CD Ebro – UEO

CD Ebro 1 - 2 UE OLOT
15 gen. 2020 - 16:00Pedro Sancho

Després d’un mal inici encaixant el gol de Lolo Garrido, la Unió Esportiva Olot capgira el resultat i s’emporta els tres punts de Saragossa davant d’un CD Ebro que no perdia des del novembre. Entre Kilian Grant i un defensa local han signat l’empat i Alan Baró, executant una acció d’estratègia, ha marcat l’1-2 just al límit del descans. A la represa, moments de bon futbol però també de patiment i resistència, més encara després de l’expulsió de Soler. Primera victòria del 2020 en l’inici de la segona volta per situar-nos amb 28 punts abans de rebre el Cornellà aquest diumenge.

Es posen la corona a Aragó. En un dimecres atípic, un horari estrany i un fred considerable a Saragossa, la UEO ha tornat a donar una lliçó de capacitat de superació davant de mil i una adversitats. La primera, les baixes (sobretot defensives) amb les quals Garrido afrontava l’enfrontament. La segona, que un altre Garrido (Lolo) ens ha agafat per sorpresa ben d’hora i ha solucionat a la xarxa una jugada enrabassada a pilota parada (2′). Uns deu minuts inicials en els quals ens ha costat entrar en el partit i l’Ebro ha disposat d’un parell d’opcions clares per aprofitar aquesta desconnexió. A partir d’aquí, l’Olot ha començat a generar joc i a cuidar més la pilota amb homes com Eloi, Pedro o Héctor. I de fet, Xumetra l’ha enviat al travesser després de la centrada de Soler. El carriler valencià ha firmat un dels seus millors partits i de les seves botes ha nascut el gol de la igualada. Incursió profunda, centrada precisa i rematada entre Kilian Grant i el defensa Palomares, a qui l’àrbitre finalment ha adjudicat el gol (22′). Solventada una arrencada compromesa, els olotins han agafat la batuta i l’empat els ha empès encara més a l’àrea de Loscos. Xumetra ha tingut un parell d’arribades més, la primera topant amb la sortida de Loscos i la segona al lateral de la xarxa. I abans del descans, estratègia per culminar la remuntada. Falta lateral que serveix Héctor Simón i apareix Alan Baró per posar la punta i col·locar la pilota ben ajustada al pal dret. Reacció de personalitat i orgull per deixar tocar un equip que venia d’un desgast important de la Copa del Rei el dissabte passat.

Mentre el fred es feia notar encara més al Pedro Sancho, la segona meitat començava amb més possessió per a la UEO, gestionant de meravella el temps i resultat. Pedro del Campo, després d’una jugada col·lectiva espectacular, ha estat molt a prop de l’1-3. A l’altra banda, però, Ballesté també ha hagut d’estar ben atent per blocar una rematada d’Emaná, jugador de molta mobilitat i perill en l’atac aragonès. Moment per als canvis amb l’entrada de Masó per enfortir la zona ampla i Peque i Salinas per donar més dinamisme en la parcel·la ofensiva. A pocs minuts per acabar, l’àrbitre Moreno Muñoz ha expulsat amb vermella directa a Soler per una entrada a destemps. Per tant, ha tocat patir, defensar-se i resistir davant de les centrades i l’impuls dels locals. No obstant, Peque també hauria pogut sentenciar amb la dreta però Loscos ho ha evitat. Quatre minuts d’afegit amb l’ai al cor però amb una valentia i caràcter que ha servit per estacar el triomf tot i la inferioritat numèrica. Xiulet final i alegria absoluta, ens emportem tres punts preciosos de Saragossa en el primer assalt de la primera volta. Primera victòria del 2020 i la segona a domicili que ens col·loca amb 28 punts, més lluny del descens (el nostre principal objectiu) i més a prop de la zona que ens agrada. És la revolta olotina que desitgem que tingui continuïtat el proper diumenge a les 12h a l’Estadi Municipal contra el Cornellà. Un altre rival directe que volem superar, un altre obstacle que volem tombar. SEGUIM!

FITXA TÈCNICA

CD Ebro: Loscos, Espín, Aguza, Lolo, Álvaro, Jesús Rubio, Tiago (c) (Juampa, 66′); Palomares (De Mesa, 80′), Emana i Víctor Andrés (Fran Garcia, 55′).

UE OLOT: Ballesté, Héctor (c) (Masó, 74′), Pedro, Soler, Aspar, Alan Baró, Xumetra (Peque, 77′), Chavarria, Eloi (Salinas, 85′), Vivi i Kilian.

Gols: 1-0, Lolo (2′), 1-1, Palomares en pròpia porteria, 1-2, Alan Baró (43′).

Àrbitre: Kevin Javier Moreno Muñoz. Ha amonestat Lolo Garrido i Aguza (Ebro) i ha expulsat amb vermella directa a Soler (UEO).

Incidències: partit corresponent a la 20a jornada del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 250 espectadors al Estadio Pedro Sancho de Saragossa.