Per terra, mar i aire (UE OLOT 0-0 UE Castelldefels)

La Unió Esportiva Olot domina el partit de cap a peus i crea infinitat d’ocasions, entre elles tres pals, que no troben el destí del gol. Al davant, un Castelldefels molt sòlid a nivell defensiu que ha aconseguit treure petroli de l’Estadi Municipal, avui en una tarda freda amb més de 700 espectadors. Es trenca la ratxa de victòries però no la d’imbatibilitat amb tretze jornades consecutives. Arribarem a l’Hospitalet amb set punts de marge respecte el segon classificat.

No hi ha hagut manera. És d’aquells dies que per molt que t’hi esforcis, per molt que ataquis, per molt que xutis, per molt que centris, l’equip no trobarà el camí de la xarxa. Davant d’un Castelldefels que venia en un gran estat de forma a domicili (victòries a Hospi i San Cristóbal), l’Olot ha estat molt superior però no ho ha pogut traduir en el marcador. Ja en la primera meitat, Arnau Forés ha topat en dues ocasions amb el travesser; les dues a centrada de Maynau per banda esquerra. L’extrem de Sant Gregori ha estat dels més destacats i també n’ha tingut una altra en un 1×1 davant la sortida d’Antonell. El porter visitant, amb uns bons reflexos, s’ha ben lluït en una rematada de Moha Chabboura. També hem creat perill a pilota aturada amb un cop de cap de Barnils. A l’altra banda, només un xut tímid de l’ex-Olot Kilian Villaverde just començar el matx.

Dólera hi ha afegit dinamisme a la represa amb l’entrada de Guillem Terma, que ha sacsejat l’atac olotí. Seva ha estat la passada per a Marc Mas, que ha disparat amb un tir potent des de la frontal. També ho ha provat des de la distància Maynau davant la bona resposta d’Antonell. Més canvis amb l’ingrés de Marc Roquet, que tampoc s’ho ha pensat amb una volea tal com li venia. Cinc minuts després, Barnils estavellava la pilota al travesser en una nova acció a pilota parada. El setge era total, per terra, mar i aire, i semblava que el gol no tardaria en arribar. I més quan Terma s’ha inventat una fantàstica acció personal dins l’àrea que un defensa ha salvat amb la cara de forma miraculosa. Al final, el Castelldefels ha tret tota l’aigua del vaixell amb un Marimon imperial en el joc aeri i avortant qualsevol centrada lateral. Avui no ha pogut ser.

Agafem el got mig ple, com sempre. No hi ha rècord històric de victòries però sí que hi han tretze jornades sense conèixer la derrota. I una nova porteria a zero, només un gol encaixat en les últimes set jornades. I precisament set són els punts de distància respecte l’Hospi, l’immediat perseguidor. Diumenge al migdia, Hospi-Olot. No fa falta dir res més. Màxima confiança i fe cega en aquest equip. Ens ho han demostrat, s’ho mereixen!

FITXA TÈCNICA

UE OLOT: Mourin, Maynau, Barnils, Juvi, Blázquez (Terma, 45′), Marc Mas, Pedro (c), Forés, Bigas, Manzano (Ufano, 83′) i Chabboura (Roquet, 65′).

UE Castelldefels: Antonell, Juanito (c), Marimon, Alex Alba (Salcedo, 54′), Rubén, Manu González, Acedo (Dani Sánchez, 45′), Fran Orellana (Kike Ramírez, 65′), Blasco (Uri Escabrós, 77′), Kilian (Cano, 77′) i Carlos.

Àrbitre: Marcos Fernández Quintero. Ha amonestat amb TG a Kilian i Carlos (Castelldefels)

Incidències: partit corresponent a la jornada 23 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència de 753 espectadors a l’Estadi Municipal d’Olot. Abans del partit s’ha fet un reconeixement a Royalverd, patrocinador principal del primer equip, i hem rebut la visita de l’Escola Petit Plançó i l’Atlètic Olot, club de futbol de la ciutat amb 7 equips.