Abraçats a la il·lusió

La Unió Esportiva Olot visita el Rico Pérez aquest diumenge (18h) amb la intenció de corroborar els resultats positius dels últims dos mesos davant d’un Hércules que viu un moment especialment delicat. Els alacantins, amb una plantilla de primer ordre, cerquen una reacció immediata per escampar la boira de les posicions de descens i calmar la pressió ambiental. A més de les quatre baixes per lesió, Raúl Garrido també perd Arnau Comas per sanció i haurà d’emportar-se dos joves del filial. L’expedició surt aquest dissabte ben d’hora d’Olot i a la tarda farà una sessió a La Nucía. 

La UEO té al davant una missió temptadora i a la vegada d’extrema dificultat per totes les circumstàncies que l’envolten. No només per l’escenari, absolutament imponent amb una capacitat per a 30.000 espectadors. No només per a l’adversari, un equip tocat que necessita un punt d’inflexió per remuntar el vol. No només pel soroll ambiental, una afició que pressiona, que apreta i que es fa sentir a les verdes i a les madures. L’Olot lluita contra sí mateix, lluita per traspassar el sostre de vidre, lluita per superar els seus límits, lluita per tombar el seu propi mur i lluita per saber què vol ser de gran. L’última golejada contra l’Atlético Levante i la dinàmica que travessem (5 empats i 3 victòries) ens fan creure més que mai en aquest equip. Un grup que, tot i les baixes importants, juga i fa jugar, gaudeix i fa gaudir i que ens ha ensenyat que sap competir en qualsevol context. Ara, ha de demostrar que té la maduresa i el cap fred suficient per amenaçar, disparar i sortir ben viu del Rico Pérez. Per bales i pólvora no serà.

El rival és l’Hércules CF, un històric del futbol estatal que acumula una vintena de temporades a Primera Divisió i una quarantena a Segona A. En els últims anys, però, es troba encallat a les portes del món professional tot i la forta inversió econòmica que sol nodrir els seus projectes. Un club amb una massa social enorme i exigent que no es vol resignar a veure el seu equip en la 17a posició de la classificació amb 12 punts, a 3 punts de la salvació directa i a 12 punts del play-off d’ascens, el seu principal objectiu a l’inici de curs. Ve de ser golejat a La Nucía (3-0) i encadena quatre jornades sense guanyar, essent el quart conjunt que més encaixa del grup (20). La tensió es palpa al vestidor, on aquesta setmana el tècnic Jesús Muñoz ha hagut de suspendre un entrenament per una picabaralla. De grans noms n’hi ha per donar i per vendre amb l’ex-Olot Carlos Martínez com a màxim golejador (5 gols), acompanyat a la punta d’atac per altres bestioles com Benja Martínez (3 gols) o Jona (2 gols), a més dels Jesús Alfaro, Iñíguez, Diego Benito, Falcón, Miranda… La llista no s’acaba.

El partit, corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B, es jugarà aquest diumenge a les 18h al José Rico Pérez d’Alacant i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Raúl Garrido afronta el matx amb quatre absències destacades per lesió com són Eloi Amagat, Kilian Grant, Albert Blázquez i Jordi Masó. A aquests se’ls hi ha de sumar el central Arnau Comas, que compleix cicle de targetes. Per tant, el tècnic valencià haurà de convocar dos jugadors del CF Sant Jaume, tot apunta que seran Albert Julià i Lluc Coll o Arnau Barnadas. L’expedició sortirà amb autocar aquest dissabte a les 8.45h de l’Estadi, dinarà a Torreblanca i s’entrenarà al camp de La Nucía abans de fer nit a Alacant. Un llarg viatge que esperem que sigui profitós i ens ajudi a seguir creixent. Som-hi, vermells! Que no pari la ratxa!

BAIXES: Eloi, Kilian, Blázquez, Masó (lesió) i Arnau Comas (sanció).

La prèvia de Raúl Garrido

“No crec que sigui un bon moment per visitar el Rico Pérez. Ells estan veient que d’aquesta manera no poden continuar i que els seus objectius cada vegada estan més lluny. Si no reaccionen poden ficar-se en problemes i això els obliga a donar una resposta. Agafarem un animal ferit i amb molt de potencial. No serà un Hércules de descens, serà un Hércules amb ganes de reivindicar-se per sortir d’aquesta situació”.

“L’Hércules té un equip molt bo, una plantilla que qualsevol equip de Segona B voldria tenir. Són jugadors d’un nivell altíssim i de categoria superior. Però això no és garantia de resultats, pots tenir grans jugadors però el que funciona és l’equip. Nosaltres estem funcionant com a equip, ja ho deia quan els resultats no eren tan bons. Era qüestió de persistir, de creure i de seguir en la mateixa línia”.

Tenim quatre baixes importants però estem en el nostre millor moment a nivell de classificació i de resultats. Això indica que hi ha un gran treball d’equip i en creure en els missatges que els donem. Tots els jugadors tindran el seu moment i això reconforta especialment. Estem oferint tots la nostra millor versió”.

“Estic molt tranquil, l’equip dóna resposta a tot el que vingui. Els 16 futbolistes del primer equip es multiplicaran, tenim molta il·lusió basada en el treball i en les nostres idees. Tenim l’ambició de poder estar a prop dels equips de dalt”.

Precedents

Hem localitzat fins a cinc visites de la UEO al camp de l’Hércules amb un balanç de quatre derrotes i un empat. El primer enfrontament, el més llunyà, va ser en la Copa del Rei de la temporada 1983-84 amb una derrota per 2-0. La resta d’enfrontaments, més recents, han estat en la Segona B (2014-15, 2-0, 2015-16, 1-0 i 2017-18, 1-1). En l’últim precedent, el del curs passat, els alacantins es van imposar amb una genialitat de Nani (1-0).

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply