Amb el vent a favor (SD Ejea 0-2 UE OLOT)

Un gol a l’inici de cada part permet a la Unió Esportiva Olot aconseguir la primera victòria a domicili i trencar la imbatibilitat de la SD Ejea al seu camp. En un matí marcat pel vent, Pedro del Campo i Xumetra han estat els executors, mentre que Ballesté s’ha vestit d’heroi aturant un penal de Torras, que després n’ha llançat un altre directament a fora. Actuació molt complerta dels de Raúl Garrido, que deixen la porteria a zero i encadenen la cinquena jornada sense perdre per situar-se en la novena posició amb 16 punts. Proper rival, el Prat. 

En una categoria de petits detalls i diferències tan mínimes, marcar un gol just començar el partit i l’altre just tornar de vestidors suposa una garrotada psicològica terrible per al conjunt que ho pateix. L’anhelada punteria s’ha fet notar aquest migdia a Ejea de Los Caballeros, on el conjunt local encara no coneixia la derrota. Pràcticament amb els jugadors encara situant-se sobre el terreny de joc, el talentós Pedro del Campo ja havia inaugurat el marcador (4′). Acció per la banda esquerra de Pep Chavarria, que amb molt de criteri veu l’altre figuerenc arribar des de segona línia i aquest finalitza amb un toc subtil. Tornada a la titularitat per la porta gran de Pedro després de la lesió, celebrant així la seva primera diana del curs. Tot i el fort vent que bufava a Luchán, la UEO s’ha adaptat a les circumstàncies i ha signat una primera mitja hora de manual, segurament la millor dels olotins fora de casa. Consistència defensiva, fluïdesa en el joc i diverses arribades per eixamplar el coixí. Primer ha estat Héctor Simón amb un cacau llunyà que Rafa s’ha tret de sobre com ha pogut. Després Masó, amb un cop de cap al primer pal que ha marxat fora per centímetres. I finalment Kilian Grant, potser la més clara, se n’ha anat del defensa i l’ha etzibat per sobre el travesser quan ja tenia el porter pràcticament batut. A l’altre costat, per molt inversemblant que sembli, les dues úniques oportunitats han estat des del punt de penal. I és que el senyor Irutzun Artola ha xiulat dues penes màximes comeses per Carles Mas i Lluís Aspar pràcticament en deu minuts de diferència. Torras ha assumit la responsabilitat però ha vist com Pol Ballesté li endevinava el primer i ell mateix xutava directament a fora el segon, just al límit del descans. Els locals, doncs, han desaprofitat dues accions des dels onze metres per avançar-se en el marcador. Temps de descans manant en el joc i resultat i també amb el reforç emocional de mantenir el zero a la porteria.

I només d’arrencar la represa, segon mastegot. Una altra jugada de Chavarria, que s’interna dins l’àrea i cedeix per Xumetra. L’empordanès s’ha fet un forat, ha marxat del defensa i ha engaltat un tir creuat que ha sorprès Rafa Santos i s’ha colat a la xarxa (46′). Estrena realitzadora de la Bala de l’Estartit en el millor moment per deixar tocada la parròquia local. A partir d’aquí, nedar i guardar la roba. Els de Raúl Garrido han administrat l’avantatge de meravella i han ofert una lliçó de solidesa i generositat defensiva. Tot plegat, adobat amb les intervencions de Ballesté, que no s’ha deixat sorprendre pel vent ni per l’empenta de l’adversari. Especialment perillós s’ha mostrat l’Ejea a pilota aturada, però els garrotxins han estat ferms i contundents per assegurar el resultat. I a la contra, entre Peque i Salinas, que han entrat de refresc, amb un pèl de sort encara haurien pogut firmar la sentència definitiva. Al final, un triomf de molt mèrit, no només pel factor climatològic sinó per la dinàmica que duien els aragonesos a Luchán. Sensacions molt positives que es transformen en números; segona victòria seguida, cinquè partit sense perdre, porteria a zero i primers tres punts fora de casa. I el bon moment també es reflecteix a la classificació, novena posició amb 16 punts, cinc per sobre del descens directe i a quatre del play-off. Des de la humilitat i la prudència, aquesta UEO creix i cada vegada és més fiable. Volem seguir pujant escalons i diumenge vinent, amb la visita de l’AE Prat, en tindrem una nova oportunitat davant de la nostra gent. I esperem que ens acompanyeu! Junts som més forts!

FITXA TÈCNICA

SD Ejea: Rafa Santos (c), Azcue (Otín, 56′), Joe (Kike, 45′), Dorado, Torras, Méndez, Tena, Ballarín (Lafita, 78′), Manu Molina, Fonsi i Ronald.

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Masó, Héctor (c) (Vivi, 82′), Pedro, Soler (Salinas, 67′), Aspar, Alan Baró, Xumetra, Chavarria i Kilian (Peque, 75′)

Gols: 0-1, Pedro (4′), 0-2, Xumetra (46′). 

Àrbitre: Imanol Irutzun Artola. Ha amonestat a Joe i Fonsi (Ejea) i Aspar i Carles Mas (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 11 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb uns 750 espectadors al Estadio de Luchán d’Ejea de Los Caballeros. 

Foto: Toni Torrano

 

Leave a Reply