Vots de confiança

Enmig d’un diumenge amb cita electoral, la Unió Esportiva Olot rep el CD Ebro (18:30h, Footters) amb la il·lusió de rematar l’objectiu de la permanència, que està molt ben encarat, i de passada retrobar-se amb la victòria davant de l’afició. Garrido, sense baixes, assenyala que encara hi ha molts reptes individuals i col·lectius per lluitar. Molt de compte que ens visita el millor visitant del grup, un bloc compacte dirigit per Manolo González que busca plaça de Copa del Rei per coronar una excel·lent temporada. Atenció que s’endarrereix l’horari habitual per disputar el penúltim duel del curs a l’Estadi Municipal. 

L’OLOT: Quatre jornades i molts fronts oberts. El primer, posar els dos peus a sobre de la permanència, que ara podríem dir que és virtual però que convé transformar en real com més aviat millor. El segon, treure el mal regust de l’última derrota a casa contra l’Espanyol B i fer bo l’empat obtingut a El Collao en una batalla duríssima. El tercer, intentar seguir lluitant per una posició de Copa del Rei, tot i que hores d’ara encara no se sap ni el format ni el nombre d’equips que entren. Tampoc podem oblidar els 48 punts de la millor temporada de la UEO a Segona B, una xifra que està a l’abast i que seria bonic de superar. Tot plegat, en una segona volta en la qual els resultats no han anat en consonància amb el bon futbol i la identitat reconeixible mostrada per l’equip. A falta d’un mes de competició, el més calent és a l’aigüera i ens queden emocions per viure i somnis per complir. Diumenge, dia electoral i en un horari un xic més tard de l’habitual (18:30h), buscarem posar-hi una altra pedra davant d’un visitant molt perillós.

EL RIVAL:  El CD Ebro, fundat l’any 1942 i refundat el 1961, ha competit en la majoria de temporades de la seva història en categories territorials. També ha militat una vintena d’anys en la Tercera Divisió aragonesa i quatre cursos a Segona Divisió B, on està trobant una continuïtat esportiva que està garantint estabilitat al projecte. Amb l’ex del CF Badalona Manolo González a la banqueta, el conjunt de la Almozara està firmant una temporada molt remarcable ocupant la vuitena posició amb 48 punts. El mèrit és doble si tenim en compte l’inici dolent de competició que va patir, avançant en una Copa del Rei que li va passar factura. Un cop assolida la fita de la salvació, els aragonesos precisament lluiten ara per quedar-se amb una de les posicions de Copa del Rei per l’any vinent. Un rival que cal tenir en compte especialment fora de casa, on està acumulant uns registres espectaculars i que trenquen el tòpic d’equip especialitzat en dimensions reduïdes i joc directe. Alguns futbolistes destacats del conjunt que ens visita són Sandro Toscano, Gerrit, Javi Cabezas o Raúl González, màxim golejador de l’equip amb 7 dianes.

EL PROTAGONISTA: Marc Nierga. El davanter olotí, ara a les files del CD Ebro, tornarà a l’Estadi Municipal d’Olot després de rescindir el contracte de mutu acord en el mercat d’hivern. Fitxat a l’estiu procedent del Lleida Esportiu, el punta garrotxí no va disposar dels minuts que esperava i va decidir acceptar una oferta superior. A la capital aragonesa, però, Nierga tampoc ha tingut la continuïtat desitjada per explotar les seves virtuts.

LA DADA: 27 punts. Són els que ha aconseguit el CD Ebro fora de casa, unes dades que el converteixen en el millor visitant del grup, igualat amb l’Espanyol B. Desglossant les estadístiques, observem que els aragonesos només han perdut 3 partits a domicili (Conquense, Alcoyano i Hércules), n’han empatat 6 i n’han guanyat 7, els mateixos que el filial perico. Un foraster temible!

BAIXES: Cap. Una altra vegada, Garrido té tota la plantilla al complert i haurà de descartar un jugador.

QUAN JUGUEM? Diumenge a les 18:30h a l’Estadi Municipal en la jornada 35 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B. El partit el donarà Footters en directe i també es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“Anem amb la intenció de guanyar el partit per tancar la salvació i que no hi hagi cap dubte. Tots estarem d’acord que a casa hem merescut més del que la competició ens ha donat, hem de trobar aquesta justícia moral i que el reconeixement no només a nivell de joc sinó que ens permeti sumar més punts a la classificació. Virtualment seguirem a Segona B, però no ho tenim tot fet i encara hi ha objectius molt clars com fer la millor puntuació de l’Olot o lluitar per la Copa del Rei. No estem en terra de ningú, hem d’assolir la salvació matemàtica i lluitar per altres objectius individuals i col·lectius. El CD Ebro és un equip molt competitiu, sap molt bé al que juga i és molt difícil de superar. Té un bon entrenador, i un bon equip. són jugadors molt experts i de qualitat. No em sorprèn que estiguin en aquesta posició, té tot el que ha de tenir un equip bo de la categoria. Aposten per ser ordenats defensivaments, perillós a pilota aturada i efectius i amb talent a davant. Tenim bons números a casa i sortirem amb la intenció que es vegi reflectit. Vull un equip que sàpiga adaptar-se al que el partit demana, vull tenir la iniciativa però si no la tenim hem de ser igual d’eficaços i competitius”.

Precedents

Només hem trobat una visita del CD Ebro a l’Estadi Municipal d’Olot. Va ser a finals de la temporada passada amb un empat sense gols que allargava l’agonia de la permanència (0-0). Però la pólvora mullada també es va repetir en el duel de la primera volta d’aquest any a La Almozara-El Carmen (0-0). Els únics gols que s’han vist entre els dos equips va ser en el triomf dels de Manolo González a casa seva en el curs passat (2-1). El mallorquí Toril va anotar el gol de la UEO, mentre que Àlex Cruz i Salinas van marcar pels locals.

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply