La millor estratègia (UE OLOT 1-0 Atlètic Balears)

Tres punts màgics i rampa d’enlairament per a la Unió Esportiva Olot, que supera l’Atlètic Balears a còpia d’ofici, caràcter i un Ginard excels. El gol de cap de Roger Barnils, novament en una jugada assajada, ha donat la victòria als de Raúl Garrido, que surten de la plaça de promoció i enfonsen els mallorquins a sis punts de distància. Més d’un miler de garrotxins han vibrat amb l’entrega d’una UEO que diumenge vinent visita l’Atlético Saguntino amb la intenció de seguir sumant.  

Era un duel de necessitats a l’Estadi. Segurament l’Atlètic Balears era qui duia la major urgència atenent la posició a la classificació, però a la UEO també li convenien els tres punts i no es podia permetre el luxe de despertar un altre rival directe com va passar a Eivissa. I avui, els nostres futbolistes s’han buidat absolutament per aconseguir l’objectiu. Primera part molt seriosa i pràcticament sense forats defensius. Amb Héctor compartint el timó amb Pedro del Campo, els olotins han circulat la pilota amb sentit i sempre buscant la millor opció. I un pes important, un altre cop, per a l’estratègia, la pissarra de Kevin Martínez que ha tornat a resultar decisiva. Servei de cantonada que efectua Héctor, Carles Mas la despenja des del segon pal cap al primer, on entra com una exhalació Roger Barnils amb la testa per inaugurar el marcador dels tortells (17′). Un Olot que ha sabut nedar i guardar la roba, curar-se en salut a darrere i buscar sortides amb perill com la de Pedro, que amb un exterior de qualitat ha fregat el segon. Per part dels de Mandiola, que ha realitzat un canvi tàctic abans de la mitja hora, poca cosa a ressaltar més enllà d’un parell de tímids xuts d’Hugo i Canario. Descans per agafar aire i adminstrar la renda favorable.

Com sol ser freqüent en aquest tipus de xocs, la segona meitat ens ha permès veure més arribades a les dues àrees. Fruit del cansament, i també de la insistència balear, el duel s’ha estirat i han sovintejat les anades i vingudes. Héctor Simón, amb una potent canonada, i Marc Mas, després d’una falta servida ràpidament, han demostrat que l’Olot tenia més fam per ampliar el resultat. Però evidentment, eren els balearicos qui demanaven amb més voluntat un moviment en el marcador. I aquí ha començat el festival habitual de Xavi Ginard, dues parades prodigioses que han evitat la igualada. La primera, amb la cama, després d’un toc d’esperó molt bonic d’Hugo Díaz. Tothom la veia dins, com l’acció posterior de Nacho Heras que el mallorquí (contra el seu ex) també ha pogut solucionar amb un guant sublim. Calia aire fresc i Garrido hi ha posat més verticalitat (Alfredo i Xumetra) i lluita (Uri) en fase ofensiva. I l’aposta quasi surt rodona amb les dues ocasions claríssimes que ha disposat el jove de Sant Roc, la segona, per sobre el travesser amb tot a favor. Uri també ha tingut la seva després de retallar els defenses i a l’altre costat, Vallori ha rematat al lateral de la xarxa en temps afegit. Tres minuts eterns, semblava que no s’acabava mai, hem tornat a patir el que no està escrit però els tres punts s’han quedat a la Garrotxa i així la victòria té un millor gust. Un gust estratègic, fora del descens i +6 respecte el Balears, i un gust emocional, porteria a zero i triomf per esborrar Eivissa i enfortir el grup de cara a Sagunt, sortida del proper diumenge. De moment, avui gaudim d’una nova alegria amb el miler d’aficionats que ens han ajudat a aconseguir-la. GEGANTS!

FITXA TÈCNICA

UE Olot: Ginard, Jose (c), Carles Mas, Barnils, Guzmán, Masó, Blázquez, Héctor, Marc Mas (Uri, 71′), Pedro (Xumetra, 77) i Marc Cosme (Alfredo, 60′). 

Atlètic Balears: Aulestia, Jose Ruiz, Vallori, Manu, Biel Guasp, Malik (Marcel, 76′), Canario, Kike, Hugo (Nacho Heras, 66′), Fullana (c) i Allés (Julio Delgado, 30′).

Gols: 1-0, Barnils (17′).

Àrbitre: Borja Martínez García. Ha amonestat Masó, Guzmán i Uri Santos (UEO) i Fullana i Manu (ATB). 

Incidències: partit corresponent a la jornada 26 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència de 1.020 espectadors a l’Estadi Municipal, una vintena d’aquests, seguidors de l’Atlètic Balears. Avui també ens ha visitat el fubol base del PEM Montagut (aleví i benjamí), que ha saltat sobre la gespa amb els jugadors. 

Foto: Isaac Planella-UE Olot

Leave a Reply