Posar fil a l’agulla a la Nova Creu Alta

La Unió Esportiva Olot es desplaça al camp de l’històric CE Sabadell (diumenge, 12h) amb el propòsit d’emportar-se els tres punts a domicili i treure el cap de la part baixa de la classificació. Ens espera un conjunt vallesà rejovenit i que no passa angúnies instal·lat a la meitat de la taula. Sergio Ortiz segueix sent baixa per a Rodri, que té els dubtes d’Uri i Reverter en una matinal que Abel Solé pot coronar els 4oo partits amb la samarreta olotina.

Sant tornem-hi. La competició no dóna treva i cal seguir donant la talla en cada compromís per intentar sortir de la zona calenta de la taula. L’empat contra el Badalona i les bones maneres ofertes a casa ens generen esperança i la convicció que som capaços d’aixecar aquesta situació. Per fer-ho s’ha de guanyar fora de casa, un repte que es resisteix des de principi de temporada, però que no deixarem de buscar-ho amb totes les nostres forces. Tenim orgull, amor propi i sobretot condicions per tombar qualsevol rival, com ha quedat demostrat en aquestes últimes jornades al Municipal, on només ens ha faltat més encert en la definició i acabar de matar els partits quan els tenim ben encarrilats. Diumenge visitem la Nova Creu Alta, un d’aquells estadis que fa patxoca, el feu d’un CE Sabadell recentment descendit de Segona A després de quatre temporades i amb 14 cursos a Primera Divisió en la seva història. Foc nou al club vallesà, amb la batuta per a Miguel Álvarez, un dels tècnics clàssics de la divisió de bronze, relleu generacional important i amb jugadors perillosos com Marc Fernández, Ernest Forgas, Pirulo, Osado o el nouvingut Eloy Gila. Això sense oblidar l’amo de la defensa, l’ex-Olot Agustín Fernández, i un porter contrastat com Craviotto. Malgrat tot, el conjunt sabadellenc no està trobant la regularitat necessària per aspirar a la promoció i hores d’ara navega per la zona tranquil·la amb 33 punts.

Un enfrontament, el de diumenge a les 12 del migdia, que és clau per als nostres interessos i que a priori es presenta com un xoc atractiu on els dos equips volen tractar bé la pilota i arribar combinant a l’àrea. Un duel especial per al nostre capità Abel Solé, que pot assolir la màgica xifra de 400 partits amb la UEO, una dada només a l’abast de les llegendes del club (entrevista FutbolCatalunya). Qui se’l perdrà segur és Sergio Ortiz, que continua recuperant-se de la lesió, mentre que Uri Santos i el vallesà Èric Reverter són seriosos dubtes. Al Sabadell, Bruno està sancionat, mentre que Sergi Tienda i Juanjo Ciércoles són baixa per lesió i podria tornar Marc de Val.

La prèvia de Rodri

“Hem d’aconseguir la victòria fora de casa sí o sí, més que mai. Amb aquesta mentalitat hi anem i hem estat tota la setmana treballant per portar els tres punts de Sabadell. El joc és acceptable i l’equip està mereixent més del que està traient, cada setmana reaccionem a qualsevol cop, ens refem i tornem a proposar, tenint la pilota amb valentia en el joc, és una llàstima que no arribin els resultats. Ens creen poques ocasions, hi ha pocs equips de Segona B amb el nostre plantejament i me’n sento orgullós, tot i que els resultats ens penalitzen i al final això frustra. El Sabadell té els conceptes molt clars, sap al que juga i té un entrenador molt experimentat. Ells són perillosos i tenen grans moviments en atac, a més de concedir poques opcions en defensa”. 

Precedents

En campionat de lliga, només hem jugat un cop contra el primer equip del CE Sabadell al seu camp. Va ser el curs 1993-94 en un partit que va acabar en empat (1-1). Sí que també hem trepitjat la Nova Creu Alta contra el seu filial, precisament en la temporada anterior (1992-93) amb victòria olotina per la mínima (0-1). Tornant al present, el partit de la primera volta a la Garrota va acabar amb repartiment de punts (1-1).

Convocatòria: per confirmar.

Baixes: Sergio Ortiz (lesionat).

Foto: Martí Albesa-UE Olot

Leave a Reply