La unió fa la força (UE OLOT 2-1 Nàstic de Tarragona)

La Unió Esportiva Olot supera un grandíssim Nàstic de Tarragona amb una victòria forjada en els últims minuts gràcies a una acció acrobàtica inversemblant de Carles Mas. Héctor Simón, amb una canonada al quart d’hora de joc, havia avançat els de Raúl Garrido, que abans del descans han rebut una fuetada de Pedro Martín. Els tarragonins, amb un potencial ofensiu enorme, han topat constantment amb les aturades de Pol Ballesté i l’entrega d’un Estadi ben calent amb quasi 1.200 espectadors. Propera parada, Ejea de Los Caballeros. 

De valor incalculable. Els tres punts que ha aconseguit aquesta tarda la UEO tenen un gust especial i dolcissim  tenint en compte que al davant hi havia un gegant com el Nàstic de Tarragona, sens dubte el millor equip que ha passat per l’Estadi i que avui ha tornat a demostrar que no mereix pas la seva complicada situació a la classificació. Un triomf amb èpica i d’aquells que fan afició en un partit molt bonic entre dues propostes que han fugit de l’especulació i han apostat per un atac constant i descarat. Una primera meitat distreta amb bones notícies per al bàndol olotí, ja que Héctor Simón ha carregat el fusell just abans del primer quart d’hora per marcar el primer (14′). Acció ofensiva de Natalio, Perone intercepta la pilota i la deixa just fora l’àrea, on ha arribat el llançanenc per dirigir-la amb potència i col·locació a la porteria grana. El Nàstic, però, ha començat a mostrar el seu reguitzell de recursos ofensius per apropar-se amb més intenció a l’àrea de Pol Ballesté, que més tard esdevindria un dels protagonistes. I és que el barceloní ha posat una mà decisiva en un tir de Ballesteros que ja duia el camí del gol. I a cinc minuts del descans, pilotada llarga de Bernabé, Pedro Martín guanya l’esquena de Carles Mas i supera la sortida de Ballesté amb un toc delicat (40′). Podria haver estat una diana psicològica i capaç d’ensorrar els ànims del personal, però l’Olot ha demostrat estar ben preparat a nivell emocional per refer-se tot seguit a la represa.

I és que els homes de Garrido han sortit a la segona meitat amb un ritme vertiginós a nivell físic i tècnic, impregnant el seu segell característic. Kilian Grant, després d’una jugada combinativa, ha rematat desviat dins l’àrea. A l’altra banda, l’ofensiva dels tarragonins també es feia notar a les botes d’Habran JR, incapaç de batre el mur Ballesté. Garrido ha donat entrada a homes de refresc com Pedro del Campo, per oxigenar una mica la zona de creació, i també Jordi Xumetra, per aprofitar els seus desmarcatges a l’espai. El partit estava trencat i molt obert, un autèntic espectacle per a l’espectador neutral i segurament un maldecap per als dos entrenadors. Però no ha estat de jugada sinó a pilota aturada quan Carles Mas s’ha vestit d’heroi amb una maniobra acrobàtica certament espectacular. Tot ve d’un còrner d’Héctor Simón que despenja Kilian al segon pal i el banyolí l’engalta de xilena amb la cama dreta per fer esclatar l’Estadi (79′). Mas havia despertat els volcans amb una afició ben implicada que també ha jugat el seu partit particular. Quedaven deu minuts i calia aguantar el resultat de la manera que fos. El Nàstic, amb tota la pólvora atacant, ho ha provat de mil maneres però s’ha estavellat amb la rigorosa defensa olotina primer i després amb un geni dels reflexos sota pals. Lolo Plá, en temps de descompte, s’ha atrevit des de la distància però Ballesté, omnipresent, li ha negat l’èxit. Una victòria coral cuinada entre jugadors, tècnics i afició davant d’un rival que ha causat una impressió boníssima i que estem segurs que ben aviat sortirà de les últimes posicions per enfilar cap a la zona noble. Ens quedem amb la rauxa del Fortí Olotí i el retorn del triomf després de quatre jornades per situar-nos a la desena posició amb 13 punts. Diumenge vinent al migdia, a la localitat aragonesa d’Ejea de Los Caballeros, intentarem mantenir aquesta ratxa positiva i seguir creixent com a bloc. Gràcies a tots, junts som invencibles!

FITXA TÈCNICA 

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Masó, Héctor (c), Natalio (Pedro, 68′), Soler, Aspar (Xumetra, 68′), Alan Baró, Chavarria, Eloi (Vivi, 81′) i Kilian.

Nàstic de Tarragona: Bernabé (c), Pol V., Bonilla, Goldar, J.Rodríguez, D.Petcoff, R.Brugué, Habran JR (Sergio Montero, 68′), Perone, Pedro (Lolo Plá, 72′) i Pol B.

Gols: 1-0, Héctor (14′), 1-1, Pedro Martín (40′), 2-1, Carles Mas (79′).

Àrbitre: Luis Bestard Servera. Ha amonestat Aspar, Masó, Natalio i Xumetra (UEO) i Bonilla i Pol Ballesteros (Nàstic).

Incidències: partit corresponent a la desena jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.169 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot, una cinquantena d’aquests vinguts des de Tarragona. En la prèvia hem rebut el CF Sant Roc amb els seus equips de futbol base. 

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply