L’Estadi com a antídot

Després de quedar-se a prop de la victòria en els dos últims desplaçaments, la Unió Esportiva Olot rep aquest diumenge (17h) l’Espanyol B amb l’objectiu de repetir les sensacions futbolístiques i sobretot retrobar-se amb els tres punts. Raúl Garrido té l’única baixa de Pedro del Campo, ja en la fase final de la lesió, per enfrontar-se a un dels filials amb més potencial del grup i que el curs passat ja va mostrar de tot el que és capaç. Una tarda amb el mediàtic Pere Ribes, l’empresa Manxa i l’escola Pla de Dalt com a principals protagonistes. 

Enlloc com a casa. Els dos triomfs que ha obtingut la UEO en aquesta lliga han estat a l’Estadi Municipal i per la mínima; picant pedra, fent gala de l’estratègia i amb aquest plus que ens dóna sempre la nostra fidel afició. Tot i que el segell de joc de l’equip no canvia segons l’escenari, i si no podem contemplar les grans actuacions a La Nucía i Sabadell, sí és que és cert que jugar a casa desprèn una aroma especial. La nostra gespa, la nostra gent i aquella sintonia ambiental que en molts casos forma una comunió imparable. És el Fortí Olotí i desitgem donar continuïtat als bons registres com a local per etzibar un salt cap a la zona més noble de la classificació. Fent mèrits, però també fent punts. Desplegant la nostra idea, però també sent efectius i pràctics. Un Olot amb l’essència de sempre combinada amb l’esperit de Segona B.

El rival és el filial del RCD Espanyol, creat l’any 1994, un trampolí cap a l’elit de joves talents com Campuzano, Pedrosa, Pol Lozano o Puado. El conjunt perico busca la regularitat en una divisió altament competitiva com és la Segona B i ve de signar un curs excepcional quedant-se a les portes del play-off. Per a substituir David Gallego, que fa pocs dies ha estat cessat del primer equip, el RCD Espanyol va apostar per José Aurelio Gay López, ex-jugador del club i ex-tècnic del Real Zaragoza, Racing de Santander o Real Madrid C. Les principals incorporacions de l’estiu han estat Ricard Pujol i Roman (Cornellà), Ferran Jutglà (cedit Sant Andreu), Josimar (Lleida Esportiu) i el salt dels juvenils Pau Martínez o Iván Gil. I un reforç d’última hora per portar el pes ofensiu, l’ex-Peralada Kevin Soni, autor d’un espectacular gol en l’últim partit contra La Nucía. El màxim realitzador, fins ara, és Moha Ezzarfani, que ha clavat dues dianes. L’inici de lliga de l’equip blanc-i-blau està sent força remarcable, ocupant la desena posició amb 10 punts i un balanç de dues victòries, quatre empats i només una derrota.

El partit, corresponent a la vuitena jornada del campionat, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Garrido només té l’absència de Pedro del Campo, gairebé a punt de recuperar-se de la lesió al genoll. Una tarda que comptarà, novament, amb la venda i signatura del llibre d’en Pere Ribes “És quan faig ràdio que hi veig clar”, el reconeixement a un dels patrocinadors principals del club, Manxa, i la visita dels alumnes del CEIP Pla de Dalt. Sigueu tots benvinguts i esperem viure plegats una nova alegria. Tots de vermell!

BAIXES: Pedro (lesió)

La prèvia de Raúl Garrido

“Sempre que juguem a casa tenim aquest plus de motivació, ens sentim molt còmodes i és molt positiu. Tenim agafades les mides al camp i l’afició fa el seu paper, és molt agradable. En quant a la idea, això no canvia, tractarem que sempre sigui la mateixa”.

“L’Espanyol B és un filial i per tant voldrà tenir possessió i domini, similar al Valencia Mestalla però amb matisos diferents. Són molt bons, estem en un grup amb els millors filials d’Espanya. Històricament, el de l’Espanyol ha estat un gran filial, venen de fer una temporada excel·lent i aquest any estan evolucionant  bé amb el canvi de tècnic”.

“Tracto de donar varietat a les alineacions i plantejaments. El grup és molt bo, és madur, el comportament i l’entrega és molt bona. Estem tranquils, en bona dinàmica i amb tots 22 jugadors amb moltes ganes de ser importants. Sóc molt optimista. És difícil triar cada setmana, per a mi és un repte conduir aquesta situació i fer que la resposta sigui la més adequada per a l’objectiu de l’equip”.

Precedents

Deixant de banda els amistosos d’estiu, hem localitzat un total de cinc visites en competició oficial de l’Espanyol B a l’Estadi Municipal. Els registres per a la UEO són de tres marcadors positius i dos de negatius. El primer compromís va ser el curs 2011-12 a Tercera Divisió amb victòria olotina (3-2). La segona cita, ja a Segona B, també es va resoldre per la mínima (1-0). En la temporada següent (2014-15), va ser el filial perico qui es va emportar els tres punts de La Garrotxa (0-1). En el penúltim enfrontament (2015-16), victòria garrotxina amb gols d’Uri Santos i Sergi Ortiz (2-1). I en el darrer precedent del curs passat, triomf dels barcelonins amb diana de Campuzano (0-1).

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

 

Leave a Reply