Fan mèrits per puntuar (Barça B 2-0 UEO)

La Unió Esportiva Olot domina, assetja i minimitza el Barça B en diversos passatges del partit, però li passen factura dues indecisions defensives al principi i al final del matx. Els de la Garrotxa generen arribades clares i mereixen almenys un empat contra un rival en plena línia ascendent. Cal aixecar el cap i el duel contra el Badalona a casa s’entreveu decisiu per començar la remuntada.

Ja no sabem què més hem de fer per guanyar els partits. El d’avui ha estat una nova actuació seriosa i convincent dels nostres jugadors, que s’han proposat treure la pilota al filial blaugrana i així ho han aconseguit durant molts minuts. L’inici de la UEO ha estat boníssim, amb criteri i profunditat per les bandes i generant sensació de perill. Primer Marcel, amb una rematada al lateral de la xarxa, i després Diego, arribant des del darrere, han estat a punt de desequilibrar la balança de forma ben matinera. La sort, però, ens ha tornat a girar l’esquena i en una pèrdua de pilota en la construcció del joc ha arribat el gol de Kaptoum, que ha superat Wilfred en el mà a mà (11′). Els de Gerard López, en ratxa amb tres victòries seguides, han tingut una estona de control i pressió amb un parell d’opcions de Romera i d’Alberto Perea, l’ex-Olot que ha etzibat un xut al pal. En la recta final de la primera part hem continuat creant cabal ofensiu, sobretot amb les incursions de Luismi i Blázquez, que han tingut un gran protagonisme per als carrils. La sensació és que el marcador del descans no feia justícia a l’ambició olotina i premiava més una errada que no pas un encert dels locals.

A la segona part hem sortit amb la mentalitat d’aixecar el resultat i treure els tres punts, que bona falta ens feien per escapar de la part baixa de la classificació. Tot i les baixes d’Ortiz, Gato, Musa i Uri, l’equip no ha perdut la cara al partit i ha treballat intensament per produir noves aproximacions a l’àrea. Ho ha provat Djak, amb un tir des de la llarga distància que Ortolà ha enviat a córner amb problemes, i també Diego, molt actiu, que no ha pogut donar potència en una rematada franca dins l’àrea. A l’altra banda, Jose amb el cos ha salvat el segon en una jugada destacada de Xemi. El xoc estava trencat en el tram final i podia passar de tot, no estavem disposats a marxar de buit del Mini i hem cremat les naus. Qui ha tingut el gol de l’empat més a prop ha estat Marcel Serramitja, que s’ha inventat una mitja volta espectacular però el seu xut ha sortit massa tou a les mans d’Ortolà. Rodri ha fet entrar Bigas, Abel i Vallho, aquest últim de punta per penjar pilotes aprofitant la seva alçada. I amb la UEO atacant a la desesperada de totes les maneres, ha arribat el segon gol i definitiu, obra de Juan Cámara, que s’ha beneficiat d’un mal refús de Wilfred (92′). Un càstig excessiu per a la proposta i el bagatge ofensiu que hem ofert aquesta tarda al Mini Estadi. Cal seguir treballant en aquest direcció, la lliga és molt llarga i els resultats i la punteria segur que milloraran. La desfeta d’avui ha estat un pal important, però ens hem de refer i centrar-nos en derrotar el Badalona a casa (16h), indispensable. És un partit clau i s’ha de guanyar, hem de continuar forts a l’Estadi i sumar urgentment de tres en tres. Ànims família!! Canviem el xip!

FITXA TÈCNICA

FC Barcelona B: Ortolà, Palencia, Moisés, Gumbau, Tarín, Samper (c), Xemi, Kaptoum (Fali, 60′), Dani Romera, Perea (Ros, 90′) i Salva Chamorro (Cámara, 71′).

UE Olot: Wilfred, Jose, Luismi, Blázquez, Rojas (c), Djak (Abel, 77′), Marcel, Hèctor, Diego, Sana (Vallho, 87′) i Reverter (Bigas, 63′).

Gols: 1-0, Kaptoum (11′), 2-0, Cámara (92′).

Àrbitre: Miguel Bosch Domènech (col·legi valencià).

Incidències: partit corresponent a la jornada 24 del campionat de lliga de Segona B amb la presència de 1.035 espectadors.

Foto: Víctor Salgado-FCB

Leave a Reply