Sense concessions (Hércules CF 0-0 UE OLOT)

La Unió Esportiva Olot treu petroli del Rico Pérez d’Alacant davant d’un Hércules ferit en l’orgull i molt necessitat de victòries. Grans fases de domini olotí i bones arribades a l’àrea de Falcón que no hem pogut culminar amb èxit. A l’altra banda, Ballesté i la defensa han aguantat el zero a la porteria per convertir-nos en l’equip menys golejat del grup. Nou jornades sense conèixer la derrota abans de rebre l’Orihuela diumenge vinent. 

Sumar per progressar. Cada punt que aconsegueix la UEO és una aportació més en l’aprenenatge de l’equip enmig de la complexitat de la categoria. Un empat que el podem considerar de prestigi tenint en compte la magnitud de l’escenari i l’entitat del rival, un Hércules tocat i amb moltes urgències que ha notat la pressió d’haver de sortir del pou. Els olotins han signat uns primers vint minuts impecables. Control de pilota, joc a camp contrari i primeres opcions ofensives. Héctor des de la distància, Carles Mas amb la testa i Soler amb un xut per sobre el travesser han estat els protagonistes d’aquestes oportunitats. Després dels primers xiulets i la impaciència del públic, l’Hércules s’ha despertat i ha creat algunes accions de perill a la porteria de Ballesté. I és que Benja Martínez somiarà avui amb el porter barceloní, que li ha desfet dos xuts amb grans intervencions i també ha sortit de forma decisiva després d’una pèrdua de Soler. Temps de descans amb més domini i futbol dels garrotxins però amb urpades, aïllades però contundents, del conjunt de Jesús Muñoz.

A la represa no ha variat gaire la tònica. L’Olot ha apostat per la verticalitat de Jordi Xumetra, que s’ha internat amb força per la línia de fons dues vegades però no ha trobar rematador a les seves centrades. A l’altre costat, Pol Ballesté seguia fent hores extres volant en un tir d’Olmedo i capturant el cacau de Nani. L’opció més clara, però, ha estat per Pedro del Campo, que dins l’àrea petita ha etzibat una rematada que ha salvat Falcón in-extremis. Garrido ha mogut fitxa amb la mobilitat de Peque i ja en els últims minuts, més presència amb Joel Arimany i Natalio. L’Olot ha serrat les dents en defensa amb un Alan Baró omnipresent i ben escortat per Aspar i Carles Mas. I això que Carlos Martínez, l’ex de l’Olot, ha tingut la seva en temps de descompte. La pilota ha marxat a pocs centímetres del pal esquerre de la porteria de Ballesté. S’hauria pogut guanyar, també s’hauria pogut escapar el punt. Per tant, valoració positiva i una solidesa que ens deixa com a conjunt menys golejat del grup amb nou dianes. I nou també són les setmanes consecutives que acumulem d’imbatibilitat. Més de dos mesos sense perdre que ens han conduït a una zona tranquil·la i amb més aspiracions més altes. Seguirem posant llenya al foc el diumenge que ve al migdia amb la visita de l’Orihuela. Seguim!

FITXA TÈCNICA

Hércules CF: Falcón, Nani, Iñíguez, Benja (Jona, 82′), Diego Benito, Carlos Martínez, Alvarado (Yeray, 71′), Víctor Olmedo, Moha (Abde, 79′), Teo Quintero i Borja. 

UE OLOT: Ballesté, Carles Mas, Héctor (c) (Joel Arimany, 85′), Pedro, Soler, Aspar, Alan Baró, Xumetra (Natalio, 89′), Chavarria, Salinas (Peque, 63′) i Vivi. 

Àrbitre: Alexandre Alemán Pérez. Ha amonestat Borja, Moha i Carlos Martínez (Hércules) i Ballesté, Xumetra, Salinas i Peque (UEO).

Incidències: partit corresponent a la jornada 15 del campionat de lliga del grup tercer de Segona B amb la presència d’uns 5.500 espectadors al José Rico Pérez d’Alacant.

Leave a Reply