PRÈVIA J1: On tot comença

La Unió Esportiva Olot inicia el nou trajecte a Tercera Federació amb derbi gironí contra el CF Peralada (diumenge, 17.00h). Cap de setmana de Festes del Tura amb una primera prova de foc per al conjunt de Pedro Dólera, que ha completat una pretemporada de notable i recupera efectius per al tret de sortida. Ex-Olot com Alan Baró i Micaló militen al conjunt del nou tècnic Àlex Marsal,  que ha rejovenit el bloc per buscar un altre cop classificar-se entre els millors de la categoria.

Primera parada. Comença la lliga, comença un nou repte per a la UE Olot després del descens de Segona Federació. Il·lusions renovades i moltes esperances dipositades en la plantilla que preparen Pedro Dólera i Xesco Rivas. Si més no atenent als resultats i la competitivitat, per bé que això tampoc és decisiu a l’hora d’afrontar una competició de llarg recorregut. El que sí és una bona notícia és la tornada de lesionats com Bigas, Roquet i Uri González, que donaran més arguments al conjunt olotí en una setmana ben especial a la ciutat. Arrencar a casa pot ser una arma de doble fil, però el poder del Fortí Olotí i l’ambició del projecte s’han de fer notar en un atractiu derbi gironí que ja vam poder viure al Torneig de l’Estany.

El rival d’aquest diumenge és el CF Peralada, fundat el 1915, tot i que no es va constituir oficialment com a Club Deportiu Peralada fins al 1936. Un club que principalment s’ha mogut en categories territorials, sobretot a Primera Catalana, amb algunes incursions a Tercera Divisió i un salt de dos cursos (2017-18 i 2018-19) a Segona Divisió B fruit de l’acord de filiació amb el Girona FC. A la banqueta agafa el comandament Àlex Marsal, amb molta experiència al planter del Girona FC i que el curs passat feia de segon entrenador de Miquel Àngel Muñoz. Baixes sensibles al davant les de Sergi Solans (Girona B) i l’olotí Marc Nierga (UE Santa Coloma), així com al darrere amb les sortides del porter David Aroca (Tona) i el lateral Jordi Palacios (Terrassa). Això sí, continua el nucli dur amb els ex-Olot Alan Baró i Lluís Micaló a la rereguarda i d’altres homes bregats com Pol Gómez, Sergi Romero, Marc Gelmà o Dani Gómez.

Pel que fa a les cares noves, molta joventut en atac amb Kemo Cissé (Girona B), Marc Padilla (Salamanca UDS) i Junior (Sporting B), així com al mig del camp amb Jandro (Vilassar) i Iker Vázquez (Girona juvenil). En la parcel·la defensiva, destaca la incorporació d’un altre ex-Olot, el lateral esquerre Ferri López (Tona). Un equip que sempre dóna guerra i que en els últims anys s’ha situat en el grup capdavanter de la classificació. Sense anar més lluny, el curs passat va disputar el play-off d’ascens a Segona Federació, quedant eliminat a mans del Sant Andreu (0-1 i 1-0), equip que aconseguiria pujar de categoria.

El partit, corresponent a la primera jornada del campionat de lliga del grup 5 de Tercera Federació, es disputarà aquest diumenge a les 17h a l’Estadi Municipal d’Olot i es podrà seguir en directe per Ràdio Olot. En plenes Festes del Tura a la nostra ciutat, s’ha de notar el caliu i l’empenta del Número 12 per aconseguir la primera victòria del curs. Us necessitem! Això és el que Olot es mereix!

BAIXES: cap.

La prèvia de Pedro Dólera

“Estem molt il·lusionats, penso que hem fet una bona feina a la pretemporada i estic molt content del rendiment dels jugadors. Hem fet una bona pinya, una bona família dins del vestidor. A nivell esportiu hem crescut molt amb les meves idees i estem preparats per iniciar”

“Sempre hem estat a l’alçada en els partits de competició, hem donat la cara i era el que ens proposàvem. Per sort hem pogut anar recuperant jugadors, estem tots disponibles per a diumenge”

“El CF Peralada és un equip al que tenim molt respecte, ve de fer play-off, han canviat pocs jugadors de l’onze titular. Juguen de memòria i tenen un bon entrenador. Venen d’un hàbitat que coneixen, la gespa natural, i és un derbi. Intentarem fer valer els nostres punts forts i que la balança caigui de la nostra banda”

“Sempre prefereixo començar a casa, desitjo i espero que ja que estem de festa a Olot, espero que la gent vingui a ajudar-nos, quan més gent hi hagi animant més ajudarem als jugadors. Les cames encara no van al cent per cent i hi haurà moments on tindrem problemes”

“Per nosaltres això ha de ser un fortí, volem mostrar un equip fort amb una afició que està al darrere amb tota la força dels volcans”

Precedents

L’hemeroteca ens deixa fins a nou enfrontaments amb cinc victòries olotines, dos empats i dues victòries visitants. Precisament en l’últim precedent, triomf del conjunt xampanyer en un partit que es va decidir en els minuts finals (1-2). Josu va avançar el Peralada al 83’, Kilian Villaverde va empatar per l’Olot al 90’ i ja en el 93’, el garrotxí Adri Casanovas va donar els tres punts a l’equip de l’Alt Empordà.

Leave a Reply