D’aspirant a defensor

Un cop assolida virtualment la permanència, la lluita per la Copa del Rei està en joc en el duel de demà (19:00h, Aragon Deporte) al camp de la SD Ejea, rival directe de la Unió Esportiva Olot amb dos punts menys a la classificació. Raúl Garrido, que demana il·lusió i convenciment per defensar la plaça, no podrà comptar amb Héctor i Carles Mas, baixes per sanció, ni tampoc amb Alan Baró, que va patir una fractura al nas. L’expedició viatja el mateix dissabte cap a terres aragoneses per estrenar-se en un escenari totalment desconegut.

L’OLOT: Canvi d’horitzó. Després de l’empat contra el CD Ebro, la UEO té pràcticament garantida la salvació a la categoria, la fita essencial d’aquest curs. Amb 44 punts, i tenint en compte els duels directes a la part baixa, només una carambola surrealista i impensable posaria en problemes el conjunt de Raúl Garrido. Allunyat el perill, és l’hora de somiar. I somiar vol dir el nou format de Copa del Rei, aprovat dilluns passat per RFEF, en la qual es va dictaminar que els set primers de cada grup de Segona B (exceptuant filials) tindrien plaça per a la competició del K.O del curs vinent. Per tant, l’Olot sap que ara mateix té el bitllet de forma provisional, com també som conscients que l’Ejea amenaça dos punts per sota amb treure’ns aquest privilegi. Tot plegat, ha dotat d’una importància elevada el xoc de demà a Luchán. El repte és majúscul i llaminer, a la vegada que esdevindria una etapa més en el creixement d’aquest projecte. Seny i rauxa! Defensem la plaça!

EL RIVAL: Aquest dissabte visitem, per primer cop en la nostra història, el camp de la Sociedad Deportiva Ejea, un club de futbol aragonès de la localitat de Ejea de Los Caballeros fundat l’any 1927. L’actual es pot considerar una ny històric ja que significa la seva primera participació a Segona B després d’una quarantena de cursos competint a la Tercera Divisió aragonesa. El seu tècnic és Guillermo Fernández Romo, bon coneixedor del grup i de la categoria ja que ha passat per les banquetes de clubs com CD Alcoyano, CE Sabadell o Olímpic de Xàtiva. Una plantilla que combina joventut amb experiència, futbolistes que ja han donat guerra a Segona B com Andriu o Moustapha (Lleida), José Catalá (Jumilla) ,Kevin Lacruz (Badalona) o Diego Suárez (Guijuelo). El màxim golejador és el lleidatà Adrià De Mesa, autor de sis dianes, seguit de Ramon López, amb sis. L’objectiu marcat no és cap altre que la permanència i l’última victòria contra l’Alcoyano (2-1) va representar un pas de gegant per assolir-la. Amb 42 punts i situat en la 12a posició, la SD Ejea té molt ben encarada la continuïtat a la divisió de bronze i fins i tot podria lluitar per la Copa del Rei.

EL PROTAGONISTA: Jose Martínez. El capità ha encadenat dues titularitats consecutives rendint a bon nivell (Alcoyano i Ebro) i té molts números de repetir a Ejea veient les baixes en la línia defensiva. El gironí, una de les ànimes del vestidor, aporta lideratge, experiència i ofici sempre necessari en aquest tipus de situacions.

LA DADA: 28 punts. Són els que ha sumat la SD Ejea a casa al llarg de la temporada. Un equip que ha construït el seu particular fortí a Luchán amb unes estadístiques de 7 victòries, 7 empats i només 3 derrotes. Conquense, Villarreal B i Atlético Levante són els tres únics conjunts que hi han pogut sortir amb els tres punts.

BAIXES: Alan Baró (lesió), Héctor i Carles Mas (sanció). Baró va patir una fractura nasal en l’últim partit a casa i estarà unes setmanes apartat dels terreny de joc. D’altra banda, Héctor Simón va ser expulsat contra el CD Ebro i Carles Mas va rebre la cinquena targeta groga.

QUAN JUGUEM? Dissabte a les 19h al Estadio de Luchán d’Ejea de Los Caballeros en la jornada 36 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B el donarà Aragon Deporte en streaming (https://www.cartv.es/aragondeporte) i també es podrà escoltar, com sempre, per Ràdio Olot Esports.

La prèvia de Raúl Garrido

“Segur que serà un partit molt dur, la SD Ejea està fent una gran temporada. És un rival molt fort al seu camp i és un equip molt difícil. Han sumat 28 punts a casa, estant fent les coses molt bé. Compten amb jugadors experts i que que coneixen la categoria, a més de joves que han destacat. A casa es senten bé, el seu públic és intens i la gespa artificial complica el joc. És un camp gran però no és la millor superfície, no és el nostre escenari habitual. Haurem d’estar al màxim nivell per poder guanyar. Podem dir que estem virtualment salvats i ara hem de lluitar a totes per la setena plaça, hem de defensar-la amb la vida. És un objectiu molt bonic, és un al·licient meravellós i hem de donar el millor de nosaltres mateixos. Amb una victòria ho podem deixar enllestit, és motivant i ens ha de donar força. L’objectiu de la temporada era créixer i anar superant etapes, sempre ho tenim al cap. Anirem a guanyar aquests tres últims partits, la temporada no ha acabat i hem de lluitar per a que sigui el que hem merescut. Hem donat un pas molt important, hem tutejat grans equips i hem superat equips que tenen un pressupost, plantilla i massa social increíbles. Això té un valor incalculable. L’equip està transmetent il·lusió i convenciment, té molt de mèrit veure’ns en aquest lloc a la classificació”.

Precedents

Ni un precedent de la UEO a Ejea de Los Caballeros. L’únic enfrontament entre els dos equips és el de la primera volta, amb victòria olotina per la mínima gràcies al gol de Roger Barnils (1-0).

Foto: Andrea Bolcato-UE Olot

Leave a Reply