PRÈVIA J5: Força de convicció

Primer desplaçament de la temporada a les Illes Balears per a una Unió Esportiva Olot necessitada de punts i victòries. El partit serà aquest diumenge (12.00h) a Santa Eulàlia des Riu contra la SCR Peña Deportiva, encara invicta aquest curs sota les ordres de Manolo González. Mandiola té la baixa de Castells per lesió i es mostra optimista per trobar la sort i l’encert que no han tingut fins ara. 

Sigui per A o per B, la UEO no ha obtingut el rèdit merescut en aquestes quatre primeres jornades del campionat. L’equip ha estat molt sòlid en defensa, deixant de banda l’última mitja hora, i ha generat oportunitats suficients per manar en els resultats. Fins i tot, hem desaprofitat dos penals que en aquesta categoria són regals caiguts del cel. El compromís, el treball i les intencions són ben visibles, ara cal que es converteixin en tangibles a nivell numèric. Cal millorar el balanç de dos punts i un gol en quatre partits i això passa per insistir, creure i no defallir. Treure l’ànima i l’amor propi de cada jugador per començar a agafar més confiança i pujar posicions a a la classificació. A més, l’Olot vol trencar amb les estadístiques; no ha guanyat a Eivissa i no ha guanyat mai a les Balears en lliga (sí en Copa del Rei contra la UD Poblense). Marc Castells i Blázquez són les dues úniques baixes confirmades per al tècnic d’Eibar.

El rival d’aquest diumenge és la Sociedad Cultural y Recreativa Peña Deportiva, fundat l’any 1935 i amb quatre lligues de Tercera Divisió en el seu palmarès. Ha competit a Segona B sis temporades i compta amb una desena de participacions a la Copa del Rei. La temporada passada va disputar el play-off d’ascens a Primera RFEF, superant el Coruxo a semifinals (2-0) i quedant eliminat davant del Real Murcia en la final (2-1). Segon curs amb l’experimentat Manolo González a la batuta i la incorporació de futbolistes com Estellés (Avilés), Edu Frías (Cultural), Roger Colomina (Villanovense), Manuel Salinas (La Nucia) o Chema Moreno (Alzira), davanters amb molt d’olfacte golejador. De moment es situen a la zona mitja de la taula amb sis punts i encara sense conèixer la derrota. Empat contra el Lleida Esportiu (0-0), victòria contra el Terrassa (3-1), igualada a Manresa (1-1) i sense gols contra el Formentera (0-0).

El partit, corresponent a la jornada 5 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12.00h al Municipal de Santa Eulàlia des Riu i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot Esports. L’expedició olotina farà una última sessió d’entrenament aquest dissabte abans de sortir cap a l’Aeroport del Prat per viatjar i allotjar-se a Eivissa. Torneu amb els tres punts, que ens fan molta falta!

BAIXES: Castells i Blàzquez (lesió)

La prèvia de Manix

“Si haguéssim tingut la sort i l’encert de cara estaríem parlant d’una altra cosa. Vivim una realitat amb força normalitat, no estem aconseguint guanyar ni cobrir les expectatives que es van generar a la pretemporada”,

“Tampoc estem lluny dels rivals ni de guanyar qualsevol partit. Veig a la gent mentalitzada, sempre som optimistes i pensem que farem un bon partit a Eivissa. No ens queda una altra opció que seguir treballant”.

“Els petits detalls ens han fet perdre cinc punts, però crec que serem un rival molt digne per a qualsevol”.

“Vull trencar les estadístiques, si vas a empatar acabes perdent. Anem a guanyar amb les nostres eines i optimitzant el millor de la plantilla. Hem d’estar sòlids en defensa com en la resta de partits, hem concedit molt poc excepte l’última mitja hora contra el Mestalla”.

“La Peña Deportiva té diverses possibilitat de canviar els sistemes de joc. No és un equip que jugui molt directe com el CD Ebro, és un equip més de tocar. Hem d’estar preparats per adaptar-nos a les exigències del camp i del rival”.

“Tenim gent de molt treball i velocitat a davant, hem d’aprofitar les característiques i condicions que té cada jugador”

Precedents

Dues visites i dues derrotes de la UEO a Santa Eulàlia des de Riu. La primera, per 1-0 en el curs 2017-18 amb gol de Chechu. La segona, per 2-1 en el curs següent, 2018-19. Xumetra, de penal, va avançar els olotins (34′), però Pau Pomar i Aaron Sánchez, també des dels onze metres, van capgirar el marcador en els últims minuts (76′ i 82′).

Leave a Reply