El Juvenil A comença a competir

El primer equip del futbol base de la Unió Esportiva Olot que ha arrencat la competició oficial ha estat el Juvenil A, la joia de la corona del planter olotí. Un grup de nois amb la il·lusió de fer el salt el primer equip i de realitzar un bon any a Preferent en quant a joc i resultats. 

El primer partit es va saldar amb un empat sense gols a Granollers (0-0), un punt que volen fer bo aquest diumenge (12h) al camp del Morrot contra el Caldes de Montbui. L’equip està dirigit per Cesc Solé i Rafel Iglesias, amb el qual analitzem com es presenta la nova temporada. L’entrenador amerenc ja acumula quatre temporades al futbol formatiu de la UEO i ha anat escalant categories començant per l’Infantil A, el Cadet A (dos cursos) i aquesta serà la seva primera experiència al Juvenil A. Iglesias disposa d’una plantilla competitiva amb la formació de jugadors i la creació d’un grup compacte com a grans prioritats.

Una estrena sense pólvora a la lliga, Rafel. Com va anar el partit a Granollers?

Sabíem que seria un rival dels capdavanters, un equip dels complicats. El nostre plantejament inicial va ser més prudent, no volíem voler anar descaradament a per ells, però la primera part no va anar gaire com esperàvem. És per això que en el descans vam fer alguna rectificació i a la represa vam avançar línies i vam anar a buscar la victòria. Vam tenir més control i el domini de la pilota i vam generar més ocasions, però no vam ser capaços de finalitzar-les amb èxit.

Preveus que serà dura la categoria de Preferent?

Hi ha clubs importants com el Granollers, planificat per estar a dalt. Crec que el Sabadell (tot i que és un B) també té un gran equip i els interessa assolir categories. A més, s’intueix que el Figueres també pot ser un equip potent i el Vic ha fet una arrencada molt forta.

Satisfet per com ha quedat la confecció final de la plantilla?

Sempre es pot millorar, alguna posició que podríem trobar un perfil de jugador que ens aportés alguna cosa diferent. Un home més al mig del camp no ens aniria malament, com tampoc veuríem amb mals ulls tenir un davanter d’un perfil diferent. En tot cas, primer mirarem a baix, al Juvenil B, que són nanos que coneixem a la perfecció. Sinó, tirarem amb el que tenim que ja està molt bé. Els entrenadors mai en tenim prou.

Quines aspiracions o quins objectius s’ha de marcar aquest Juvenil A?

N’hi ha diversos. El principal és que algun jugador de la plantilla pugui formar part del primer equip la temporada vinent. En aquest sentit, jugadors com Jordi Hostench o Èric Vilanova són un mirall i un referent per als joves, s’han format a la casa i han arribat a dalt de tot. També ens interessa mirar de quedar campions per assolir l’ascens de categoria, ja que sinó el salt a Segona A és molt gran. Intentarem situar l’equip a Nacional perquè el desequilibri competitiu que hi pugui haver sigui més petit. I com a darrer objectiu, volem formar una pinya, un grup unit i sòlid, disposar de 22 jugadors que assumeixin el seu rol i remin en la mateixa direcció.

La majoria són jugadors plenament integrats amb la política i els valors del club.

I tant! Des de l’arribada de Rodri, que va donar un impuls i l’empenta que faltava, el gruix de jugadors ho han mamant a cada entrenament i a cada partit. Els que s’han anat incorporant els hi ve una mica de nou, però a l’Olot tots els equips treballem amb la mateixa idea i filosofia, anem tots units.

Gràcies Rafel, molta sort i èxits per la temporada! Us anirem seguint!

 

Leave a Reply