Paraules majors (CF Badalona 0-4 UE OLOT)

Sonada golejada de la Unió Esportiva Olot al camp d’un dels equips revelació de la lliga, el Badalona. Lluïment de virtuts i futbol de molts quirats en una primera part per emmarcar. Coro, excels, ha fet el primer i ha donat els dos següents a Robert i Héctor abans que David López signés el gol de la jornada. Una sacsejada anímica per guaitar la permanència a l’horitzó amb els 42 punts. 

Tot rodó, la tarda somiada. Hi ha dies en els quals les coses et surten de cara i des del primer minut ja veus que el partit no se’t pot escapar. Aquesta tarda a Montigalà i davant un dels grans tapats del campionat, el Badalona, l’Olot ha realitzat una autèntica exhibició de joc i també d’efectivitat i contundència de cara a porteria, aspecte que tant es reclamava en els últims partits. Rodri ha dibuixat un 4-3-3 amb Héctor a la sala d’operacions, ben resguardat per Abel i Sana, i amb Robert i Coro fent mal per les bandes. Inici elèctric del badaloní, amb tres intervencions molt perilloses que feien presagiar el primer gol visitant. Una diana que ha arribat de les botes de Corominas que, ben habilitat per Carlos, ha retallat amb classe i l’ha col·locat amb la rosca marca de la casa (17′). Primer quart d’hora i les sensacions eren boníssimes, amb un joc exquisit i una pressió asfixiant, fet que s’ha ratificat abans de la mitja hora amb el gol de l’ex, Robert Simón. Coro li ha servit un caramel en safata i el fitxatge d’hivern l’ha executat al pal curt, impossible per Marcos (29′). Del Badalona, ben poques notícies, només alguna centrada enverinada i aparicions esporàdiques d’Abraham, el seu jugador franquícia, ben vigilat per Canal. I per si encara no ens ho creiem, el recital ha continuat amb el tercer, obra del timoner Héctor, arribant des de darrere i definint amb calma, un altre cop assistit per un magistral Coro. Temps de descans i no podíem demanar més, només fregar-nos els ulls.

A la represa, lògicament els de Manolo González, frustrats i impotents, han sortit amb ganes de netejar la imatge grisa de la primera i mirar de maquillar el resultat davant una afició molt fidel i sorollosa. Els de la Garrotxa, però, s’han mostrat impertorbables amb una defensa ferma i segura que ha mantingut el zero a la porteria. Tot i una rematada claríssima de Bermudo, la UEO no ha abaixat la guàrdia i fins i tot ha pogut ampliar el resultat en la recta final. I de quina manera, ja que David López s’ha inventat una jugada de traca i mocador per signar el quart i acabar de congelar Montigalà (84′). Un eslàlom desfent-se de rivals que hauria signat el mateix Leo Messi, per cert, company de generació de López a la Masia del Barça. Aquí sí que els escapulats ja han llançat la tovallola i els olotins ho han aprofitat per fer un rondo gegant fins a matar el partit. Tres punts vitals, segona victòria seguida a domicili i un triomf tan necessari anímicament com a nivell estadístic. Ara, amb 42 punts, ja veiem la permanència a la cantonada en aquestes 7 jornades que resten. Es podrà mirar de segellar diumenge que ve, a les 12 del migdia, amb la visita de l’Atlètic Balears. Ja hem demostrat de què som capaços, a veure si ho podem repetir davant la nostra gent.

Els extrems, protagonistes. Paradoxalment, el dia on en teoria hi havia menys espais degut a les dimensions del camp, ha estat quan han brillat més els nostres homes de banda. Robert ha començat com un coet i ha anotat el segon gol en el retorn a casa seva, Corominas ha tornat a ser el de les grans ocasions com a executor i també com a passador, i David López, fresc des de la banqueta, ha tancat el marcador amb una jugada antològica amb la seva esquerra de seda que sortirà a tots els resums de la jornada.

Germán, baixa pel Balears. L’única nota negativa ha estat la cinquena targeta groga que ha vist el central andalús, cosa que l’impedirà jugar en el partit de diumenge que ve. L’altre central, Rojas, ha estat substituït per precaució però sembla que arribarà pel pròxim partit. En tot cas, tant Canal com Argi han demostrat sobradament que poden ocupar l’eix de la defensa amb les màximes garanties.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Marcos, Óscar Sierra, Fran Grima, Amantini, Bermudo (c), Vega, Toni Lao (Fran Bea, 70′), Prior, Mas (Gissi, 70′), Raúl Torres (Xavi Ferrón, 58′) i Abraham.

UE Olot: Wilfred, Canal, Musa, Germán, Rojas (David López, 73′), Abel (c), Carlos, Héctor, Robert (Uri Santos, 57′), Sana (Canelada, 57′) i Coro 

Gols: 0-1, Coro (17′), 0-2, Robert (29′), 0-3, Héctor (40′), 0-4, David López (84′)

Àrbitre: Eduardo Garcia Ballesteros. Ha amonestat Sierra, Prior, Gissi i ha expulsat el tècnic del Badalona, Manolo González. A l’Olot, ha amonestat Germán. 

Incidències: partit corresponent a la Jornada 31 del campionat de lliga del Grup 3 de Segona B amb la presència d’uns 500 espectadors al camp de Montigalà, una vintena vinguts des de la Garrotxa. Abans d’iniciar el partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes olotines i badalonines de l’accident aeri dels Alps. 

Foto: els jugadors de l’Olot celebrant un dels gols d’aquesta tarda. // Manel Expósito

Leave a Reply