Orgull intacte (UE Llagostera 1-1 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot signa un autèntic partidàs al camp de la UE Llagostera i s’emporta un punt de regust agredolç (1-1). Final trepidant amb gol de Jordi Masó al 90′ i resposta de David Garcia en l’última acció del matx. Un epíleg massa dur per un Olot intens i reconeixible que ha merescut el triomf amb una magnífica segona meitat. Puntuem, per fi, fora de casa i seguim en tònica positiva abans de l’aturada nadalenca i la Copa del Rei a Mallorca. 

Amb la punta dels dits. La UEO ha merescut la victòria en el derbi gironí i s’ha quedat ben a prop d’aconseguir-la en una recta final de bojos amb la diana de Masó i la posterior reacció de David Garcia. Vist en perspectiva, un punt d’or en un escenari de màxima dificultat. Primera meitat força equilibrada i de molta intensitat. Amb l’entrada d’última hora d’Alan Baró, a qui el Comitè d’Apel·lació va retirar la primera targeta groga, Garrido ha plantejat un onze buscant la superioritat al centre del camp i amb Juan Delgado com a única referència. Les primeres arribades han estat pels olotins; Eloi amb una rematada tova i Barnils amb un cop de cap desviat. També avisava el Llagostera amb l’estratègia com a principal arma. Sascha Andreu s’ha regirat dins l’àrea i ha enviat el tir a la dreta de la porteria de Ballesté, que també tornava a la titularitat després de la lesió al canell. A la banda garrotxina, la més clara ha estat de Kilian Grant, arribant a boca de canó després de la centrada de Soler. Temps de descans amb la sensació d’una millora competitiva evident respecte les últimes sortides.

A la segona meitat, el conjunt d’Oriol Alsina ha notat la càrrega de partits i l’Olot ha agafat les regnes del joc. Vivi i Masó s’han fet un fart de robar pilotes i subministrar-les a Pedro i Eloi, que oxigenaven el panorama amb el seu futbol. Al davant, sens dubte, el millor partit de Delgado, barallant-se, jugant d’esquenes i provocant faltes dels rivals. Els carrils també donaven ensurts amb una nova acció personal de Kilian Grant, que s’ha estavellat al lateral de la xarxa. A pilota aturada, primer Alan Baró i després Jordi Masó i Vivancos també hi deien la seva. El domini era absolut i només faltava transformar-lo en gol. Escoruela, que ha entrat per Kilian, li ha servit en safata a Delgado però Diego ha estat providencial. A l’altra lateral també ha fet estralls Soler, protagonista en l’acció del gol. El valencià li pispa la cartera a Genar Fornés i fa la passada de la mort per a Jordi Masó, que supera Marcos amb un tir ajustat (90′). El fontcobertí, avui lluint el braçalet de capità contra el seu ex-equip ha marcat quan entràvem en temps afegit i semblava un cop definitiu a l’enfrontament. Però en l’última jugada, servei de banda del Llagos, la despenja Vivi i David Garcia, amb una maniobra a la mitja volta, ha firmat les taules (92′). Un final amarg i cruel per un Olot que havia estat superior durant bona part del duel i que ja acariciava els tres punts. En calent, dol i sap greu per la forma com han volat dos punts. En fred, cal valorar el que s’ha fet, com s’ha fet i contra qui s’ha fet. Puntuem per primer cop a Llagostera, encadenem ratxa positiva i ens situem amb 9 punts abans de les festes de Nadal. La plantilla gaudirà d’uns dies de desconnexió abans d’afrontar la ronda de Copa del Rei contra el Poblense, encara amb data per determinar però tot apunta que serà el 30 de desembre. Avui, més que mai, sentim orgull, honor i dignitat de defensar aquests colors. Gran paper en el derbi gironí que ens ha de reforçar de cara al nou any. Seguim!

FITXA TÈCNICA

UE Llagostera: Marcos, Aimar, Lucas Viale, David Garcia, Cortés, Sascha, Gil Muntadas (Dubasin, 45′), Roig (Genar, 38′), Salvans (Pere, 64′), Diego i Guiu (Dieste, 64′).

UE OLOT: Ballesté, Soler, Carles Mas, Barnils, Masó, Eloi, Pedro, Alan Baró (c), Kilian (Escoruela, 78′), Vivi i Juan.

Gols: 0-1, Masó (90′), 1-1, David Garcia (92′). 

Àrbitre: Miguel Bosch Domènech. Ha amonestat a Diego i Lucas Viale (Llagos) i també a Jordi Masó (UEO). 

Incidències: partit corresponent a la 10a jornada del campionat de lliga del subgrup A del grup tercer de Segona B disputat a porta tancada al Municipal de Llagostera.

Fotos: Nuri Marguí-UE Olot

Leave a Reply