En volem tres per tocar el dos

Trampolí per escapar del descens per a la Unió Esportiva Olot, a la recerca del tercer triomf seguit com a local amb la visita del Cornella (diumenge, 16:30). El punt de Xàtiva serà d’alt valor si els de Rodri donen continuïtat als bons resultats a l’Estadi davant un escull sorprenent, fiable i molt de dur de pelar. Djak Traoré té números per tornar la convocatòria. 

Tres punts. Això és el que busca la UEO en la tarda que s’estrena el nou horari d’hivern a l’Estadi Municipal (16:30). Després de l’empat amb remuntada a la Murta, l’equip espera mantenir el llistó a casa i continuar l’escalada cap a la zona mitjana de la classificació. Fugir del descens directe per competir sense tanta angoixa ni ansietat és la fita més desitjada a curt termini.

La tercera a casa. Rodri ha trobat la fórmula màgica com a local, ha donat amb la tecla. Els gols han començat a entrar com xurros i l’entramat defensiu ha augmentat les prestacions de forma considerable. Tot plegat, davant una afició entregada que s’ha ben acostumat en els últims dos partits (2-0 i 5-0) i no vol que s’aturi l’espectacle.

El tercer classificat. Cap travessa comptava amb ells a principi de curs, però el cert és que el primer tram de la UE Cornellà és per fregar-se els ulls. Liderant la taula en molts passatges, els de Jordi Roger l’estan fent grossa amb 23 punts (més de mitja salvació) i una solvència inaudita en un bloc resignat, a priori, en lluitar per la permanència. Enric Gallego, l’ex-Olot ha marcat 6 gols, és la punta de llança dels del Baix Llobregat juntament amb Óscar Muñoz (3 gols). Fa tres partits que no guanyen, i això encara els fa més perillosos.

Tercera Divisió. Qui no recorda el pols frenètic entre Olot i Cornellà al capdavant de Tercera? I aquell partit memorable amb 3-2 i gol sobre la botzina de Raúl Rodriguez? Dos clàssics del futbol català que han viscut una rivalitat sana i esportiva en els últims anys i que en trajectòries paral·leles han posat rumb cap a la divisió de bronze amb el repte de consolidar-s’hi.

Els tres, amb tres gols. Uri Santos, Diego i Perea ja comencen a fer carburar l’atac garrotxí, que ha despertat en els darrers partits. El petitó, tot lluita i tot cor, ha aparegut de forma oportuna i Dieguito s’està reivindicant com el davanter de referència que necessitàvem, amb dianes per dalt i per baix. I Perea, ai Perea, és el far que il·lumina el nostre camí cap a la tranquil·litat. La màgia del manxec ja es fa notar, sobretot amb els seus xuts endimoniats.

La prèvia de Rodri

“A casa tenim més facilitats i possibilitats ajudats per l’afició, estem centrats en aquest partit, és importantíssim tornar a sumar la victòria. Sabem que el Cornellà és un rival difícil i molt físic. Té molt mèrit el que està fent, disposa d’un joc de pressió molt important, on tothom lluita i treballa. És un equip atrevit que juga molt a l’atac amb un perfil més directe. Plantegem el partit essent fidels a la nostra manera de jugar i intentant contrarestar els punts forts del rival, no renunciarem a dur la iniciativa i a arribar a l’àrea amb combinació. A casa hem de guanyar i buscar la primera victòria a domicili, ara tenim un calendari contra equips de la part baixa i ho hem d’aprofitar”.

Precedents

Sis visites dels verds a la Garrotxa amb un balanç de 3 victòries locals, 2 triomfs visitants i un empat sense gols, el del curs passat, que curiosament també es va donar en el duel a Cornellà. Els dos equips s’han enfrontat a Preferent (1977-78), a Primera Catalana (1996-97/1997-98), a Tercera Divisió (2011-12/2012-13) i recentment a Segona B.

Convocatòria: per confirmar

Baixes: cap

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply