Els 40, principals

Alleugerits després de la victòria al Narcís Sala, l’Olot té aquesta jornada una oportunitat d’or per apropar-se a la salvació matemàtica. Rep la visita de l’Hospitalet (diumenge, 16:30), un equip que es troba en un sotrac de resultats però que manté armes suficients per fer-nos la guitza. Trujillo, amb una ruptura fibril·lar, és l’única baixa per a Rodri, que espera recuperar l’efectivitat al Municipal per superar la quarantena de punts.  

No negarem que el triomf contra el Sant Andreu ha donat una estabilitat a nivell de punts més que necessària, ens hem tret un pes de sobre. I també psicòlogicament, per la forma com es va produir, aixecant un marcador advers treient tota la rauxa acumulada, fet que ha de servir d’estímul per continuar competint amb les màximes garanties. El que es tracta, doncs, és de mantenir aquesta inèrcia i aprofitar l’embranzida davant l’Hospitalet, un rival directe a la classificació. Els riberencs són vuitens amb 41 punts i malgrat que no viuen el seu millor moment (1 victòria en els últims 5 partits), és un conjunt extremadament competitiu i capaç de ressorgir en les situacions més adverses. Una plantilla jove que ha anat de menys a més amb Kiko Ramírez, que compleix el segon curs a la banqueta amb les idees clares: assegurar la categoria i, després, mirar de quedar el més amunt possible. Per fer-ho compta amb dos jugadors a destacar: David Haro, màxim golejador amb 10 gols i la gran revelació, el migcampista Rubén Alcaraz. Més enllà dels noms, la seva virtut principal és la d’un bloc sòlid, que ha donat continuïtat a la línia defensiva, que amb homes com l’ex-jugador de l’Olot Agustín Fernández, conformen una de les defenses menys batudes de la categoria. Tornant a l’Olot, després de les desfetes contra Olímpic i Nàstic, on l’equip ha merescut més que marxar-ne de buit, és l’hora de recuperar la millor versió a casa i traduir les bones ocasions en gols. Qui no podrà contribuir-hi és Antonio Trujillo, que va notar una punxada al Narcís Sala i haurà d’estar entre 2 o 3 setmanes de baixa per una ruptura fibril·lar l’isquiotibial. La notícia positiva és que Canal i Sielva ja estan a punt per ajudar l’equip a fer un pas de gegant cap a la permanència. I ho volem viure amb vosaltres, una afició collonuda, perquè som una gran família i junts som invencibles. No ens fallareu, oi?

La prèvia de Rodri: “L’Hospi no té la necessitat d’estar en play-off, però té molta història i s’hi ha classificat moltes vegades. Portaven una bona dinàmica, ara han tingut uns mals resultats i voldran revertir la situació. Haurem d’estar ben atents a la seva mobilitat ofensiva, són molt ràpids i verticals. Hi ha tres punts en joc i hem de batallar-los i lluitar-los perquè tots els equips volen sumar els 45 punts el més aviat possible. Trujillo és una baixa sensible perquè estava començant a aportar coses en atac”.

Precedents: l’arxiu històric de resultats afavoreix clarament a la UEO. L’Hospi ha visitat la Garrotxa en un total de 9 ocasions, on només hi ha guanyat 2 vegades i de forma consecutiva (57/58 i 58/59). La resta d’enfrontaments, la majoria a 3a Divisió, dos a Preferent i l’últim 2a B, se’ls ha emportat el conjunt olotí. La temporada passada, l’Olot es va imposar 2-1 a l’Estadi Municipal amb gols de Coro, un ex-riberenc, i Carlos Martínez. I en el partit de la primera volta, el resultat va ser d’empat a un amb gols d’Agustín i del mateix Corominas.

Baixes: Trujillo (lesió)

Convocatòria: per confirmar

 

Foto: Coro, envoltat de riberencs, en el duel del curs passat. // Martí Albesa-UE Olot

 

 

 

Leave a Reply