shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0,00
View Cart Check Out

Història de la UEO

UN BREU PASSEIG PER LA HISTÒRIA

Antecedents

Fou cap a l’any 1902 quan es començà a practicar el futbol a Olot de la mà de Joaquim Peris de Vargas. El 18 d’agost de 1912, Josep Joaquim Sacrest, Alfred Batlló i Batlló, i Joan Capdevila i Corominas, industrials barcelonins de pensament catalanista i lligats als Jocs Florals que estiuejaven a Olot, funden l’Olot Deportivo. El mateix 1912 aparegué l’Sport Club Olotí, promogut pel farmacèutic Antoni de Bolòs i Vayreda i vinculat al Centre Catòlic. Era anomenat l’equip dels carlins.
L’any 1916 els dos clubs de futbol havien desaparegut. En el seu lloc havien aparegut els clubs Sporting Club i Renaixement Sportiu. L’any 1919 es construí un nou camp al Casal Marià, i ambdós clubs es fusionaren per formar l’Agrupació Sport Olot.

Olot FC

La UE Olot es constitueix ja avançat l’any 1921 i s’efectua el registre a la Federació Catalana de futbol el 14 de maig de 1922, just abans de la dictadura de Primo de Rivera, amb el nom d’Olot Foot-ball Club, precursor de la Unió Esportiva Olot. El primer camp que té el club és el Camp de l’Estació. Els primers anys, es juga a les categories provincials i, en general, els resultats no són del tot bons. El club inicia una bona relació amb el RCD Espanyol de Barcelona, que s’allargarà fins als anys seixanta.

U.E. Olot

La Guerra Civil Espanyola paralitza els campionats de futbol, i l’any 1939, després de la guerra, l’equip passa a anomenar-se Unión Deportiva Olot, en un intent d’incorporar seccions esportives a l’entitat, a part del futbol. El nou règim feixista de Franco obliga a l’entitat a canviar els colors de l’entitat (dels blaugrana al blanc) i incorporar la bandera espanyola al fons de l’escut. Durant aquesta època l’Olot comença a obtenir resultats i alguns ascensos importants. La temporada 1946-47 se celebra el 25è aniversari del club. La temporada 1956-57, per reestructuració de categories, l’equip pot jugar, per primera vegada, a Tercera Divisió Espanyola, i s’abandona el color blanc pel vermell a la samarreta i el blau al pantaló. Es fa una molt bona temporada i s’arriba a jugar la promoció d’ascens a Segona Divisió, contra el Club Esportiu Europa, però no s’aconsegueix pujar de categoria. La temporada 1958-59 es torna a jugar la promoció però, de nou, no s’aconsegueix l’ascens. Durant els anys noranta el club, ja catalanitzat amb el nom actual d’Unió Esportiva Olot, comença la seva decadència i passa de jugar a Tercera Divisió la temporada 1993-94, a tocar fons la temporada 2004-05, quan baixa a Primera Regional. La temporada 2008-09 s’obté l’ascens de Primera Regional a Preferent Territorial, consolidant un equip que té l’objectiu de recuperar les categories perdudes i potenciar el futbol base de l’entitat. La temporada 2009-10 s’inicia, a les instal·lacions de l’entitat, l’escola de tecnificació del Futbol Club Barcelona destinada a les comarques de la Garrotxa i el Ripollès. Aquesta temporada, l’equip queda en segona posició de Preferent Territorial, i supera la promoció d’ascens a Primera Catalana després de superar la Unió Atlètica d’Horta per 2-0 a l’anada a Olot i empatar a 0 al barri d’Horta de Barcelona. La temporada següent, a Primera Divisió Catalana, l’equip aconsegueix l’ascens a la Tercera Divisió Espanyola. La temporada del retorn a Tercera, l’equip va obtenir un 10è lloc, i la següent temporada aconseguia ser campió del grup 5. En la fase d’ascens, aconseguia després de 3 rondes, l’anhelat ascens a Segona Divisió B per primera vegada en la història del club, superant a l’Arandina a la ronda final amb derrota 3-2 a l’anada i remuntada 5-1 a la tornada. El 25 d’abril de 2015 es va constituir com a Societat Anònima Esportiva. Lamentablement la temporada 2015-16 es perd la categoria i es retorna un cop més a la Tercera Divisió. Durant la temporada següent al descens i després d’una temporada per emmarcar, l’equip aconsegueix l’ascens en la primera eliminatòria de play-off davant del filia de l’Sporting de Gijón (0-1, 1-1). Aquesta temporada serà la de l’adeu d’una referència al club: l’Abel Solé.