Per posar-hi més llum

La Unió Esportiva Olot estrena l’horari del migdia aquest diumenge (12h, Footters) amb la visita de l’Orihuela CF, que ocupa el darrer lloc de la classificació. Després del bon empat del Rico Pérez, els olotins volen tornar a brillar a l’Estadi per seguir apropant-se a les posicions de privilegi. El tècnic Raúl Garrido recupera Arnau Comas i té el dubte de Kilian Grant, pràcticament recuperat de la lesió. Sense precedents entre ambdós clubs, aquesta la primera visita del conjunt del Baix Segura a La Garrotxa.

El nou és el número màgic. Nou són els partits que acumula la Unió Esportiva Olot sense conèixer la derrota. Concretament, des de la visita al Camilo Cano de La Nucía el 29 de setembre. Nou són els gols que ha encaixat Pol Ballesté, una xifra que ens converteix en el conjunt menys golejat del grup i el tercer de tota la Segona B, només superats per Cartagena i San Fernando. I nou també són els punts que ens separen de la zona de descens, un marge ampli i còmode que ens permet mirar cap amunt. Més enllà de números i casualitats, la UEO vol seguir deixant empremta a la categoria mostrant la seva gamma de recursos futbolístics. Després de pescar a les aigües remogudes del Rico Pérez, ara toca donar sentit a la mitjana anglesa i quedar-se amb els tres punts davant de l’afició. Amb la humilitat i el respecte de sempre, però sense perdre la fam i l’ambició de posar el nom de la ciutat el més amunt possible.

El rival que ens visita és l’Orihuela Club de Futbol, fundat l’any 1993 després que l’Orihuela Juventud y Deportes absorbís a l’Atlético Orihuela, que només tenia futbol base. L’any 2003 va aconseguir el seu primer ascens a Segona B i des d’aleshores hi ha disputat fins a set temporades comptant l’actual. Després de quedar campió del grup valencià de Tercera Divisió el curs anterior, el club del Baix Segura va superar el Tarazona en la ronda de campions per retornar a la categoria de bronze. Ho va fer amb Miguel Ángel Villafaina a la banqueta, tècnic que també va començar aquesta temporada però que a principis del mes de novembre va ser destituït arran dels mals resultats. El seu substitut és “Pato” Grao, ex del Cartagena, La Roda i el Jumilla, que viu la segona etapa al club dels escorpins. Pel que fa a la plantilla, destaquen jugadors com “Chechu” Flores (ex del Girona i Hércules), Gilabert, Javi Llor, Nacho Porcar o Maxi Amondarain. Els tres màxims golejadors són Solano, Cases i José Carlos, que han marcat dues dianes cadascun. L’Orihuela, que ve d’empat sense gols contra La Nucía, és el cuer del grup amb nou punts i ha sumat una victòria en els 15 partits disputats. El club de Los Arcos es troba a set punts de la permanència, el seu principal objectiu.

El partit, corresponent a la jornada 16 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B, es disputarà aquest diumenge a les 12h i es podrà seguir en directe per Footters i Ràdio Olot. Garrido recupera Arnau Comas després de la sanció i té el dubte de Kilian Grant després de recuperar-se de la ruptura muscular. Continuen de baixa Blázquez, Eloi i Masó, aquests dos últims amb possibilitats de ser a Llagostera la setmana vinent. En la prèvia del partit contra l’Orihuela es farà un reconeixement a Moritz, un dels patrocinadors de la samarreta, i també ens visitaran els alumnes de l’Escola Volcà Bisaroues. Recordeu el canvi d’horari; ens veiem a l’hora del vermut per tornar a vibrar amb la Segona B. Posem-hi més llum per veure-ho tot més clar! Tots de vermell!

BAIXES: Eloi, Masó i Blázquez (lesió).

La prèvia de Raúl Garrido

“Nosaltres no estem pensant en el que pensa la gent. Estem entrenant molt bé, això és el que ens dóna força per després mirar els números. El primer que hem de fer és estar centrats en el nostre treball per millorar i poder competir bé. Hem d’estar presents i conscients en tractar de guanyar el partit oferint la nostra millor versió. Quan acabi el partit ja mirarem la classificació”

“L’Orihuela és un equip que fa poc ha canviat d’entrenador i té coses positives. És veritat que està patint però també ha fet bons partits, fa moltes coses bé tot i el que diu la classificació. Fora de casa li està costant, a casa es mostra més segur. Hem de ser molt complerts per poder-los guanyar, sabem que aquesta competició exigeix molt i qualsevol equip és difícil de batre”.

“Nosaltres no esperem a que el rival ens doni la pilota, la volem tenir des del principi. Si ens la treuen lluitarem per agafar-la un altre cop”.Al camp de l’Hércules vam gaudir d’un 60% de possessió, són coses que s’han normalitzat però segueixen sent extraordinàries. La nostra idea és ser dominadors, incisius i verticals per fer gols”

“Personalment m’agradar jugar al migdia, crec que és una bona hora per a les famílies, no farà tan fred i hi haurà llum natural. Ara bé, a la tarda vindria amb la mateixa il·lusió i predisposició. Esperem que sigui una gran jornada, que vingui molta gent i que tot vagi bé”.

Precedents

Aquest serà el primer partit entre UEO i Orihuela CF en tota la història.

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply