Reacció de campió (FC Vilafranca 1-2 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot torna del Penedès amb tres punts més a la butxaca després de remuntar un marcador advers. El FC Vilafranca, que amb aquesta derrota descendeix matemàticament a Lliga Elit, s’ha avançat amb diana de Frutos just començar la represa, però els olotins s’han posat les piles en el tram final amb els gols de Barnils i Marc Mas, que ja es planta a la vintena. Últim desplaçament del curs abans de rebre, el proper dissabte, al CF Montañesa a l’Estadi Municipal. 

Un equip camaleònic. Malgrat que ja estiguin completament assolits els objectius d’aquesta temporada, la UE Olot continua guanyant i competint de manera brillant a tots els camps. Aquest migdia, i davant d’un rival que s’hi jugava la vida, nova lliçó de professionalitat dels homes de Pedro Dólera. Primera meitat força igualada amb arribades inicials per als locals, especialment a les botes de Frutos. Per a l’Olot, una de clara per a Guillem Terma després de la paret amb Pedro del Campo i un parell de Marc Mas que no han trobat el camí de la xarxa. La superfície, molt seca i de gespa artificial força deteriorada, tampoc acompanyava a que es veiés un bon espectacle futbolístic.

El marcador, però, s’ha mogut just començar la segona meitat amb el gol de Frutos, que ha aprofitat una bona combinació dins l’àrea per rematar a plaer (47′). Un gol per a l’esperança dels penedesencs, que mantenien opcions de permanència mirant de reüll el resulta de la Pobla de Mafumet. Mentrestant, l’Olot tornava a despertar ofensivament amb perill d’Urri, que ha sortit de fresc amb Blázquez i Chabboura. Però és que a l’altra banda Batalla salvava els mobles dues vegades en accions de Carlos i David Toro. Una altra d’Urri, amb gran intenció des de la frontal, ha estat el preludi de la igualada. Servei de cantonada executat per Blázquez i rematada contundent de Roger Barnils (77′). Quedava temps i el partit cada vegada estava més trencat, això ho aprofitaven els garrotxins amb més oportunitats per a Chabboura, Urri i Marc Mas. Seria el silenc qui en l’últim minut, i ja amb els locals bolcats a l’atac de manera desesperada, signaria el segon després de la centrada de Pedro i posar la punteta enmig de rebots (94′).

Remuntada i victòria per tancar les sortides d’aquest curs. Un any impressionant fora de casa sumant fins a 11 triomfs i amb només una derrota (Hospi). Números de mèrit que reflecteixen la intensitat i ambició d’aquest bloc, campió de lliga des de fa dues jornades. Per acabar, dissabte vinent a les 18h rebrem la visita del CF Montañesa, encara amb opcions de disputar el play-off. Us hi esperem per fer un comiat a l’alçada d’un any històric, de llegenda. És el que Olot es Mereix!

FITXA TÈCNICA

FC Vilafranca: Varo, Eric Ruiz, Frutos, Pluvins (David Toro, 29′), Cadena (Gerard, 19′), Rubio, Èric Via (c) (Cañas), Aumatell (Martí, 80′), Cuadras i Adri Toro.

UE OLOT: Batalla, Marco Gil (Blázquez, 57′), Maynau, Barnils, Juvi, Terma (Urri, 57′), Marc Mas, Pedro (c), Forés (Ufano, 70′), Roquet (Chabboura, 57′) i Manzano (Uri González, 70′).

Gols: 1-0, Frutos (47′), 1-1, Barnils (77′), 1-2, Marc Mas (94′)

Àrbitre: Josep Ollé Lladó. Ha amonestat amb TG a Aumatell (Vilafranca) i a Chabboura i Barnils (UEO) 

Incidències: partit corresponent a la jornada 33 del campionat de lliga del grup cinquè de Tercera Federació amb la presència d’uns 300 espectadors al Municipal de Vilafranca del Penedès.