Per un Nadal com cal

Últim partit de l’any per a la Unió Esportiva Olot, que torna a l’Estadi (diumenge, 16:30) amb la voluntat de posar la cinquena victòria davant un històric, l’Hércules d’Alacant, i gaudir de les festes amb tranquil·litat i harmonia. Rival potent i ferm candidat al play-off que exigirà la nostra millor versió. Perea, Diego i Djak ja estan en condicions i podrien reaparèixer. En canvi, Sergio Ortiz, amb una lesió muscular, és l’única baixa confirmada. 

Tot arriba i tot passa. Pot sonar a tòpic, és cert, però les victòries i les derrotes s’esfumen efímerament setmana rera setmana en la velocitat de creuer d’una competició non-stop que no deixa marge per a les lamentacions. Per tant, la patinada a la Lloseta ja és història i ara tornem a la Garrotxa, el nostre hàbitat natural, el fortí on hem cuinat la revifada que ens ha permès escapar de la zona de descens. Cal seguir fent salts endavant i els tres punts de diumenge tenen un preciós valor a mig termini; acabar el 2015 amb bon peu, il·lusionats i feliços amb l’afició, i començar el nou any amb propòsits més ambiciosos i mantenint una línia de joc que sabem que ens pots acostar a cims més alts si escalem tots junts. Rebem un peix gros, és cert, l’Hércules d’Alacant (3r classificat amb 29 punts), però no ens espanta, al contrari, ens motiva per obtenir un triomf de prestigi i rearmar-nos de moral per encarar la segona volta. No descobrirem ara els perills del conjunt de Manolo Herrero; Portillo, Chechu, Gato, Cuevas… Un arsenal de figures dissenyat per promocionar i recuperar la categoria de plata. Això sí, dues baixes sensibles en defensa, “Pichu” Atienza i Àlex Muñoz, lesionats. D’altra banda, a la UEO es van recuperant efectius i tot fa pensar que Perea, Diego i Djak podrien tornar a l’onze titular, o si més no a la convocatòria. La mala notícia és la baixa de Sergio Ortiz, que va patir una micro-ruptura al bessó en el duel a Ses Illes. Partit gran, atractiu i amb un homenatge de luxe a Albert Forcadell, llegenda viva de l’Olot i també exjugador de l’Hércules. A més, els amics de La Grada UE Olot vendran barrets (al simbòlic preu d’un euro) per donar color vermell a l’Estadi, que ha de ser el de les grans ocasions. Volem un Nadal com cal, volem unes festes tenyides de vermell, volem neules, torrons i un equip de pit i collons. És l’hora de posar la cinquena, de tombar el gegant alacantí i de fer-nos sentir a Segona B. TOTS AL CAMP! Ho has de viure!

La prèvia de Rodri

“L’Hércules és un equip que lluitarà per estar entre els quatre primers, i fins i tot per quedar campió. Té jugadors molt experiments i desequilibrants a davant. Nosaltres estem bé a casa, amb il·lusió i amb el suport de la nostra afició. Estem conscienciats de les dificultats de la classicació però també estem en condicions de combatre qualsevol rival. Tenim l’espina clavada dels punts que se’ns han anat escapant pel camí, els hem de recuperar. Volem donar una alegria als seguidors abans d’acabar l’any i començar el 2015 amb bon gust de boca, recuperant efectius i afrontant amb optimisme la segona volta. És un partit per agafar prestigi i que la categoria reconegui el treball que estem fent”.

Precedents

Hem trobat quatre precedents entre els dos equips, tots quatre desfavorables, un altre al·licient per sumar els tres punts. La temporada passada, no vam poder superar els alacantins en cap dels dos enfrontaments directe. Al Rico Pérez, l’Hércules es va imposar per 2-0, i a la Garrotxa, els visitants també van treure-hi petroli (0-2). Ens hem de remuntar al 1983 per trobar dos duels més entre ambdós conjunts. Va ser en la Copa del Rei, quan l’Hércules va vèncer a Olot (0-4) i també a Alacant (2-0).

Convocatòria: per confirmar

Baixes: Sergio Ortiz (lesió)

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply