PRÈVIA J31: Escriure un nou capítol

Després de fer-la grossa al Rico Pérez d’Alacant, la Unió Esportiva Olot desitja aquest diumenge (12h) la tercera victòria consecutiva que li permeti retallar distàncies amb la permanència. Rebrà un CD Ibiza de l’ex-Olot Marc Mas amb opcions remotes de salvació però que ha merescut millor sort de la que indica a la classificació. Blázquez tindrà la baixa segura per lesió de Josep Cerdà i el dubte d’Aimar Moratalla, amb un cop a l’espatlla. El partit, en plena diada de Sant Jordi i amb la promoció doble pels socis per a que l’Estadi sigui una olla a pressió. 

La fe mou muntanyes. Quan tot semblava perdut, quan la distància semblava inabastable, quan la salvació semblava una quimera, la UEO ha renascut de les seves cendres per encadenar un empat i dues victòries que l’han situat, si més no, amb possibilitats d’apropar-se a l’objectiu. Si bé és cert que els rivals directes no van fallar, el triomf al camp de l’Hércules suposa una injecció d’autoestima enorme per un grup que les ha viscut de tots colors. A més, amb un Ernest Forgas en estat de gràcia que ha marcat cinc gols en tres partits. Però per sobre de tot, destaquem l’esperit i el sacrifici col·lectiu. La plantilla hi creu i aquest cop no ho vol deixar escapar. Queden quatre jornades, dotze punts en joc i som capaços de tot. Qui no ens podrà ajudar, malauradament, és Josep Cerdà, de baixa el que resta de curs. Torna Castells després de les molèsties i és dubte Aimar per un cop a l’espatlla durant un entrenament.

El rival d’aquest diumenge és el Club Deportivo Ibiza Islas Pitiusas, fundat l’any 2012 i que ha militat en la majoria de la seva curta trajectòria a Tercera Divisió. Això sí, el curs 2020-21 va aconseguir l’ascens a Segona RFEF i l’any següent va realitzar una fantàstica campanya quedant-se a les portes del play-off, cinquè classificat amb 50 punts. Des de fa un parell de setmanes el nou tècnic és Marcos Contreras, fins aleshores porter del primer equip, que ha substituït a la banqueta a Manu Calleja. Un Calleja que ja havia rellevat l’ex-Olot Raúl Garrido, cessat a principis del mes de desembre. Pel que fa a la plantilla, ha viscut molts moviments d’entrades i sortides durant el mercat d’hivern. Per exemple, van arribar els futbolistes Ismael Gil, Imanol Barace, Dennis Nieblas, Joao Bravo, Salim Diaby, José Manuel Liébanas, Iker Hernández i Joel Toledo. A la classificació, el CD Ibiza ocupa la 17a posició amb 25 punts i un balanç de 5 victòries, 10 empats i 15 derrotes. Actualment, i després d’onze jornades sense conèixer la victòria, es troba a onze punts del play-out i a dotze de la salvació directa quan queden només quatre jornades per disputar. El seu màxim realitzador és Marc Mas (6 gols), seguit de Pol Ballesteros (5 gols).

El partit, corresponent a la jornada 31 del campionat de lliga del grup tercer de Segona RFEF, es disputarà aquest diumenge a les 12 de migdia a l’Estadi Municipal d’Olot i en directe per Ràdio Olot. En plena diada de Sant Jordi es vendran llibres del Centenari (“L’altre futbol”, de David Planella i Joel Sebastian) i en la prèvia rebrem a les campiones del Cadet Femení. Tot plegat, amb la promoció “Un Soci, un Acompanyant” per a que el camp presenti la seva millor cara. Quin matí que ens espera, no us ho perdeu!

BAIXES: Josep Cerdà (lesió).

La prèvia de Blázquez

“L’Ibiza per amor propi i professionalitat vindrà a guanyar, han de donar bona imatge i és un partit més. El preparem igual que el del Rico Pérez”

“Estan fent bons partits però els resultats no els estan acompanyant. Un rival de nivell amb jugadors de molt bon peu a l’estil de Raúl Garrido. Un equip que vol pilota i mirar de treure-la des de darrere per fer mal entre línies”

“Quan vam entrar nosaltres no es creia arribar vius a la jornada que estem ara. Si guanyem aquest cap de setmana arribarem fins al final. Destaco la reacció de l’equip, es nota en el grup, estan contents i motivats, amb ganes de tirar-ho endavant”

“Anem amb peus de plom i vigilant molt, la situació del rival el fa més perillós perquè no té pressió. Hem d’estar molt atents i preparats per tot”

“Encadenar victòries seguides costa molt, espero que si guanyem retallem punts i ens acosti més a la salvació. Veig que la gent està amb confiança i ens és igual el que puguin fer els altres rivals directes”

“És un partit maco, és la diada de Sant Jordi i ho hem de gaudir de tots. Si pot ser intentarem regalar una victòria a l’afició per fer la diada més maca”

 

 

Precedents

No hem localitzat ni una sortida del conjunt pitiús a la comarca de la Garrotxa. Només tenim el precedent de la primera volta a Can Misses III, un partit disputat sota la pluja que va acabar amb repartiment de punts (1-1). Juan Antonio Sánchez, de penal al 34’, va avançar al conjunt aleshores de Manu Calleja. A la represa, Ernest Forgas va empatar a centrada de Coris pel bàndol olotí (65’) i Jordi Xumetra va fallar un llançament de penal que hauria pogut donar la victòria a l’Olot. Curiosament, el va aturar l’actual tècnic de l’equip eivissenc, el porter Marcos Contreras.

 

Leave a Reply