Proximitat i personalitat

La Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (16:30h, Footters) al CF Peralada-Girona B en un derbi gironí que arriba en una trajectòria positiva dels dos equips. Els de Chicho Pèlach, més conjuntats i amb una versió més competitiva, han revifat de forma espectacular fins a la desena posició, tres punts per sota de la UEO. Raúl Garrido espera una resposta massiva de l’afició per esborrar l’ensopegada de Cornellà i reprendre el bon camí cap a la tranquil·litat. Roger Barnils i Alan Baró tornaran a una llista on segur no hi serà Marc Nierga, que avui ha rescindit i ha fitxat per l’Ebro.  

L’OLOT: Ha tocat fer autocrítica aquesta setmana després de la dura derrota a Cornellà. L’equip és conscient que no va oferir la seva millor cara i va caure davant d’un rival molt més intens. Però això ja és història i què millor que un derbi per llepar-nos les ferides i curar tots els mals. Un derbi ens omple de vida, un derbi ens excita i ens motiva. No és a Montilivi però serà també en una catifa com la de l’Estadi i davant de més de mil cors vermells que ens faran bategar cap a la victòria. I en una setmana amb molt soroll extraesportiu (sortida de Nierga, rumors a la porteria), el millor és parlar el camp. Que rodi la pilota i ens oblidem de tot plegat per mostrar la versió més reconeixible de l’Olot, la que ens agrada i la que ens ha elevat fins a la setena posició amb deu jornades invictes. Sempre amb humilitat, sempre a còpia d’un sacrifici i una solidaritat innegociable, i també d’una consistència que ha de rebrotar després dels tres mastegots de Cornellà. És un derbi de cent al·licients, de dos-cents ingredients i de tres-cents arguments per estacar el primer triomf de la segona volta. Ajuda’ns a somiar!

EL RIVAL: Aquesta és la segona temporada de la història del CF Peralada-Girona B a la Segona B. Amb el jove però preparadíssim Chicho Pèlach a la banqueta, el conjunt empordanès s’ha convertit en una rampa d’enlairament cap al futbol professional per joves com Pedro Porro o Valery, que ja estan triomfant a Montilivi. D’altres, com Paik, Èric Montes i Pachón també han tingut els seus minuts de glòria a l’elit. Una plantilla multicultural de la qual Chicho, tot i els entrebancs del camí, està traient el màxim rendiment per apropar-se a l’objectiu principal de la permanència. I el cert és que el CF Peralada es troba en plena recuperació, sumant 11 dels últims 15 punts en joc. De fet, a principis de desembre era cuer i actualment, després de l’última victòria contra el CE Sabadell (2-0), ja es situa a la desena posició amb 24 punts, només tres punts per sota de la UEO. El màxim golejador és el càntabre Pau Miguélez amb sis dianes, seguit de Kevin Soni  (ara lesionat) i Andzouana amb tres gols cadascun. 

EL PROTAGONISTA: La pilota. Tots la volem, tots la desitgem. La UEO ja ens té acostumats a ser protagonista i a oferir un futbol de posició atractiu i dinàmic, especialment en els duels que disputa a La Garrotxa. Però és que el Peralada també és un equip concebut per portar la batuta amb la filosofia de toc i associació que impregna Chicho a les joves perles del filial del Girona FC. Així doncs, ens espera un derbi amb una batalla aferrissada per la possessió, pel control i per marcar el tempo del partit.

LA DADA: Els últims minuts, decisius. Segons les dades de @Vintage_Stats, l’Olot és el segon equip que més punts (+6) ha guanyat en els últims 20 minuts de partit, només per darrere del Lleida Esportiu (+7). El CF Peralada és el desè d’aquest rànquing (+1), que serveix per plasmar la persistència dels de Raúl Garrido fins que l’àrbitre xiula el final.

BAIXES: cap. Barnils i Alan Baró tornaran a la convocatòria després de la lesió i la sanció, respectivament. Avui mateix, Marc Nierga ha rescindit contracte de mutu acord i ha fet les maletes cap al CD Ebro de Manolo González.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 16:30h a l’Estadi Municipal d’Olot en la 21a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B i en directe per la plataforma de pagament Footters i com sempre per Ràdio Olot Esports. Els conjunts del futbol social de la UEO seran els convidats sobre la gespa en la prèvia d’un partit que comptarà amb la presència de diverses autoritats com el Secretari General de l’Esport, el president de la Federació Catalana de Futbol i el president de la Diputació de Girona.

La prèvia de Raúl Garrido

“És un partit d’una importància vital. Estem en la setena posició però hem de fer les coses molt bé per donar el salt definitiu per estar més tranquils i consolidar aquesta situació. En aquesta categoria, la línia de l’èxit al fracàs és molt final, hem de cuidar tots els detalls i afrontar cada partit com si fos el més important. A Cornellà no vam ser nosaltres mateixos, no vam ser reconeixibles ni vam mostrar les nostres senyals d’identitat. Això ens serveix per aprendre i per això tenim moltes ganes de jugar diumenge. Estava clar que al Peralada li costaria molt al principi, un filial sempre és difícil d’arrencar amb tants canvis, nacionalitats i anades i vingudes. També estava clar que se’n sortirien perquè tenen un gran entrenador i un equip de molta qualitat. Que els jugadors vagin amb el Girona FC ja és un reflex del nivell que tenen. Serà un partit amb moments de tot, haurem de defensar sense pilota i també la voldrem tenir. Això no és garantia de res, l’hem d’utilitzar amb una intenció clara i tant de bo puguem tenir més protagonisme amb la pilota per intentar posar-nos per davant. Com a equip i com a cos tècnic poques coses podem fer més per animar a l’afició. Esperem rebre el favor de la gent, que ens doni el suport en un partit de rivalitat entre dos equips veïns que volen créixer. Espero que vingui molta gent i que vingui il·lusionada”.

Precedents

El CF Peralada-Girona B ha visitat l’Estadi Municipal d’Olot un total de 7 vegades amb unes estadístiques de 4 victòries olotines, 2 empat i 1 triomf dels xampanyers, la majoria d’aquests duels en categories més baixes. Els darrers precedents a la Garrotxa han estats marcats per la igualtat (1-1, en el curs 2016-17 i 0-0 en el curs 2017-18). En el duel de la primera volta, disputat de forma excepcional a Montilivi, la UEO es va imposar amb gol d’Héctor Simón després d’un mal refús de Marc Vito (0-1).  

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply