de la història del club.  El de dissabte és el partit més difícil de tots, ens exigirà ser molt forts mentalment. Pel context, perquè venim de guanyar i perquè el Teruel té una necessitat extrema. Hem d’estar concentrats, ser pacients i eficients amb la pilota. Crec que serà un duel molt obert i la pilota anirà molt ràpid d’un costat a l’altre. El Teruel va començar encaixant pocs gols i guanyant equips com el Barça B i Hércules, últimament els ha faltat encert i han tingut alguna errada que els ha penalitzat en excés. Desplega un joc combinatiu i ofensiu, serà un partit molt diferent al de l’Ejea. Situar el descens a tres partits de distància seria meravellós i estaríem més a prop de l’objectiu prioritari que ens hem marcat”.

Precedents

Ni raster de precedents entre UE Olot i CD Teruel al llarg de la història dels dos clubs.

 

Leave a Reply