PRÈVIA PO: Rubí ha de ser olotí

Després de l’impuls anímic de la victòria contra el Sant Andreu, la Unió Esportiva Olot busca aquest diumenge (19h, Olot Televisió) fer un pas més cap a les seves aspiracions i ser el representant català a la gran final de Madrid. Per fer-ho haurà de superar el Girona B del garrotxí Àxel Vizuete, un filial farcit de talent, il·lusió i joves prometedors que ja han tastat el futbol professional. L’afició olotina, aquest cop sí, es farà sentir a Can Rosés amb dos autocars i més de 300 seguidors. Mandiola recupera Uri Ayala i té tota la plantilla a la seva disposició excepte Blázquez. 

Un derbi . La UEO va far el primer pas cap a l’ascens el diumenge passat amb el triomf agònic contra el Sant Andreu. Una actuació que reforça el grup per la manera de competir, treballar i madurar el partit fins a donar l’estocada, com sol ser habitual amb Manix, en els darrers instants. És aquí quan emergeix la classe i inspiració dels Eloi Amagat, Jordi Xumetra o Sergi Arranz, màxim golejador del curs amb 20 dianes. Però l’única via per aconseguir cremar una altra etapa és la solidaritat col·lectiva, l’esperit coral i el sacrifici de tots els jugadors que no han de deixar de marcar territori en cap moment, i més davant d’un filial tan perillós i elèctric com el Girona B. Però aquest és el moment de l’Olot, de reafirmar els números d’una magnífica temporada superant un altre obstacle i obtenint el bitllet per a Madrid. Manix Mandiola recupera el central Uri Ayala, que ha fet net dels problemes musculars i pot ajudar a l’eix defensiu. L’única absència és la del capità de Besalú Albert Blázquez.

El rival d’aquest diumenge és el Girona FC “B”, el filial del Girona FC fundat l’any 2011 quan va començar a competir a Segona Catalana, aconseguint l’ascens en la temporada següent. Amb una filiació amb el CF Peralada pel mig, el Girona B ha anat escalant categories, plantant-se fins i tot a la Segona Divisió B. La principal missió del bloc dirigit pel besaluenc Àxel Vizuete és la formació de futbolistes per a la plantilla de Míchel a Segona Divisió A. Menys Artero, el tècnic garrotxí podrà comptar amb la majoria de jugadors que han debutat al futbol professional com els Gabri, Ureña, Dawda Farrés o Monju. Un Girona pletòric de moral després de superar el San Cristóbal en les semifinals amb gol d’Adri Gené després d’un penal errat per Pau Víctor (1-0). A destacar, també, l’actuació del jove porter Lluc Matas, decisiu amb les seves intervencions en els últims minuts. Per aquest partit, Vizuete tindrà les baixes de Shin, Joel Roca i el dubte de Loïc Williams.

El partit, corresponent a la final catalana del play-off d’ascens a Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 19.00h al Municipal Can Rosés de Rubí i en directe per Olot Televisió, Xala.cat i Ràdio Olot. Més de 300 socis de l’Olot s’han acollit a la promoció especial del club i seran al partit repartits en dos busos i cotxes particulars. Una marea vermella històrica per viure un desenllaç que ens porti a la desitjada última ronda de Madrid. Tots al Rubí Olotí! No hi ha volta de full!

BAIXES: Blázquez (lesió)

La prèvia de Manix

“Vaig sortir reforçadíssim del partit del Sant Andreu. Vaig veure l’equip molt compromès i sabent en tot moment a què jugar, no vaig veure fissures. Tinc unes sensacions molt bones i espero la millor versió del meu equip, sent conscients que hi ha un rival de nivell amb jugadors de molta classe que ens farà còrrer i patir”

 “La dificultat és segura, en qualsevol esport quan arribes a aquest nivell amb un premi proper, la tensió ha de ser màxima i no hi ha marge per a la relaxació”.

“Sé que si cadascú s’acosta a la seva millor versió costarà trobar equips molt millors a l’Olot”.

“El Girona B és el clàssic filial que juga molt bé a futbol amb jugadors que alternen amb el primer equip que ja tenen experiència a Segona A. A la lliga han quedat per sota de l’Olot, podem estar a un nivell semblant i hem de jugar sense complexos”.

“Hem de jugar junts a l’hora de defensar i fer moltes ajudes per minimitzar la capacitat individual del rival. Tenen jugadors de molta qualitat i no ens interessa un partit d’anada i tornada. Hem d’estar ordenats i junts”.

“Els joves com Terma, Ot, Gerard o Callís juguen amb molt d’atreviment i senser vertigen. Ja han agafat rodatge a la categoria i no els pesarà la pressió en aquest tipus de partits”.

“El paper de l’afició és molt important. Veig molt de moviment a la ciutat, la gent s’ha enganxat més a l’Olot i tant de bo puguin venir els màxims possibles a Rubí” 

Precedents

Els partits Olot-Girona B i Girona B-Olot ens deixen un total de 5 victòries olotines, 3 empats i 2 derrotes. Pel que fa als resultats d’aquesta temporada, 0-0 a l’Estadi Municipal (amb penal fallat per Eloi Amagat) i 0-1 a Montilivi amb gol guanyador de Sergi Arranz.

 

 

Leave a Reply