Agafar la paella pel mànec

Enllaçar la segona victòria consecutiva i la cinquena setmana sense perdre és la voluntat de la Unió Esportiva Olot, que aquest diumenge (12h) visita l’Antonio Puchades per enfrontar-se al València Mestalla, equip que voreja el descens però que s’ha reforçat recentment per intentar escapar-ne. Raúl Garrido recupera Comas i Vivancos i té tota la plantilla a la seva disposició excepte Barnils, que ja s’entrena amb el grup. Als olotins se’ls donen bé els filials i també Paterna, però convé tenir ben present el toc d’atenció del curs passat i les batzegades de talent del conjunt de Chema Sanz.

Des que va començar el 2020, la trajectòria de la UEO ha estat clarament de menys a més, desmuntant per complet l’expressió popular de la “pujada de gener”. Una patinada a Andorra ben arranjada amb el triomf a Saragossa i dos empats seguits que han esvaït les pors i han tret la personalitat per superar de forma convicent al CD Castellón. Quatre jornades sense perdre que han reactivat les virtuts d’un equip que ja era sòlid de per sí però que hi ha afegit aquell punt de valentia i ambició per encarar-se a qualsevol gegant. Una situació que ens han dut a ser el conjunt menys golejat del grup i a la vegada amortitzar el màxim les dianes realitzades. I aquí emergeix la figura d’Álvaro Salinas, clau en els dos últims compromisos amb la seva intuïció de cara a porteria. Queda molt camí per recòrrer però és una evidència que l’objectiu prioritari de la permanència està molt ben encarrilat. I tot sense deixar de gaudir i resistir en una categoria altament competitiva, buscant més victòries per atrapar el bloc d’equips que demanen pas a la part alta. Sense perdre els orígens ni el seny però amb la il·lusió i la fam per bandera.

El rival d’aquest cap de setmana és el Valencia Mestalla, un habitual de la categoria de bronze en aquesta última dècada, en la qual ha trobat l’estabilitat desitjada per mantenir-se en una divisió molt competitiva. El filial del conjunt che, fundat l’any 1944, compta amb 21 participacions participacions a Segona A, 24 temporades a Segona B i quasi una trentena a Tercera Divisió. L’equip entrenat per Chema Sanz s’ha reforçat en aquest mercat d’hivern amb els fitxatges dels davanters Sebas Moyano (Córdoba CF) i Neftali Manzambi (Sporting de Gijón) i també del prometedor lateral l’empordanès Pol Valentín (Nàstic de Tarragona). En el capítol de sortides, han causat baixa Antonio Garcia i Fran Cortijo. La intenció no és cap altra que sacsejar el panorama i buscar una reacció després de nou jornades sense guanyar. Unes estadístiques que han portat el filal che a tocar del descens, de fet marquen la posició de play-out amb 22 punts, un per sobre de la zona vermella. A casa, els seus registres són de 2 victòries, 5 empats i 4 derrotes i en el seu últim enfrontament van igualar les forces contra el CF La Nucia. El seu màxim golejador és el català Jordi Sánchez, autor de 8 dianes, seguit de Sergio Moreno, que ha marcat 4 gols.

El partit, corresponent a la jornada 24 del campionat de lliga del grup tercer, es disputarà aquest diumenge a les 12h a l’Antonio Puchades de la Ciudad Deportiva de Paterna i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. Raúl Garrido recupera Arnau Comas, un cop superada la lesió, i Albert Vivancos, després de complir cicle de sanció. Per tant, pràcticament tota la plantilla al complert menys Roger Barnils, que ja s’entrena a bon ritme i podria reaparèixer en les properes setmanes. L’expedició sortirà aquest dissabte a la tarda direcció a la capital del Túria, on fara nit abans d’una cita matinal importantíssima abans de dos partits seguits a casa. Pas a pas! A conquerir Paterna!

BAIXES: cap (*Barnils)

La prèvia de Raúl Garrido

“És evident que guanyant un rival important com el CD Castellón la setmana és més agradable i tot és més satisfactori, però no et pots quedar gaudint del que has fet”. 

“És molt complicat enllaçar victòries en aques grup perquè el nivell és molt alt. Hem de focalitzar les nostres energies i voluntats en el Valencia Mestalla, afrontar-ho amb molta humilitat i estar excel·lents per fer-ho possible”.

“Diumenge jugarem contra un filial d’un club de Champions, amb això ja està tot dit. El Mestalla té jugadors molt bons, s’ha reforçat molt bé i estic convençut que aniran a mort. Quan lluites per no descendir t’ho deixes tot al camp i hem de fer el mateix”.

“Hem de ser valents, competitius i gaudir del nostre estil de joc, amb aquesta manera de funcionar ens poden passar coses bones. Estem a prop del primer i gran objectiu del club, la permanència. Volem fer-ho com més aviat millor per tenir més tranquil·litat”

“No tenir baixes és un problema per mi però és molt bo pel grup. Benvingut problema, jaq ue estic molt content de com està treballant l’equip. Amb aquesta manera de funcionar ens poden passar coses bones”

Precedents

Paterna és dels escenari que se’ns dóna millor en aquests últims anys, per bé que el darrer precedent va ser una derrota (2-0). Sebas Moyano, que precisament aquest hivern ha tornat a la disciplina valencianista, i Lolo Plá van ser els autors dels gols, just ara fa un any clavat.  De la resta, dues victòries olotines molt convicents en els dos primers cursos a Segona B (0-3, 2013-14 i 1-3, 14-15), un empat sense gols en l’any del descens (0-0, 2015-16) i un altre repartiment de punts en l’any del retorn a la categoria (1-1).

Foto: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply